[97-04]Galant EAxA/W - [EA2A/W 2.0] brak kontrolki ładowania i poziomu oleju
Owczar - 21-01-2011, 16:13
Ale prąd idzie z akumulatora. Ale jeśli nie świeci się kontrolka CE, to czujnik musi być ok. Sprawdź ten regulator napięcia. Być może jest to jakoś połączone, choć z tego co wiem, to nie. Sprawdź jeszcze bezpiecznik główny od ładowania. Jest przy aku.
Jaworek - 12-05-2011, 16:24
Temat już troche stary, ale mam teraz ten problem, wiec gdzie znajde ten regulator napiecia? Sprawdzalem juz wtyczke na alternatorze, oraz biezpieczniki.
plecho1 - 12-05-2011, 16:47
Jest przykręcony do alternatora, najczęściej razem ze szczotkotrzymaczem i szczotkami stanowi jeden element. Aby go wymontować najlepiej wyjąć cały alternator.
Jaworek - 12-05-2011, 17:14
Dzieki za odpowiedz. A jak kupie nowy/uzywany alternator to bede mial tez nowy regulator napiecia? Czy to sa osobne elementy?
plecho1 - 12-05-2011, 19:03
Alternatory używane i nowe sprzedawane są w komplecie z regulatorem.
Jaworek - 24-05-2011, 15:30
Witam!
Wymieniłem: alternator na nowy, akumulator na nowy, bezpieczniki na nowe. Dalej brak ładowania. Raz jest raz zanika. Co sie dzieje? Może ktoś się z tym już spotkał. Może to jakiś przekaźnik? Prosze o pomoc.
plecho1 - 24-05-2011, 19:32
A sprawdzałeś ten nowy alternator, na pewno jest ok?
Jeśli jest ok to posprawdzaj grube przewody biegnące od akumulatora, najlepiej wszystkie ich połączenia rozkręć i przeczyść. Jeśli alternator i te połączenia będą sprawne to musi ładować, ładowanie nie jest od niczego innego zależne.
Jaworek - 24-05-2011, 20:03
bieniak napisał/a: | umarł Ci przekaźnik ładowania:)pasuje od Carismy i jeszcze kilku innych miskow.Nie wiem Co ma wspólnego z kontrolką oleju ale u mnie też tak było po wymianie przekaźnika działa:) z tym że sprawdź ładowanie bo może któryś bezpiecznik padł też:) |
Ładowanie nie jest na jakims przekaźniku? Bo mam dziwne objawy: jak odpalam silnik to świeci się kontrolka oleju i akumulatora. Dodam gazu gasną. Jade, wszystko ok, po 10 min wałek, nie ma swiatel, skrzynia szarpie(automat)... Krew mnie zalewa...
|
|
|