Outlander II GEN Techniczne - Biały dym z rury wydechowej.
dab - 27-09-2010, 15:54
kuzior napisał/a: | No....i co kupić ? Znów ten badziew ? Mi zależało na 7 miejscowym SUV-e. Wbór ciągle dość ograniczony. Santa Fe, Pathfinder kosztują już 150 000,-. Nie mam chyba wyboru.
Jeszcze się dopytam księgowej w tej sprawie. |
a nissan kaszkaiiiiii? jest wersja tzw +2 czyli 7miejscowa, piekne auto eeehheheheeeheehhe
sibkods - 27-09-2010, 16:32
W każdej marce zdarzają się takie felery, w których wszystko pada.
Pamiętam jak kilka lat temu trafiłem na stronkę jakiegoś faceta co kupił nówkę w salonie BMW 7. Miał więcej problemów niż ty
skaut - 27-09-2010, 21:37
kuzior napisał/a: | No....i co kupić ? Znów ten badziew ? Mi zależało na 7 miejscowym SUV-e. Wbór ciągle dość ograniczony. Santa Fe, Pathfinder kosztują już 150 000,-. Nie mam chyba wyboru. |
kuzior masz jeszcze Hyundaia IX-a 55, Kijanke, Honde CRV - jak weźmiesz bez haka będziesz miał 5 miejscową homologację ciężarową.
Wystarczy poszukać.
Powodzenia
mitsu00 - 27-09-2010, 21:44
skaut napisał/a: | kuzior masz jeszcze Hyundaia IX-a 55, Kijanke, Honde CRV - jak weźmiesz bez haka będziesz miał 5 miejscową homologację ciężarową.
Wystarczy poszukać.
Powodzenia |
Albo kaszlak 2.2 HDI
kuzior - 27-09-2010, 23:37
Kaszankę mam już w firmie tylko normalną , na 5 osób. Kupiłem po lifcie - ładne ale za małe. Przed kupnem oglądalem +2 - to dalej małe kombi z podniesionym zawieszeniem. Gdzie mu tam do Outlandera. Mało miejsca nad głową, na 3 rzędzie jeszcze mniej miejsca itd.
Do CRV sie też przymierzałem ale jak inne brak 3 rzędu siedzeń.
Dla mnie podstawa to 7 osób i napęd na 4 koła. Tu jak pisałem tylko Santa Fe lub Pathfinder -oba droższe od Miśka.
W cenie Outlandera nic podobnego nie znajdę z tego co mi na dzień dzisiejszy wiadomo.
Myślałem kiedyś o kilkuletnim ML-u, ale mi znajomi odradzają - zresztą tylko GL ma 7 osób ale cena to już kosmos.
Jest jeszcze Volvo XC90, ale na forum też sporo negatywnych komentarzy i ci znajomi...
Okres dobry na kupno nowego auta na koniec roku. Podobno wchodzi nowa euronorma i wykosi auta z 2010 roku. Nie zarejestruje się juz w 2011 tych wyprodukowanych w 2010 a niespełniających tych norm. Ciekawe jak z tegorocznymi Miśkami. Salony będą na siłe wypychać takie auta przed końcem roku
Poczekam na ostateczną diagnozę. Jeżeli się uda coś ustalić.
sylb - 28-09-2010, 00:46
Ceny lecą na łeb i szyję.
Hyundai Santa Fe 2,0 crdi (150KM) Premium 4x4 w cenie : 119 000 zł brutto
janekzpolic - 28-09-2010, 01:07
ośka 5 osobowa
rezon - 28-09-2010, 07:59
kuzior, Jest jeszcze VW Sharan - widziałem ostatnio na drodze nowy model z 4Motion czyli 4x4. Jak nie planujesz offroadowych wycieczek, tylko w miarę cywilizowane tereny to spokojnie wystarczy.
skaut - 28-09-2010, 20:59
kuzior, ale z tej całej listy i tak najlepszy wybór to..............
And the winner is:
Outlander 7-osobowy
Na dodatek z silnikiem 2,2 DiD + automat + .....
IMHO
kuzior - 28-09-2010, 22:59
Niestety masz rację dla tego go kupiłem !
Bałem sie silnika 2.2 (francuza) i nie kupiłem Citroena.
Szwagier kupił rok temu 2 letniego c-crossera i jeździ spokojnie, na nic nie narzeka.
A ja..mam za swoje. Myślałem, ze niemieckie lepsze niż francuskie. Nie zawsze jak widać !
dab - 29-09-2010, 06:33
skaut napisał/a: | Na dodatek z silnikiem 2,2 DiD + automat + |
tylko ze to tez kosztuje 150tys zl...
skaut - 29-09-2010, 09:09
dab napisał/a: | skaut napisał/a: | Na dodatek z silnikiem 2,2 DiD + automat + |
tylko ze to tez kosztuje 150tys zl... |
dab, zgadza się, tylko, że z takim wyposażeniem, jakie dostajesz w Mitsubishi i z tyloma "gratisami" zapomnij, że kupisz tak skonfigurowanego, porównywalnego gabarytami "Niemca"
Tiguan - mniejszy, X3 i Q5 - też chyba mniejsze - wszystkie 5 osobowe.
Reszta stawki X5, Q7, Tuareg powyżej 200tys zł i zupełnie inna bajka.
Moim zdaniem nawet droższa wersja z silnikiem 2,2 i tak wypada korzystnie w kryterium jakość (standard, wyposażenie)/cena
Pozdrawiam
kuzior - 02-10-2010, 22:57
Mam już wstępną diagnozę. Wygląda na to, że poluzowało się mocowanie wału i tylnego mostu. Gumy się powybijały. Luzy ponad 0,5 cm + duże drgania silnika na niskich obrotach powodują takie szarpania.
Zamówiłem części w ASO - gumy - kpl. na most 330,- zł + mocowania łożyska wału - 70,-. Nie wiem z jakiego materiału są te gumy - ale to chyba jakaś kosmiczna technologia ?
Co do silnika to moze nie jest tak źle - ale ten dymek czasem sie pojawia. Nie jest tak mocny jak wcześniej przed wymianą wtrysku - ale jednak nie daje mi spokoju.
Dam znać po wymianie czy szarpanie ustąpiło.
Gunner - 03-10-2010, 03:38
skaut napisał/a: | Tiguan - mniejszy, X3 i Q5 - też chyba mniejsze - wszystkie 5 osobowe |
A ze niby O2 to 7 osobowy??
W ciagu trzech i pol roku uzytkowania skorzystalem 2 razy z "dodatkowych" siedzen.
Siedzialy na nich osoby prawie dorosle ,srednich gabarytow jadac nie wiecej niz 1h i twierdzily ze komfort zaden jak na wozie z weglem.Czy te mizerne 2 siedzonka maja dla niektorych az takie znaczenie?
skaut napisał/a: | Reszta stawki X5, Q7, Tuareg powyżej 200tys zł i zupełnie inna bajka. |
A X3 I Q5 za wyjatkiem pseudo siedzen to ta sama bajka?
Nie ma co porownywac.
|
|
|