Outlander II GEN Techniczne - Jaki hak holowniczy
sylb - 21-03-2013, 14:35
Witam,
Odgrzeję temat po 2 latach.
Szukam takiego haka, którego montaż nie wymagał by podcinania zderzaka. Może jakieś sugestie.
I może jakiś namiar na Aragona, kto tym handluje w Polsce.
rezon - 21-03-2013, 19:00
Thule - handlujących pełno
sylb - 03-04-2013, 22:23
W dokumentacji pisze, że przy thule trzeba podcinać.
Ale na 90% jestem zdecydowany na niego,
Pytanie do znawców,
Zasadniczo hak potrzeby mi prze wszystkim do zamontowania na nim uchwytu na rowery,
Czy wiązka 7-pin, wystarcza czy ma dopłacać do 13-pin.
I czy potrzeby jest jakiś moduł czy wszystko jest w zestawie.
xylen - 03-04-2013, 23:37
sylb napisał/a: | W dokumentacji pisze, że przy thule trzeba podcinać.
Ale na 90% jestem zdecydowany na niego,
Pytanie do znawców,
Zasadniczo hak potrzeby mi prze wszystkim do zamontowania na nim uchwytu na rowery,
Czy wiązka 7-pin, wystarcza czy ma dopłacać do 13-pin.
I czy potrzeby jest jakiś moduł czy wszystko jest w zestawie. |
Tym podcięciem się zbytnio nie przejmuj, jest niewidoczne, jeśli chcesz założyć uchwyt na rowery ze światłami i podświetleniem tablicy to musi być wiązka 13pin.
kampie89 - 02-12-2014, 23:48
Szukam opisu pinów dla wtyczki w którą można podpiąć wiążkę dla haka. Wtyczka znajduje się nad prawym tylnym nadkolem, w srodku, dokładnie po wyjęciu tego małego schowka. Szukałem na schematach ale mie mogę znaleść, moze ktos kiedyś zakładał hak i podrzuci takie informacje. Pozdrawiam
Molo - 02-01-2017, 23:33
siemanko,
właśnie zalicytowałem ten:
http://allegro.pl/hak-hol...jliMg==#thumb/2
zakres roczników (05-13) to chyba nie do końca sie zgadza, ale chyba jest to oryginał co ? podejdzie na pewno do 2008 ?
pozdrawiam.
rezon - 03-01-2017, 09:23
to jest hak Thule. Jakoś nie kojarzę ze swojego takich blach. poszukaj zdjęcia haka Thule - bez znaczka Mitsu.
Molo - 03-01-2017, 11:19
widzę że ten sam Nr katalogowy: MZ314361 jest np tu w ofercie:
http://sklep.bemo-motors....products_id=140
nie wiem czy oryginał czy zamiennik ale powinno śmigać. Małą Niewiadówkę na kemping chyba uciągnie
na radzieckiej stronie Mitsu te jest
http://www.mitsubishi-par...der/pnMZ314361/
pozdr,
m
rezon - 03-01-2017, 13:52
na pewno będzie dobry. Miałem taki sam, tylko już nie pamiętam szczegółów mocowania. Pamiętam tylko wiązkę elektryczną
Molo - 16-01-2017, 00:30
no to jeszcze pytanie,
Ten cały hak z kablami modułem itp ma ok 30kg. Jeszcze nie zamontowałem ale jak wrzuciłem go na pakę po zakupie to tył siadł o ok 1cm. Prześwit przy nadkolach auta wyraźnie zmniejsza się na tylnej osi. Czy jest przewidziana jakaś kompensacje tego obciążenia ? jakimś podwyższeniem lub wzmocnieniem sprężyn np ?
rezon - 16-01-2017, 08:07
Dużo osób dokładało dodatkowe sprężyny do środka ori. Nawet bez haka przy zapakowaniu bagażnika Outek siadał i znacznie gorzej się prowadził. Poszukaj wątku o tych sprężynach - takie niebieskie. Bez ładunku były praktycznie nie odczuwalne, po zapakowaniu wyraźnie utwardzały zawieszenie. Też miałem założone.
juniorkm7 - 16-01-2017, 09:25
A do czego służy ten zamek na kluczyk na haku Thule/Mitsubishi?
Ktoś wrzuci zdjęcie jak wygląda podcięcie zderzaka przy tym haku?
Bizi78 - 16-01-2017, 09:55
juniorkm7 napisał/a: | A do czego służy ten zamek na kluczyk na haku Thule/Mitsubishi? |
Pewnie do odpięcia haku jak nie ciągniesz przyczepy.
W Europie chyba nawet nie wolno jeździć z hakiem bez przyczepy.
misiek767 - 25-02-2018, 09:22
Czy ktoś ma opis pinów w kostce znajdującej się nad prawym nadkolem .
Marcin_ASX - 26-02-2018, 08:00
misiek767 Jeśli chodzi o opis pinów w kostce to po co Ci to? Jak bierzesz wiązkę dedykowaną do haka to jest to zbędne np. https://www.dobrehaki.pl/...pin-p-7554.html To akurat wiązka haka 13-pinowa do Outlandera po 2012, a nie wiem jaki masz. W zakładce Do Pobrania jest obrazkowa instrukcja montażu, popatrz do niej. Jednak skoro jest kostka to szkoda montować coś uniwersalnego, tym bardziej że przy montażu haka z wiązką tzw dedykiem jest najlepsze i najpewniejsze połączenie prądowe. Jak robisz uniwersalną to albo używasz szybkozłączek (tragedia) albo trochę lepiej trzeba polutować. Ale lutowanie w nowszych autach, gdzie przewody są coraz cieńsze... kiepsko po prostu wychodzi.
|
|
|