To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] ściąga przy hamowaniu i przyspieszanu w koleinach

Cacper - 16-09-2010, 19:35

Czy któraś z osób krytykujących posiada albo posiadała takową rozpórkę. Ja ja mam i moge powiedzieć, że poprawa jest i to duża. Oczywiście można kupić droższą i z pewnością lepszą, ta którą mam się sprawdza. Ponadto cena za zawsze świadczy o jakości - dywaniki gumowe w serwisie 280 zł, poza serwisem, identyczne 85 zł.
Dzik - 16-09-2010, 19:45

Tak posiadalem w prawie 400kg lzejszej Hondzie. Po jakimś czasie zgiela się. Miało tak również wiele osób którzy zamawiali taka chinszczyzne z ebaya. Lozysko w serwisie ok 600zl zamiennik skf mega wytrzymały 250zl, zamiennik JC 100zl zaryzykujesz?
Juiceman - 16-09-2010, 19:48

Cacper napisał/a:
Czy któraś z osób krytykujących posiada albo posiadała takową rozpórkę. Ja ja mam i moge powiedzieć, że poprawa jest i to duża. Oczywiście można kupić droższą i z pewnością lepszą, ta którą mam się sprawdza.

Rozpórka posiadana w pewnym Colcie - "talerzyki" po pewnym czasie się powyginały jakby były z plasteliny.

Cacper - 16-09-2010, 19:51

Zgoda, jeśli za pół roku moja rozpórka padnie zwrócę honor. Być może moja jazda jest na tyle spokojna, że rozpórka wytrzyma długo.
Dzik - 16-09-2010, 20:21

Moszesz tego nie zauważyć.
Cacper - 16-09-2010, 20:24

Po dzisiejszej dyskusji będę zwracał większą uwagę na moja rozpórkę. Jak się pognie zrobie raban sprzedawcy. W każdym razie dzięki, póki co sprawdza i jest jeszczxe prosta (na oko) się bo przed chwilą zaglądałem pod maskę
Dzik - 16-09-2010, 20:40

Jak jezdzisz spokojne to powinna trochę wytrzymać, u mnie przy gwintowanym zawieszeniu i klatce wytrzymała pare tygodni :D
zbir - 20-09-2010, 22:51

rozpórka doszła, zamontowana i nie wiem czy to tylko efekt placebo ;-) ale chyba nie bo wyraźnie czuje poprawe! może nie w kwestii opisywanego tu problemu ściagania przy przyśpieszaniu/hamowaniu w koleinach (bo to nadal występuje) ale ogólnie trakcja w zakrętach wyraźnie sie poprawiła. Nie buja już tak całą budą.

Zobaczymy ile ta taiwańska rozpórka wytrzyma :-)

Tylko kurna tak ostro ją dziś testowałem że zaczał mi stukać przegub :evil: chyba.

m6riano - 20-09-2010, 23:00

poczekam aż troche pojeździsz na twoja opinie...i może tez sobie sprawie takie cuś...;-)