To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - Podczas ostrego hamowania gaśnie silnik

fj_mike - 05-10-2010, 22:59

eggforever, mam identyczny problem. Trzeba się dobrać do układu dolotowego, wyczyścić przepustnicę, sprawdzić położenie TPSa.
Jak na razie nie mam na to czasu :D Robię tak: start na zimno, czekam ok. jedną minutę po odpaleniu. Później nie ma problemu z obrotami.

eggforever - 12-10-2010, 13:38

Właśnie wróciłem od mechanika. Przepustnica wyczyszczona. Obecnie jeszcze nie jestem w stanie stwierdzić, że to rozwiązało sytuacje ale jutro już zapewne tak. Plus to, że na wolnych nie trzęsie mi budą. Zapytałem tego mechasa co sądzi o napięciu i tak jak Owczar on też potwierdził, że regulator do wymiany więc następnie będę to robić.

EDIT

Niestety czyszczenie przepustnicy nie rozwiązało problemu z gaśnięciem silnika.

Jacko1 - 17-10-2010, 21:00

Witam.
Jam mam też problem z gaśnięciem silnika przy ostrym hamowaniu. Dotyczy to tylko przy jeździe na LPG (instalacja landirenzo nie sekwencja) kilkukrotna wizyta u gaziarza nic nie dała gaśnie dalej, ale gaziarz powiedział mi że może to być wina serwa przy hamulcach. Faktycznie stojąc na postoju i kilkukrotne szybkie wciskanie pedału hamulca w podłogę powoduje spadek obrotów. Nie wiem czy to normalne??

KaWu - 18-10-2010, 11:33

Jacko1 napisał/a:
Faktycznie stojąc na postoju i kilkukrotne szybkie wciskanie pedału hamulca w podłogę powoduje spadek obrotów. Nie wiem czy to normalne??

Można jaśniej :?: Spadek obrotów... na ile :?: Wciskając pedal gazu zawsze obroty powinny wzrosnąć a odpuszczając pedał - opaść :)

Jacko1 napisał/a:
Dotyczy to tylko przy jeździe na LPG (instalacja landirenzo nie sekwencja) kilkukrotna wizyta u gaziarza nic nie dała gaśnie dalej, ale gaziarz powiedział mi że może to być wina serwa przy hamulcach

Czy instalacja Landi korzysta z podciśnienia w aucie tak jak inne instalacje :?: