To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II Ogólne - [II 2.0 DID] Zimowe oponki

rezon - 07-10-2010, 10:01

włodi napisał/a:
no i Bridgeston wypadl bodajze na przed ostatnim miejscu , a w sklepie przekonywali ze za ta cene sa rewelacyjne, takze juz nie wiem komu wierzyc
sobie. Sklep przekonuje do tego co reklamują w TV, albo na czym ma największą marżę, albo na co ma najmniej reklamacji. A testy opon w gazetach... zależy kto robi i kto za to płaci. Mitsubishi też wygrywa wiele porównań w gazetach - zależy co się bierze pod uwagę. Porównajcie dla żartu F599 i F126. Obydwa 4 osobowe, zużycie paliwa min. 16 i 6,5, średnica zawracania 12 i 8 m. Cena min. 500kEUR i jak ostatnie sprzedawano 13kzł I który lepszy? ;) Też mam Bridgestony i całkiem nieźle się sprawują. Mogłyby być cichsze, co w trasie na ostrym asfalcie bywa dokuczliwe, ale pod względem kontroli, czy hamowania nie jest źle. Jak je zjadę, to pewnie kupię jakieś Michały albo Dunlopy z powodu wcześniejszych miłych doświadczeń (także reklamacyjnych), ale nie zamierzam rozpaczać tylko dlatego, że ktoś ma inne zdanie - nawet w gazecie.
włodi - 07-10-2010, 10:19

rezon napisał/a:
włodi napisał/a:
no i Bridgeston wypadl bodajze na przed ostatnim miejscu , a w sklepie przekonywali ze za ta cene sa rewelacyjne, takze juz nie wiem komu wierzyc
sobie. Sklep przekonuje do tego co reklamują w TV, albo na czym ma największą marżę, albo na co ma najmniej reklamacji. A testy opon w gazetach... zależy kto robi i kto za to płaci. Mitsubishi też wygrywa wiele porównań w gazetach - zależy co się bierze pod uwagę. Porównajcie dla żartu F599 i F126. Obydwa 4 osobowe, zużycie paliwa min. 16 i 6,5, średnica zawracania 12 i 8 m. Cena min. 500kEUR i jak ostatnie sprzedawano 13kzł I który lepszy? ;) Też mam Bridgestony i całkiem nieźle się sprawują. Mogłyby być cichsze, co w trasie na ostrym asfalcie bywa dokuczliwe, ale pod względem kontroli, czy hamowania nie jest źle. Jak je zjadę, to pewnie kupię jakieś Michały albo Dunlopy z powodu wcześniejszych miłych doświadczeń (także reklamacyjnych), ale nie zamierzam rozpaczać tylko dlatego, że ktoś ma inne zdanie - nawet w gazecie.

Zgadza sie, a ty masz zime Bridgestony? W gazecie wyszlo ze odbiegaja od reszty na mokrym i dlatego stracily punkty

rezon - 07-10-2010, 12:44

włodi napisał/a:
ty masz zime Bridgestony
na razie i na zimę, i na lato. Letnie widać, że już trochę zużyte, ale ponad 4mm mają, więc nie ma co wymieniać. Nie zauważyłem zimą, abym jakoś specjalnie odbiegał zimą od innych z powodu opon :) , raczej jeżdżę nieco szybciej. Jeżeli już coś sprawiało problemy czasami, to skłonność Outka do nadsterowności (przy załączeniu tyłu na zakręcie ma tendencje do wyniesienia) i działający z opóźnieniem ESP, ale jak się to zna, to można się przyzwyczaić i jeździć - nawet po białym dziewiczym asfalcie, nie zbrukanym ni pługiem, ni piaskiem ;)
karol_alasz - 07-10-2010, 14:46

Cytat:
O gustach sie nie dyskutuje, ale Outek na 16" to nie zbyt miłe doznanie wizualne jak dla mnie już nie wspomnę o właściwościach jezdnych...

