To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - [Cari 1.8 GDi] Znów problem z klimą.

mlun - 02-06-2011, 10:33

Po przekaźniki możecie do Trawor76 uderzyć. Ja chciałem kiedyś w sklepie kupić to nie pasowały(trzeba by było całą kostkę przerabiać bo inaczej wtyki umiejscowione). Dużo mniejszym kosztem mam oryginał:)
turek61 - 03-06-2011, 19:36

dewu123 napisał/a:
No właśnie trzeba szukać po szrotach bo nówki nigdzie nie dostaniesz, nawet nie wiem czy a ASO to moja, a jak mają to pewnie ASOtronomiczne ceny.

Znalazłeś tego gostka w Szczecinie gdzieś?

Nie wiem nawet skąd jest.Zadzwoniłem na nr podany przez J.Jóźwickiego a tu komóra wyświetla mi "Cari Zderzak".Okazało się, że po zeszłorocznym bliskim spotkaniu z latarnią kupowałem od niego zderzak.Zamówiłem od razu trzy szt. przekaźników bo zaproponował cenę 10 zł/szt.

Moomin - 03-06-2011, 19:41

turek61 napisał/a:

Nie wiem nawet skąd jest.Zadzwoniłem na nr podany przez J.Jóźwickiego a tu komóra wyświetla mi "Cari Zderzak".Okazało się, że po zeszłorocznym bliskim spotkaniu z latarnią kupowałem od niego zderzak.Zamówiłem od razu trzy szt. przekaźników bo zaproponował cenę 10 zł/szt.

Turek61, a możesz podać namiary na tego sprzedawcę? Zawsze zaopatrywałem się u pana Jóźwickiego, ale skoro już Carismą nie handluje to chętnie się dowiem u kogo można teraz kupić do niej części.

Budrys - 05-06-2011, 11:25

Dziś mam kolejny kłopot z klimatyzacja. Wentylatory i sprężarka przestały się wyłączać, chodzą cały czas w trybie auto. Z nawiewów 12stp. to chyba nie zamarznie parownik. Klima nabita i była sprawna do wczoraj.
turek61 - 06-06-2011, 15:41

Moomin, nr to 667368607
Koledzy styczniki wymienione i klima dalej nie wchodzi.Wentylator sie załącza a kompresor nie.Powiedzcie mi czy długo nie wymieniany osuszacz ma wpływ na uruchamianie kompresora ?
Jestem umówiony na czwartek na diagnozę w zakładzie który zajmuje się klimatyzacjami ale może jeszcze coś podpowiecie...

mlun - 06-06-2011, 16:21

Pooglądaj kable przy kompresorze czy wszystko styka ok.
Moomin - 06-06-2011, 21:16

turek61 napisał/a:
Moomin, nr to 667368607

Dzięki!

turek61 - 08-06-2011, 13:32

mlun napisał/a:
Pooglądaj kable przy kompresorze czy wszystko styka ok.

DZIĘKI !
Jak sprawdzałem kiedy klima załączała się z opóźnieniem było wszystko OK ale wczoraj postanowiłem jeszcze raz sprawdzić i był zerwany kabel który idzie na sprężarkę a jego wtyczka jest mocowana na takiej blaszce ( L )przykręconej do kompresora.
Udało sie ładnie zarobić kabel bo wtyczka jest w 100% rozbieralna.
Problem miałem i nie udało mi się tę wtyczkę ponownie zamocować na tej blaszce.Jest tam mało miejsca aby wcisnąć rękę a dodatkowo cała kostka (dwa wtyki) posiada taką zawleczkę która musi wskoczyć w otwór blachy.Na razie podwiązałem w innym miejscu a montaż zlecę chińczykom bo z ich malutkimi raczkami to będzie pestka :badgrin: