[97-04]Galant EAxA/W - [EA5A/W 2.5] 2.5 V6 160PS 2003r dławi się po szybkim wciśnię
mario mario - 16-04-2011, 23:25
gruchol napisał/a: | hmm jak mówisz że jest taki czujnik to możesz mi powiedzieć gdzie on jest?? Bardzo możliwe że to ten czujnik.. Chce go chociaż wyciągnąć i wczyścić , może się tam nazbierały jakieś opiłki i nie zawsze uda mu się zczytać. Teraz pytanie czy on ma jakiś wpływ na iskre czy tylko podaje impuls na wtryski?
Może ktoś wie jak to jest dokładnie wysterowane i który element paliwowo-zapłonowy za co odpowiada?? | musisz zdjąć osłonę rozrządu i pompę wspomagania, w manualu masz ładnie opisane. Obawiam się, że czyszczenie nic tu nie da, jeżeli jest to wina tego czujnika to tylko wymiana i to na nowy. Mimo wszystko obstawiam zapłon.
gruchol - 17-04-2011, 18:01
Ok, to może ktoś wie gdzie znajdują się tranzystory, układy w komputerze odpowiadające za wysyłanie impulsu? Wiem że tak skacze "to tu to tam", ale jak wstawie sobie auto na kanał to tak żebym już sobie wszystko posprawdzał w miarę możliwości..
Krzyzak - 17-04-2011, 21:22
gruchol napisał/a: | możesz mi powiedzieć gdzie on jest?? |
czujnik położenia wału? - pod zębatku wału, przy rozrządzie
czujnik wałka jest w aparacie zapłonowym (a w 2.0 jest osobno na przedłużeniu wałka w głowicy)
mario mario - 17-04-2011, 22:04
Cytat: | czujnik wałka jest w aparacie zapłonowym (a w 2.0 jest osobno na przedłużeniu wałka w głowicy) |
mam rozumieć, że w module, bo w aparacie to zbyt ogólnie powiedziane
|
|
|