To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Galant EA2A Tomii'ego

Tomii - 11-11-2010, 22:56

zimowe "balony" już na aucie:

a śniegu nie widać...... choć straszyli :P

prelud - 13-11-2010, 15:36

no teraz to chociaz komfort z jazdy ;)
mkm - 15-11-2010, 04:47

Tomii napisał/a:

a śniegu nie widać...... choć straszyli :P

Ja także po wymianie i myślę czy nie wrócić do letnich bo temperatura ostatnich dni oscyluje w granicach 20stopni...
Także uległem "strachom" z TV i gazet... :doubt:
Jak to szło? "spodziewany nagły atak zimy na przełomie października"?
Może jakiś pozew zbiorowy :twisted: ?

robertdg - 15-11-2010, 10:24

Przestańcie Panowie, jeszcze góra 2 tygodnie przejeździcie na tych oponach, ja mam zamiar koła zmieniać gdzieś przed grudniem, albo w grudniu, zalezy czy za tydzien beda temperatury spadac, narazie tyram na letnich, no chyba ze bede wyjezdzal w zimne kraje, to przezbroje koła z marszu :-)
sveno - 16-11-2010, 08:09

ja zmieniłem już prawie miesiąc temu, bo parę razy przewiozłem się na letnich przy temp 2stopnie C i nie było fajnie, a teraz szlifuje zimówki przy 20 stopniach, paranoja :(

Tomii ładne auto, naprawde ładne, dokładnie taki sam zestaw chciałbym u siebie, tzn: zderzak od SE lampy tył po lifcie, no i ten boski spoiler na klapie :)

Tomii - 16-11-2010, 22:01

wg tej prognozy:
http://www.twojapogoda.pl/16dni.htm
miało już sypać jakieś 2-tygodnie temu, a że bałem się o misia to teraz tylko słucham jak przy dohamowaniu na suchym asfalcie przy 17st lamelki na oponie chcą się od niej oderwać ;)
a Tym autem po prostu nie da się "emerycko" jeżdzić :mrgreen:

sveno - 17-11-2010, 09:07

Tomii napisał/a:
a Tym autem po prostu nie da się "emerycko" jeżdzić

To pomyśl sobie jaki mialbyś dylemat w V6? :) gdzie dzwiek pzy 4-5krpm paraliżuje prawą stopę i nie możesz jej z pedału gazu zdjąć :)

Tomii - 17-11-2010, 11:43

sveno napisał/a:
Tomii napisał/a:
a Tym autem po prostu nie da się "emerycko" jeżdzić

To pomyśl sobie jaki mialbyś dylemat w V6? :) gdzie dzwiek pzy 4-5krpm paraliżuje prawą stopę i nie możesz jej z pedału gazu zdjąć :)

mogę sobie tylko wyobrazić ;)

luckyluck - 17-11-2010, 12:23

sveno napisał/a:
dzwiek pzy 4-5krpm paraliżuje prawą stopę

Dobry tekst... :D

Tomii - 06-01-2011, 15:56

No i powtórka z rozrywki, po jesiennym zapiekaniu się lewego przedniego zacisku hamulcowego przyszła pora na prawy :( tarcza i felga grzeją się strasznie no i jazda autem jakby cały czas pod górkę. Muszę rozebrać zacisk wyczyścić, przeszlifować tłoczek, nasmarować i poskładać tak jak robiłem z lewym i do tej pory jest ok-zobaczymy na jak długo to pomorze, tylko jak tu coś dłubać przy aucie pod chmurką jak pogoda do kitu :evil: . Jak mi się nie uda w sobotę to trzeba będzie do mechanika podjechać.
Tomii - 16-02-2011, 19:19
Temat postu: kierownica skórzana
Temat dawno nie odświeżany a więc,
poczynając od listopada 2010 Misiek dostał olej Shell Helix Ultra 5W40 i filtr Union Japan,
następnie zamontowałem dodatkowy wyłącznik anteny automatycznej bo wkurzało mnie to wysuwanie się jej przy słuchaniu CD,
zamontowałem niebieskie :wink: oświetlenie bagażnika-2 listwy led+żarówka led w miejsce ori lampki oraz oświetlenie na stopy pasażerow z tyłu,
początkiem stycznia musiałem wyczyścić i nasmarować tłoczek zacisku hamulcowego PP bo się zapiekał i naprawić wydech bo pierdziało na łączeniu tłumika środkowego z końcowym,
no a parę dni temu Misiek dostał odświeżoną kierownicę:

Hugo - 16-02-2011, 19:34

Tomii napisał/a:
no a parę dni temu Misiek dostał odświeżoną kierownicę
:shock: Do czego to pasuje?
wilk88 - 16-02-2011, 19:40

O kurczaki! Nie było innych kolorów, np czarno-grafitowego, albo samego czarnego? Poza tym wydaje się teraz ogromna jak... ster od tankowca. Osobiście jestem na NIE, ale najważniejsze żeby się Tobie podobała :)

pozdro

Tomii - 16-02-2011, 19:40

Hugo napisał/a:
Tomii napisał/a:
no a parę dni temu Misiek dostał odświeżoną kierownicę
:shock: Do czego to pasuje?

boki kierownicy do tapicerki siedzeń a góra/dół do dolnej części tapicerki plastikowej :)
niestety nie udalo się dobrać idelanie kolorów, zdjęcia też nie oddają prawdziwego efektu.
Czarnej nie chciałem i fakt, te kolory powiększają optycznie i tak dużą kierownicę w Galancie.

RoBSoN_97 - 16-02-2011, 21:00

Te obszycie kiery w ogóle nie pasuje :shock: jak pięść do oka :roll: