[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Czujnik ABS tył tylny parametry zamienniki
Łysy88 - 07-04-2014, 12:11
Nie, ja jeździłem tak tydzień. Obstawiam uszkodzenie pierścienia. Wątpię też żeby były inne pierścienie w tych dwóch półosiach.
dejw190 - 16-09-2014, 12:53
kamilo130 napisał/a: | sadze ze nie nic na siłe nie robiłem abs działa,nie swieci mi sie na panelu abs wszystko jest ok to masm pytanie od jakiegos czasu mam problem gdy hamuje cos mi strzela wali w pedale hamulca tak jak by zacisk popuszczał odczuwalne to jest na pedale tak jak by abs sie załaczał przy delikatnym hamowaniu nie wiem czy to ma znaczenie nastapiło to w zime i czasami jak jade i nie uzywam pedała hamulca cos strzela pyka nie umiem tego nazwac i wydaje mi sie ze to wydobywa sie z lewego koła jak by jakas zebatka pykała nikt nie wie co to moze byc a jest uciazliwe gdy podczas hamowania wydobywaja sie takie odgłosy ktos moze miał cos podobnego? |
Witam, czy udało Ci się rozwiązać problem? U mnie są podobne odgłosy.. jak delikatnie hamuję to coś jakby strzelało/stukało w lewym kole, ciężko to nazwać.. natomiast czujniki ABS mam odłączone.. tzn kabelki są oderwane od czujników (było tak jak zakupiłem swojego Gala.. nie wiem jaki magik coś takiego wyczarował..).
arsiser - 26-09-2014, 16:19
u mnie auto wariowało przy hamowaniu , sprawdzilem przeguby z tymi pierścieniami ABS, okazało sie ze jeden jest pęknięty , po wymianie ABS chodzi elegancko . Wymieniłem całe przeguby ale z tego co się oriętuję można wymienić same pierścienie ABS
nholio - 02-10-2014, 20:09 Temat postu: [EA5A/W 2.5] Czujnik ABS tył Witam, czy ktoś z forumowiczów może udzielić mi informacji, jak wydobyć czujnik ABSu w celu zainstalowania nowego? Spotkałem się już z informacją na forum, że jest on niewyjmowalny, ale skoro jest niewyjmowalny to nie mogę się z tym zgodzić, bo mam taki drugi wyjęty. Oczywiście czujnik padł (nie robie tego dla kosmetyki) i jest do wymiany, stąd moje pytanie. Pozdrawiam
polaff - 02-10-2014, 21:53
Czujnik jest w plastikowej obudowie, a "zwrotnica" jest metalowa. Masz w garażu młotek i jakiś pręt?, albo wiertarkę? Ja bym poszedł w tym kierunku.
mastah997 - 02-02-2015, 09:11 Temat postu: Czujnik ABS witam.
poszukuje zamiennika czujnika ABS LP (kod błędu 22). na allegro nie mogę znaleźć. moze pasuje od jakiegos inego modelu? widzialem ze podobne były w pajero K96 98-09, ale czy takie same?
Hugo - 02-02-2015, 11:58
Zamienników brak, tylko oryginały w ASO. Najlepiej (i przede wszystkim najtaniej) kupić używaną zwrotnicę ze sprawnym czujnikiem.
sowabrom - 03-05-2015, 21:49
Przy wymianie łożyska urwałem czujnik abs
Wczoraj wsadzony czujnik abs z lancera 03-08 z allegro za 40 zł i śmiga,
kurczaczek1989 - 26-06-2015, 14:50
sowabrom napisał/a: | Przy wymianie łożyska urwałem czujnik abs
Wczoraj wsadzony czujnik abs z lancera 03-08 z allegro za 40 zł i śmiga, |
A coś do przeróbki było ?
MEMMITS - 02-08-2015, 23:21
Witam Informacja dotycząca czujnika ABS alternatywa na wymianę zwrotnicy.
Ja montowałem czujnik od lancera 03-08 lewy przód trzeba było szlifować trochę zwrotnicę bo jest krótszy dopasować odległość,długość kabla i kostka pasują bez przeróbek wszysto śmiga ABS działa i czyta.
Pozdrawiam
MasterGruzin - 08-01-2016, 10:05
Witam.
Czy czujnik z tyłu będzie pasował do przodu? Chodzi głównie o mocowanie i długość przewodu. Ktoś kiedyś próbował wymieniać? Zazwyczaj ze zwrotnicą się wymienia ze względu na brak możliwości demontażu no ale u mnie poszło (lewy przód) i znalazłem czujnik (lewy tył). Nie chce zamawiać w ciemno, a nie mam aktualnie czasu i warunki pogodowe słabe, żeby podnieść gdzieś auto i mierzyć...
Tomasz87 - 17-03-2016, 20:06
Ludzie? Gdzie jest kostka od przewodu czujnika ABS z lewego przodu. Kabel ginie gdzieś pod plastikiem nadkola....
Hugo - 17-03-2016, 20:33
Tomasz87, musisz zdjąć to plastikowe nadkole i wtyczka jest pomiędzy błotnikiem a podłużnicą górną. Dostęp przesrany, a żeby było jeszcze gorzej to japońce zrobili tam taki błąd, że jak już uda Ci się rozłączyć kostkę to musisz dosłownie wyrwać wtyczkę z kablem z mocowania. Zamiast zrobić wtyczkę na stałe przyczepioną w nadkolu to wpięli gniazdo z kablem czujnika i po rozpięciu kostki kabel z gniazdem trzyma się do nadwozia Totalna porażka. Jest jeszcze kilka takich nieporozumień w instalacji elektrycznej tego auta
Bizi78 - 17-03-2016, 20:40
A nie lepiej zdemontować błotnik .
Na screenie wtyczka A-09.
robertdg - 17-03-2016, 20:43
Bizi78 napisał/a: | A nie lepiej zdemontować błotnik | Trzeba demontowac plastykowe nadkole a dodatkowo listwe progową i opuszczać zderzak, to już prościej zostać przy demontażu nadkola i wypięciu kostki
|
|
|