[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Lancer SB-widok z tyłu
Uwex - 17-05-2011, 13:27
RalfPi napisał/a: | Gdzie, jak i za ile:)?
|
Gdzie?- w garażu ; tego typu sprawy staram się robić sam (np. montaż lamp dziennych)- jest przy takich robotach trochę dłubania, a nikt nie ma ochoty poświęcać aż tyle czasu no i samemu zrobi się lepiej ( dokładniej, solidniej).
Jak?- całość składa się z 2 dokładek pod przedni zderzak do Peugeota 206 Trzeba dopasować , dociąć , przykręcić + małe prace wykończeniowo-retuszujące ( kto będzie robił, to sam zobaczy co)
Ile?- około 100 zł z Aledrogo
sloniu - 17-05-2011, 15:15
powiem tylko, WOW
Powinieneś brać się za produkcję masową - myślę, że klientów nie będzie brakować
RalfPi - 18-05-2011, 09:11
Też jestem pod wrażeniem.. Jako inżynier elektryk dam radę coś takiego samemu zrobić?:)
PS Prośba o zdjęcie z tłumikiem pomalowanym na czarno wciąż aktualna..
cabaniarz - 18-05-2011, 12:51
RalfPi napisał/a: | Jako inżynier elektryk dam radę coś takiego samemu zrobić?:) |
Dobra instrukcja od Uwex, i damy radę
Może na zlocie coś podpowie
mjsystem - 18-05-2011, 16:47
Uwex teraz to bajka. Gratuluję! Pomysł godny nasladowania
[ Dodano: 18-05-2011, 16:47 ]
Acha, to kiedy masz wolny garaż?
Uwex - 18-05-2011, 17:34
mjsystem napisał/a: | kiedy masz wolny garaż? |
zawsze kiedy wyjadę autem
Beny_s - 21-05-2011, 13:28
A jak zalecacie/czyściliście tylny tłumik przed malowaniem? Bo mój już po 2 zimach także jest kolorowy.
Szczotka druciana, papier.. a może wcale
maciej79 - 21-05-2011, 15:02
Beny_s napisał/a: | A jak zalecacie/czyściliście tylny tłumik przed malowaniem? Bo mój już po 2 zimach także jest kolorowy.
Szczotka druciana, papier.. a może wcale |
Musisz wyczyscic ,odtluscic , a nastepnie pomalowac
RalfPi - 22-05-2011, 20:34
Widzę, że o zdjęcie czarnego tłumika nie idzie się Chłopaki doprosić...
Szkoda.. A może to wynika z faktu, że nie wiemy jak takowe zdjęcie zamieścić:)
Pozdrawiam i wciąż oczekuję na czyjąś inicjatywę.
Spokojnego tygodnia.
Uwex - 23-05-2011, 09:38
RalfPi napisał/a: | o zdjęcie czarnego tłumika nie idzie się Chłopaki doprosić.. |
nie chcę być złośliwy, ale czarny wygląda tak jak nie czarny , tylko , że jest czarny . Po prostu patrząc z tył na auto nie wali tak po oczach- zlewa się z resztą podwozia, a że jest też tam raczej ciemno, to jednak ta jego czerń maskuje go w dużym stopniu. Co nie zmienia faktu, że go widać. W każdym razie wygląda to dużo lepiej niż nie malowany. Może jednak w końcu się doczekasz na to zdjęcie- ja bym na Twoim miejscu nie czekał , tylko malował.
Marian_K - 23-05-2011, 09:48
RalfPi napisał/a: | Widzę, że o zdjęcie czarnego tłumika nie idzie się Chłopaki doprosić... | Ciągle zapominam.... ustawię sobie przypomnienie w telefonie to dziś pstryknę fotkę po pracy.
Pozdrawiam!
[ Dodano: 24-05-2011, 11:44 ]
A więc jak obiecałem - zdjęcia malowanego tłumika
http://www.fotosik.pl/pok...ef6efc38d5.html
http://www.fotosik.pl/pok...a640ea82c0.html
http://www.fotosik.pl/pok...9866ef881c.html
Jak widać należy już wykonać ponowne malowanie, bo ruda się powoli przebija, ale i tak wygląda to o niebo lepiej niż przy tłumikach srebrzonych.
Pozdrawiam!
RalfPi - 25-05-2011, 22:45
Dzięki bardzo!
Faktycznie wygląda lepiej..
Ale ja mam czerwony kolor Lancera i nie wiem jak się to będzie komponować..
Tak czy siak zaryzykuję:)
Pozdrawiam i dzięki raz jeszcze!
Marian_K - 26-05-2011, 11:20
RalfPi napisał/a: | Ale ja mam czerwony kolor Lancera i nie wiem jak się to będzie komponować.. | Będzie dobrze - przecież tłumik tylko w dniu malowania będzie super czarny - potem się przybrudzi, przykurzy i będzie po prostu ciemny - czyli mniej widoczny niż przykurzony srebrny.
Pozdrawiam!
RalfPi - 26-05-2011, 13:12
Co racja, to racja..
Dzięki bardzo!
Pozdrawiam
pablo diablo - 27-05-2011, 02:31
Mnie tylko dziwi toze firma nie pomyślała by taki ładny samochód jaki jest lancer wygladał przyzwoicie, niby wszystko gra ale ten tłumik to pierwsze co trzeba zmienic po zakupie. Mam tylko nadzieje ze to czego nie widzimy niezostało zchszanione jak ten tył a raczej spód
|
|
|