Forum ogólne - Jakie auto do 120 tyś? Outlander II
krzychu - 08-09-2010, 18:17
vendetta napisał/a: | Czy się mylę?
|
O tym Box-ie RalliArt a nie cipie krążą różne opinie... Gwarancja fajna sprawa ale skuteczność tego wynalazku i cena budzi pewne zastrzeżenia.
Dalej uważam 2,2 za dużo lepsze wyjście to silniki z trochę innej ligi.
vendetta - 08-09-2010, 18:21
Mamy tu jakiś temat o chiptuningu fabrycznym 2.0 ? Bo się przekopać nie mogę
krzychu - 08-09-2010, 18:30
W dziale Outlandera jest sporo tematów na 2.0
W każdym razie powtarzam że ten fabryczny to nie cip tylko box (takie coś co oszukuje elektronika silnik i ciągle przelewa a do tego działa 10sec o wciśnięcia gazu do dechy potem przestaje działać na jakiś czas). Tak że przy sporym przyroście masy Outka względem Seata ten box to nie do zauważenia będzie że jest.... Można poczekać na Outka z 1,8 DI-D Mivec 150KM (ale na razie nie wiadomo kiedy jak i co).
Ogólnie po dotarciu jakiś poważny remap silnik (chipowanie) i dostrojenie porządnie na hamowni daje duże lepsze efekty tylko ze z gwarancji nici.
2.2 to jedyna słuszna droga. Tam po lekkim remapie można uzyskać wartości pod 200KM i 400Nm.... podobno wtedy Outek potrafi ze świateł pójść bokiem na 4x4 LOCK tylko chyba nie na suchym a i żywotność podzespołów jest pod znakiem zapytania.
skaut - 08-09-2010, 19:01
vendetta napisał/a: | Pewnie, że 2,2 lepszy ale czy przy wersji intense + wychodzi grubo powyżej 120 tyś. Dodatkowo byłby chip, plus zimowe opony i cena rośnie
skaut gdzie kupiłeś silnik 2,2 w Łodzi? Przeczytałam wątek i pisałeś coś o listopadzie? |
vendetta, autko odebrałem 30.09. Kupiłem auto w Warszawie w Japan Motors.
Wada/Zaleta - kolor każdy pod warunkiem że będzie to czarny i dwa wada/zaleta - automatyczna skrzynia .
Przy tej wersji nie doświadczysz "szybko" innej skrzyni.
gzesiolek - 09-09-2010, 10:28
vendetta, gwarantem jest chyba dealer ktory Ci ten chip montuje, MMC od chipowania umywa rece... chyba ze cos sie ostatnio zmienilo...
krzychu - 09-09-2010, 13:15
gzesiolek napisał/a: | MMC od chipowania umywa rece... chyba ze cos sie ostatnio zmienilo... |
Do 2.0 TDI jest box od RalliArt i na niego jest gwarancja od MMC.
romero - 11-09-2010, 09:22
krzychu napisał/a: | gzesiolek napisał/a: | MMC od chipowania umywa rece... chyba ze cos sie ostatnio zmienilo... |
Do 2.0 TDI jest box od RalliArt i na niego jest gwarancja od MMC. |
Ja tam się nie znam za bardzo,ale zauważyłem,że narzekający na L 200 to głównie chipowcy,boxowcy i inni cudacy.
Pozdrawiam wszystkich bardzo serdecznie.
vendetta - 13-09-2010, 21:15
Jutro jadę na przejażdżkę tym FreeLanderem.
Marcin-Krak - 13-09-2010, 22:16
vendetta napisał/a: | jutro jadę na przejażdżkę tym FreeLanderem. |
Auto będzie garażowane
Jeśli tak, to proponuję wymierzyć szerokość - czy się auto zmieści
Strasznie szeroka bestyja jest - może to tylko subiektywne odczucie moje było - ale np w RAV4 którą od razu po jeździe FreeLanderem jechałem takiego uczucia nie miałem
Student - 14-09-2010, 07:50
Bo RAV to inna klasa i nie jest taka szeroka, przecie to samochód dla baby .
vendetta - 14-09-2010, 19:54
Marcin-Krak napisał/a: | Auto będzie garażowane |
nie
No to ja już po FreeLander dużeeee autko. Przestronne, szerokie, wysokie (takie miałam odczucia siedząc w środku). W jeździe nie czuć tej wielkości. Widoczność w porządku, zbiera się bardzo ładnie (2,2 160 KM). Zawieszenie twardsze niż w Oulanderze. Pięknie płynie po dziurach - byliśmy na takim mini offroadzie. Ogólnie babeczka z LandRovera (zapalona OFFroad'dzistka - robi zloty Landrovera) fajnie i dużo opowiadała o autku. Dynamika na plus, wygląd na plus. Jednak jest to biedna wersja "mało mająca" w tym zakresie kosztowym jaki został ustalony.
Tacie się bardzo podoba Freelander, ale chyba rozsądek weźmie górę i będzie Outek, ale prawdopodobnie 2,2 (czyli troszkę dołożymy)
Zobaczymy.
[ Dodano: 11-10-2010, 12:43 ]
No i niestety Dzisiaj, kiedy są już pieniądze na koncie okazało się ,że nie ma już ani jednego Outka z silnikiem 2,2, dostępnego w Polsce z rocznika 2010... Tydzień temu były dwa... Nie wiem co dalej ech.
kordiank2 - 11-10-2010, 19:17
...a ja do swego zapakuję najpierw to a potem jeszcze to i jeszcze to, tylko kto mi kompa przeprogramuje?
żeby było w temacie, to będzie wtedy auto do 120tys, tyle, że outlander I i pół
Trik - 11-10-2010, 20:41
vendetta napisał/a: | Nie wiem co dalej ech | Niestety nowy silnik w Outlanderze 2,2 DI-D MIVEC będzie raczej droższy. Ale może coś u Pepików mają. http://www.mitsubishi-mot...ander-cenik.pdf
kordiank2 - 12-10-2010, 08:43
vendetta napisał/a: |
[ Dodano: 11-10-2010, 12:43 ]
No i niestety Dzisiaj, kiedy są już pieniądze na koncie okazało się ,że nie ma już ani jednego Outka z silnikiem 2,2, dostępnego w Polsce z rocznika 2010... Tydzień temu były dwa... Nie wiem co dalej ech. |
...proponuję konkretną rozmowę z Jackie'm - jak trzeba będzie, to z Japonii statkiem przytarga ze cztery sztuki
|
|
|