Właściwości jezdne jak najbardziej przyjemne-lepiej tłumi niż nasze 18" (większy "balon") dla niektórych może trzymanie boczne nie jest już takie dobre jak w "płaskich" i szerokich gumach (18") ale kto by zimą chciał latać po zakrętach??
A co do wyglądu to nie przesadzajmy-średnica zewnętrzna koła jest niemalże identyczna.... Mnie jak najbardziej pasują do mojego czarnego traktorka z czarnymi kołpakami...

dab - 07-10-2010, 14:48

karol_alasz napisał/a:
traktorka z czarnymi kołpakami...

o! nastepny wyznawca kolpaczanow..brrrrrrrr :oops: :twisted:

KowaliK - 07-10-2010, 16:11

Dab, coś specjalnie dla Ciebie - KLIK. Sorry za OT, nie mogłem sie powstrzymać. :D :P
dab - 07-10-2010, 16:40

KowaliK napisał/a:
Dab, coś specjalnie dla Ciebie - KLIK. Sorry za OT, nie mogłem sie powstrzymać. :D :P

heheheheheehheheheheeh
:headbang: :headbang: :headbang: :headbang: :headbang: :headbang: :headbang: :headbang: :headbang:
alez lachony!!! :P :twisted: :badgrin:

a fele pieeeekne he he he heheheheeehhehe :lol:
nawet lancer sie zalapal ehheheehe :oops: :lol:

"patrz na moja tylna szybe...be custom..." heheheehheeheh dobre :biggrin:

karol_alasz - 07-10-2010, 22:34

dab napisał/a:
nastepny wyznawca kolpaczanow

Nie wyznawca tylko użytkownik... Do traktora na zime nijak nie przystoi aluminium :D :P

dab - 08-10-2010, 10:18

karol_alasz napisał/a:
Do traktora na zime nijak nie przystoi aluminium

no to patrz tu:

nie przystoi? :badgrin:
przystoi i to bardzo :P
solidna felga z konkretna guma...widok sam miod :mrgreen:

mitsu00 - 08-10-2010, 10:24

dab napisał/a:
karol_alasz napisał/a:
Do traktora na zime nijak nie przystoi aluminium

no to patrz tu:

Obrazek
nie przystoi? :badgrin:
przystoi i to bardzo :P
solidna felga z konkretna guma...widok sam miod :mrgreen:

A chlapaczy jeszcze nie założył?

dab - 08-10-2010, 10:31

mitsu00 napisał/a:
A chlapaczy jeszcze nie założył?

zalozyl, zalozyl :D ale to fotka sprzed roku :oops:
od 2 tygodniu chlapaczuje az milo :D i faktycznie, tylnia szyba i boki nieco czystsze...

mitsu00 - 08-10-2010, 10:34

dab napisał/a:
zalozyl, zalozyl ale to fotka sprzed roku
od 2 tygodniu chlapaczuje az milo i faktycznie, tylnia szyba i boki nieco czystsze...

Bez przesady z ta czystszą szybą. Jak masz ją uświnić to brudna będzie czy bez czy z chlapaczami. Tutaj bardziej biega o ocalenie progów i tylnego zderzaka od odprysków po kamyczkach......

karol_alasz - 09-10-2010, 10:02

A ja jednak nadal uważam,że nie mam się czego wstydzić zimą kiedy i tak wszystko dookoła ufaflunione.... :D

Zdjęcie też z tamtego roku-w tym roku doszły "świetlane atrapy" na klapie 8) i chyba zamienię ori w słupkach na zamienniki bo te drugie nie mają tych powierzchni błyszczących tylko czarne (oprócz tych wgłebień na diody) :rolleyes:

Grzesq - 09-10-2010, 19:45

karol_alasz napisał/a:

chyba zamienię ori w słupkach na zamienniki bo te drugie nie mają tych powierzchni błyszczących tylko czarne (oprócz tych wgłebień na diody) :rolleyes:

O co chodzi, bo nie za bardzo rozumiem, o czym piszesz ?? ;)

KowaliK - 10-10-2010, 00:21

O dymionych lampach narożnikowych. :wink: