Outlander II Ogólne - Wyciszenie Outlander-a. Szum od opon/podloza.
nasa - 26-12-2010, 14:35
Z tematu zrobił się kasztan.
Co do wyciszenia samochodu, to przerabiałem temat w Jeepie Grand Cherokee, który też nie należy do zbyt cichych, ale jemu nie ma się co dziwić ponieważ ma współczynnik oporu powietrza porównywalny z czołgiem
Miałem dwie firmy na tapecie APP i BOLL, wybrałem BOLL-a. Wyciszałem podłogę, drzwi i bagażnik. Koszt 500 zł, czas 3 dni. Narzędzia potrzebne: suszarka do włosów.
Różnica ogromna, ale nie powiem... roboty co nie miara.
Outka 2,0 DID odbieram pojutrze, ale miałem już przyjemność zrobić takim samym ponad 2 tys. km i szczerze mówiąc nie widzę potrzeby wyciszania. Jest całkiem znośny, a już na pewno cichszy od Jeepa po wyciszeniu. Inna sprawa, że w Jeepie mam wydech Magnaflow, który dosyć hałasuje
mitsu00 - 26-12-2010, 18:15
Wyciszenie Outlandera czyni cuda dla komfortu podróżowania ale najbardziej dla jakości odbioru zestawu RF. Jeśli kupisz markowe maty to nie potrzeba żadnej suszarki, poprostu zrywasz folię i naklejasz bezpośrednio na blachę lub tworzywa. Swojego zrobilem sam i zajeło mi to kilka dni, ale efekt jest fenomenalny. Trzeba tylko rozpruć całe wnętrze do blachy....
Anonymous - 10-01-2011, 21:39
nasa napisał/a: | Outka 2,0 DID odbieram pojutrze, ale miałem już przyjemność zrobić takim samym ponad 2 tys. km i szczerze mówiąc nie widzę potrzeby wyciszania. Jest całkiem znośny, a już na pewno cichszy od Jeepa po wyciszeniu. Inna sprawa, że w Jeepie mam wydech Magnaflow, który dosyć hałasuje |
Nie jestem pewien, ale gdzieś czytałem, że podczas liftingu 2010 poprawili m.in. wyciszenie kabiny (podobno inne są też uszczelki drzwi) - więc być może dlatego nie odczułeś hałasu.
Te 2 tyś km zrobiłeś Out2 po liftingu, tzn. z grilem "od trakora"?
Muciek - 10-01-2011, 22:44
Ja myślałem, że będzie tragiczniej. Po jeździe próbnej było mega głośno, a jak tata zakupił samochód to już teraz jest całkiem znośnie i ja osobiście nie odczuwam żadnego hałasu, jest ok
nasa - 11-01-2011, 06:36
Pe.te napisał/a: | nasa napisał/a: | Outka 2,0 DID odbieram pojutrze, ale miałem już przyjemność zrobić takim samym ponad 2 tys. km i szczerze mówiąc nie widzę potrzeby wyciszania. Jest całkiem znośny, a już na pewno cichszy od Jeepa po wyciszeniu. Inna sprawa, że w Jeepie mam wydech Magnaflow, który dosyć hałasuje |
Nie jestem pewien, ale gdzieś czytałem, że podczas liftingu 2010 poprawili m.in. wyciszenie kabiny (podobno inne są też uszczelki drzwi) - więc być może dlatego nie odczułeś hałasu.
Te 2 tyś km zrobiłeś Out2 po liftingu, tzn. z grilem "od trakora"? |
tym nowym nie widze potrzeby wyciszania, jest ok
dab - 13-01-2011, 13:39
nasa napisał/a: | Pe.te napisał/a: | nasa napisał/a: | Outka 2,0 DID odbieram pojutrze, ale miałem już przyjemność zrobić takim samym ponad 2 tys. km i szczerze mówiąc nie widzę potrzeby wyciszania. Jest całkiem znośny, a już na pewno cichszy od Jeepa po wyciszeniu. Inna sprawa, że w Jeepie mam wydech Magnaflow, który dosyć hałasuje |
Te 2 tyś km zrobiłeś Out2 po liftingu, tzn. z grilem "od trakora"? |
tym nowym nie widze potrzeby wyciszania, jest ok |
pocisnij autostrada 154-160 to zmienisz zdanie
Muciek - 13-01-2011, 16:22
Jeśli się mało jeździ w trasie i to jeszcze w Polsce, to raczej nie będzie przeszkadzać Ale zimą słychać jak roztopiony śnieg wali o karoserię.
13zbyszek13 - 14-01-2011, 18:03
Muciek napisał/a: | Ale zimą słychać jak roztopiony śnieg wali o karoserię. |
i jak piaskarka sypie piachem
Muciek - 14-01-2011, 18:07
13zbyszek13 napisał/a: | Muciek napisał/a: | Ale zimą słychać jak roztopiony śnieg wali o karoserię. |
i jak piaskarka sypie piachem |
Albo co zauważyłem po dzisiejszym dniu, wjeżdża się w kałuże. Wrażenia jakby podłogę rozrywało
13zbyszek13 - 14-01-2011, 20:03
Muciek napisał/a: | Albo co zauważyłem po dzisiejszym dniu, wjeżdża się w kałuże. Wrażenia jakby podłogę rozrywało |
może jej nie posiadasz ?
Muciek - 14-01-2011, 20:05
Raczej powinna być, choć kto wie
mitsu00 - 14-01-2011, 20:06
13zbyszek13 napisał/a: | Muciek napisał/a: | Albo co zauważyłem po dzisiejszym dniu, wjeżdża się w kałuże. Wrażenia jakby podłogę rozrywało |
może jej nie posiadasz ? | Czyzby za mocny tuning silnika rozerwał podłoge w glonie....?
Muciek - 14-01-2011, 20:09
mitsu00 napisał/a: | 13zbyszek13 napisał/a: | Muciek napisał/a: | Albo co zauważyłem po dzisiejszym dniu, wjeżdża się w kałuże. Wrażenia jakby podłogę rozrywało |
może jej nie posiadasz ? | Czyzby za mocny tuning silnika rozerwał podłoge w glonie....? |
Wszystko być może, w te 4,5sek. jak przyspiesza do setki trudno wyczuć co się dzieje, może nawet podłogę zostawiło w tyle
mitsu00 - 14-01-2011, 20:12
Muciek napisał/a: | Wszystko być może, w te 4,5sek. jak przyspiesza do setki trudno wyczuć co się dzieje, może nawet podłogę zostawiło w tyle
_________________ | Ty sie lepiej pochwal czy ojca diler w balona nie zrobil, sprzedajac mu zmieniona mapę silnika, a tym samym zabierajac mu gwarancje na silnik i przeniesienie napedu. Pisałeś że wziął go w leasing, a to tym bardziej moze pogorszyc sytuacje bo tym samym nie jest prawnym właścicielem auta, a tylko jego uzytkownikiem na czas trwania umowy.
Muciek - 14-01-2011, 20:15
Mówiliście, że box jest montowany koło aku. Macie galerię przy moim profilu, są zdjęcia. Proszę sprawdźcie jeśli ktoś się zna, pozdrawiam.
Ja jeszcze looknę w papiery może jutro, albo się zapytam.
|
|
|