To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Forum ogólne - Jakie polecacie auto do 10k?

cns80 - 17-08-2010, 08:23

e-gen napisał/a:
- pocące się uszczelnienie wybieraka w skrzyni biegów
Pocące się non-stop nawet po krótkim czasie od uszczelnienia :D Ale z tym się da żyć :)

Fragu napisał/a:
Co do trzymania się drogi przez 206 :D
http://www.youtube.com/watch?v=ocFwCuTxzhw
Fragu, błagam :) Jak ktoś jeździć nie umie albo nie dba o auto to nic mu nie pomoże. W takim łuku wystarczy mieć łysy tył, albo niesprawne amortyzatory i hamować silnikiem (czasem tylko ująć gazu) żeby się tak odwrócić w każdej przednionapędówce :)
Fragu - 17-08-2010, 10:38

MITSUBISHI_WRC napisał/a:
Kwestia gustu

tu gust nie ma nic do rzeczy, ta Toyota jest po prostu brzydka :D

cns80, ajj czepiasz się, jak sie przyjrzysz w 0:13 to widac ze ma sprawne amorki, a w 0:17 ze nie ujal gwaltownie gazu :P

Punciak i Clio > pedżot :mrgreen:

Bartek - 17-08-2010, 10:53

Fragu napisał/a:
Co do trzymania się drogi przez 206 :D

Dupa nie kierowca - za późno kontra połączona z wdeptaniem hamulca musiała się tak skończyć....

A co do Corolli E10 - znajomy przez 2 lata (ma 96 rocznik) i 60 000 km zainwestował w auto może 500 zł głównie w wyciąganie drutów poprzedniego właściciela - ostatnio gumy tylnego zawieszenia za całe 70 zł na obie strony....

Z małych, niezniszczalnych i bajecznie tanich aut jeszcze jest kanciasta Micra - córka kolegi uczy się takową poruszać i od roku NIC nie popsuła....

Krzyzak - 17-08-2010, 11:44

Bartek napisał/a:
Z małych, niezniszczalnych i bajecznie tanich aut jeszcze jest kanciasta Micra - córka kolegi uczy się takową poruszać i od roku NIC nie popsuła

tak jak moja żona + Colt C52 - przez 4 lata ilość nawet najmniejszych awarii uniemożliwiających jazdę = 0

Fragu - 17-08-2010, 12:04

Krzyzak, tylko, że ciężko kupić teraz C52 w dobrym stanie, przynajmniej tak mi się wydaje. :roll:

Jeszcze jest Almera N15, podobno pancerny wóz.

Bartek - 17-08-2010, 12:15

Fragu napisał/a:
Jeszcze jest Almera N15, podobno pancerny wóz.

bulshit - pancerność Nissanów skończyła się wraz z końcem Sunny

Fragu - 17-08-2010, 12:42

Bartek, czyli mit obalony :wink: Ja wiem tyle, że N16 to lepiej nie tykać :mrgreen:
cns80 - 17-08-2010, 13:58

Fragu napisał/a:
ak sie przyjrzysz w 0:13 to widac ze ma sprawne amorki, a w 0:17 ze nie ujal gwaltownie gazu
Dobre :D Otwórz serwis samochodowy przez internet. Wyślę Ci filmik, a Ty mi powiesz, która poduszkę silnika mam do wymiany :P Naprawdę dobre :D

Bartek napisał/a:
pancerność Nissanów skończyła się wraz z końcem Sunny
Miałem N14. Genialny wóz :) na gaźniku :twisted:
Fragu - 17-08-2010, 14:17

cns80, dawaj :D :D :D

cns80 napisał/a:
Miałem N14. Genialny wóz
też właśnie słyszałem, że autko niczego sobie, ale tylko słyszałem. O Sunny słyszałem dużo więcej dobrego, a niedługo sam się przekonam bo będę takim chyba pociskał 8)
Fragu - 17-08-2010, 20:53

MITSUBISHI_WRC, to nie temat o mnie i moich autach, bez OT.
Andrew - 17-08-2010, 20:58

cns80 napisał/a:
Miałem N14. Genialny wóz
Ja też miałem. 2.0 diesel. Auto typowo "drewniane", ale mocne i wytrzymałe :)
Krzyzak - 17-08-2010, 21:36

mój kolega z pracy też miał tego nissana i niestety zeżarła go rdza - ale tak, że 3 stacje kontroli nie chciały go zarejestrować... tylne progi i podłużnice nie istniały...
zezłomował go i tyle...

Andrew - 18-08-2010, 07:54

Krzyzak napisał/a:
mój kolega z pracy też miał tego nissana i niestety zeżarła go rdza
Zapomniałem dodać: mojego też zżarła rdza i też go zezłomowałem i sprzedałem na części :)
cns80 - 18-08-2010, 08:06

A mojego też zeżarła, ale zrobiłem nowe progi i wewnętrzne nadkola i pojeżdziłem nim jeszcze dwa lata poczym sprzedałem z oryginalnym przebiegiem 142 tyś i wiekiem 16 lat :) Czasem go widuję jak stoi na parkingu u nowego właściciela. Wygląda na to że jeździ, ale mnie to nie dziwi, bo był zadbany i doinwestowany :)
Niestety koledze nie polecę tego auta, bo bardzo ciężko będzie znaleźć takiego w zadowalającym stanie.