To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II GEN Techniczne - [II 2.2 DID] czy moje ksenony oślepiają?

Muciek - 25-02-2011, 15:23

Tryb skandynawski to jest to, że zaraz po odpaleniu auta światła się włączają i podczas uruchomionego silnika nie ma bata aby je wyłączyć. Tryb skandynawski dlatego, bo w Skandynawii trzeba mieć światła 24/7. Dla niektórych jest to dobre, a niektórym przeszkadza. Mój tata miał to włączone od nowości, ale pojechał do serwisu i mu to wyłączyli. Przy trybie skandynawskim nie trzeba ustawiać świateł na Auto, ani w inne położenie bo palą się wraz z odpaleniem silnika, dzięki czemu np. w środku nie ma podświetlenia przycisków.
13zbyszek13 - 25-02-2011, 18:43

jorzyk1976 napisał/a:
u mnie chyba też tylko przygasają a wiec jest to norma. proszę mi wyjaśnić co to jest ten tryb skandynawski.

W trybie skandynawskim włącz światła mijania samochodu automatycznie po uruchomieniu ślinika . Tak jak wymagają tego aktualne przepisy u nas .

karol_alasz - 25-02-2011, 19:52

Muciek napisał/a:
bo w Skandynawii trzeba mieć światła 24/7

To tak jak teraz w Polsce... Ale niektórym rzeczywiście to przeszkadza, a szczególnie w słoneczne dni... I niedalej jak wczoraj zajechałbym takiemu burakowi co to skradał się blisko krawęznika i wyglądało w lusterku ,że stoi. Gdyby dawali z 5 punktów i 500 zł mandatu to by palili wszyscy a coniektórzy nawet w garażu... :evil: