To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Zloty i Spoty - ZLOT 2011 - ORGANIZATOR i MIEJSCE - POSZUKIWANIA!!!

tadek55 - 30-08-2010, 23:07

Witam,co do miejsca lokalizacji to według mnie widziałbym srodek Polski a termin koniec lipca, ja sądze że prekfencja była taka słaba bo i odległosc dla niektórych była duza ja robiąc 1360km ,musiałem to przejechac w ciągu trzech dni ijeszczemusiałem odpocząc a gdzie impreza.Pozdrawiam.
koszmarek - 30-08-2010, 23:17

tadek55 napisał/a:
a termin koniec lipca,

termin koliduje z coltmanią :(

TRAWOR76 - 30-08-2010, 23:47

koszmarek napisał/a:
termin koliduje z coltmanią :(

Popieram.
Jest tyle innych weekendów do wyboru :)

i_Lolek - 31-08-2010, 01:07

poszukiwane sa miejsce i czas.

co do czasu, to ostatni "łykend" sierpnia jest perfekcyjny ze względu na to, ze jest to czas w którym skończyły sie wyjazdy na urlopy, dzieciaki ida do szkoły i wszyscy sa blisko domu.
najgorsza ta pogoda.
można temu zaradzić tak, że zmienić miejsce na lepsze co do pogody. tu bym proponował południowo wschodnie krańce Polski. tam lato trwa o dwa tygodnie dłużej. Mazury juz w jesieni, a Bieszczady jeszcze w lecie.
bo niestety, ale poszukiwanie innego terminu będzie trudne.
druga połowa sierpnia wydaje sie najlepsza. nie ma juz tych okropnych upałów, a powinno być przyjemne ciepło. powinno ale nie zawsze jest.
sama końcówka sierpnia natomiast, to czas w którym się zmienia pogoda z letniej na jesienną. sprawiają to wiatry. jezeli to najgorsze g. przeczekac, to potem też jest ładna pogoda, jak już się te wiatry przewalą. tak że jeśli zostać przy terminie końcówka sierpnia, to tylko na Podkarpaciu (byłe Rzeszowskie, Przemyskie, Krośnieńskie).

optymalnym wg. mnie był by zlot w środku polski, w przedostatnią sobotę i niedzielę sierpnia.

Chooper - 31-08-2010, 09:45

Aga napisał/a:
najlepsze jest centrum
może znowu Stryków....?
co o tym myślicie Łodziacy?

vendetta napisał/a:
Też mi się wydaje, że okolice centrum byłyby najlepsze (frekwencja). Może najpierw sprawdźmy możliwości ośrodków a potem zobaczymy jak z organizacją ?

kiedyś już pisałem i powtórzę

Jest piękny ośrodek w Borkach nad zalewem sulejowskim, k. Tomaszowa Maz. jest środek Polski? Jest :)
Warunek....nie da rady tam nic zorganizować w szczycie sezonu (po prostu i tak mają turystów, a "wydzierżawienie" całego obiektu na jeden weekend równa się temu, że do piątki trzeba się pozbyć turystów itd.) Przed i po, nie ma problemu, przykładem były tam zloty CC, Audi i wielu innych.

Morfi napisał/a:
Co do terminu to koniec czerwca odpada.
Sa jeszcze wtedy egzaminy (sesja).

zawsze jest tak, ze nie wszystkim niestety uda się dogodzić z terminem, ale nie ma rzeczy niemozliwych

Aga - 31-08-2010, 10:28

Chooper napisał/a:

Jest piękny ośrodek w Borkach nad zalewem sulejowskim, k. Tomaszowa Maz. jest środek Polski? Jest :)
Warunek....nie da rady tam nic zorganizować w szczycie sezonu (po prostu i tak mają turystów, a "wydzierżawienie" całego obiektu na jeden weekend równa się temu, że do piątki trzeba się pozbyć turystów itd.) Przed i po, nie ma problemu, przykładem były tam zloty CC, Audi i wielu innych.

Morfi napisał/a:
Co do terminu to koniec czerwca odpada.
Sa jeszcze wtedy egzaminy (sesja).

zawsze jest tak, ze nie wszystkim niestety uda się dogodzić z terminem, ale nie ma rzeczy niemozliwych

Sulejów i okolice jak najbardziej pasują!! :)

jeśli zaś chodzi o termin to skoro i tak nie da się wszystkim dogodzić to należy wziąć pod uwagę przede wszystkim pogodę
koniec czerwca moim zdaniem byłby najlepszy
jeszcze nie ma upałów i raczej nie ma deszczu

mabda - 31-08-2010, 10:33

na koniec czerwca nie ma upalow? chyba odleglosc 2 blokow decydujaco wplywa na pogode
Aga - 31-08-2010, 10:36

mabda napisał/a:
na koniec czerwca nie ma upalow? chyba odleglosc 2 blokow decydujaco wplywa na pogode

o rany! wiedziałam, że zaraz ktoś napisze, że są upały i bywa deszcz!
tak to można bez końca ględzić

ok, sprecyzuje:
pod koniec czerwca jest mniejsze prawdopodobieństwo nieciekawej pogody niż pod koniec sierpnia
nawet jeśli wystąpią upały to w mniejszym stopniu wystąpią deszcze
osobiście wolę upał od deszczu - z punktu widzenia wieczornych imprez
:mrgreen:

yalook - 31-08-2010, 11:51

i_Lolek napisał/a:
co do czasu, to ostatni "łykend" sierpnia jest perfekcyjny ze względu na to, ze jest to czas w którym skończyły sie wyjazdy na urlopy, dzieciaki ida do szkoły i wszyscy sa blisko domu. najgorsza ta pogoda.

zgadzam się z przedmówcą - jednakże nawet najgorsza pogoda mi osobiście nie będzie przeszkadzała - najważniejsi są ludzie, a Ci potrafią się bawić niezależnie od wszystkiego :-)

Aga napisał/a:
morze odpada!
za daleko dla mnie jak na weekend

najlepsze jest centrum
może znowu Stryków....?
co o tym myślicie Łodziacy?
:P

dla mnie miejsce i odległość do pokonania bez różnicy - do Wilkasów dałem radę dojechać z Zakopanego (730 km) - specjalnie skróciłem urlop by być z Mitsumaniakami. :D

Aga - 31-08-2010, 12:12

yalook napisał/a:

dla mnie miejsce i odległość do pokonania bez różnicy - do Wilkasów dałem radę dojechać z Zakopanego (730 km) - specjalnie skróciłem urlop by być z Mitsumaniakami. :D

my - sami też dojechaliśmy
ale z dzieckiem już może być trudniej
nie mówię, że to niemożliwe
ale skoro jest dyskusja nad miejscem to jednak jestem za zlotem bardziej w centrum

yalook - 31-08-2010, 12:28

dla mnie OK. gdzie będzie tam dojadę. Jak wypadnie w centralnej Polsce to może nawet dotrę wcześnie w piątek i załapie się na grilla / ognisko otwierające :-)
siwek - 31-08-2010, 13:09

Co do terminu, to jak najbardziej zgadzam się z Agą. Koniec czerwca to jest najlepszy termin.

Jest już ciepło (pogoda raczej nie grymasi), dzieci nie chodzą już do szkoły i co najważniejsze nie jest to tak jak w przypaku lipca środek sezonu wypoczynkowego.

Koniec czerwca jest optymalny.

mkm - 31-08-2010, 13:12

siwek napisał/a:

Koniec czerwca jest optymalny.

a czy studenci wtedy nie maja sesji?

mabda - 31-08-2010, 13:20

no niestety studenci maja sesje i jest to czas obron prac licencjackich/magisterskich. ciezko znalezc inny dogodny termin dla wszystkich :/ obrony sa nawet do konca lipca. kwestia ilu mamy studentow szykujacych sie do obrony :D

3weekend lipca i 1 sierpnia nie bedzie pasowal coltmanii, bo weekend po weekendzie mieliby zloty, czasem w dwoch roznych koncach polski. moze to byc uciazliwe. wiec zostaje 1 i 2 weekend lipca i 2 i 3 sierpnia.

Aga - 31-08-2010, 13:24

mabda napisał/a:
wiec zostaje 1 i 2 weekend lipca i 2 i 3 sierpnia.

... a to znowu czas rodzinnych urlopów :mrgreen:

nie dogodzi się wszystkim
mnie się wydaje, że studenci są bardziej energiczni od nas - starych
i łatwiej im będzie dojechać na zlot nawet po zarwanej naukowej nocy :mrgreen:
w końcu my też studiowaliśmy i wiemy jak to jest...