Outlander II GEN Techniczne - PRZESTROGA - ASO NIE WLAŁO OLEJU !!!!!!!!!!
Hubeeert - 10-10-2010, 11:50
Rozgrzał sie olej i spadła lepkość a to co zostało w układzie zaczelo sie wypalać.
Powtórzę - brak oleju to zabójstwo dla silnika...
dab - 10-10-2010, 15:11
Hubeeert napisał/a: | Rozgrzał sie olej i spadła lepkość a to co zostało w układzie zaczelo sie wypalać.
Powtórzę - brak oleju to zabójstwo dla silnika... |
tyle teorii a praktyka pokazla zupelnie co inego...
tomekrvf - 10-10-2010, 21:45
13zbyszek13 napisał/a: | Ciekawe jest dlaczego dopiero po 2 km zapaliła się lampka ciśnienia oleju a nie po chwili od uruchomienia. |
Dopiero po 2 km jazdy przekroczyłeś lub trzymałeś dłuższą chwilę obroty silnika wyzsze od 2500 obr/min
sibkods - 28-10-2010, 19:58
Od momentu powiadomienia centrali Mitsubishi do wymiany silnika w aucie minęły 3 tygodnie.
Jest włożony nowy 2.0 DiD.
Nie robiono żadnych problemów. Nalezy sie duża pochwała dla ASO.
rezon - 28-10-2010, 20:15
sibkods napisał/a: | Jest włożony nowy 2.0 DiD.
Nie robiono żadnych problemów. Nalezy sie duża pochwała dla ASO. | Pochwała się należy również i MMC. W końcu normalne zachowanie, a nie pismo w stylu "ASO Mitsubishi gwarantuje jakość,
mitsu00 - 28-10-2010, 20:15
sibkods napisał/a: | Od momentu powiadomienia centrali Mitsubishi do wymiany silnika w aucie minęły 3 tygodnie.
Nie robiono żadnych problemów. Nalezy sie duża pochwała dla ASO. |
Wspaniale..... Byliście zmuszeni zasięgnąć pomocy prawnika, czy wystarczył dialog z ASO/MMC?
13zbyszek13 - 29-10-2010, 11:06
A tak większość narzeka na ASO i MMC
dab - 29-10-2010, 12:27
sibkods napisał/a: | Od momentu powiadomienia centrali Mitsubishi do wymiany silnika w aucie minęły 3 tygodnie.
Nie robiono żadnych problemów. Nalezy sie duża pochwała dla ASO. |
silnik nowy, fajnie, tylko ze szkoda ze pod maska zapewne wszystko juz nie jest tak pieknie (fabrycznie) ladnie poukladane...wiazki, instalacje, osprzet itd...pewnie skrzynie tez zrzucali zeby silnik wyjac...masakra...przechodizlem podobna akcje w poprzednim aucie..wszystko wypruli spod maski...
rezon - 29-10-2010, 12:36
13zbyszek13 napisał/a: | A tak większość narzeka na ASO i MMC | bo jedna jaskółka wiosny nie czyni. Polerowanie plastików pod maską przez Grafix czy ostatnio Parexbud w moim Outku nie należy do standardów tylko do wyjątków, które oby zdarzały się jak najczęściej . A narzekający niestety czasami mają ku temu powody, co mnie nie przeszkadza docenić przypadku profesjonalnego zachowania MMC, którego moim zdaniem mocno brakuje w przypadku gratisowego lakieru na moich drzwiach czy badziewnej wiązki zamontowanej przez ASO Mitsubishi Automarket w czym MMC nie widzi żadnego problemu. A tu proszę - wymiana silnika, jeżeli jeszcze tylko na samo zgłoszenie błędu bez straszenia Sądem, to tym większy szacunek dla MMC. Proszę częściej - głównie dla innych, moja gwarancja dobiega końca, a poziom obsługi lokalnego ASO jest zbyt żenujący (ostatnio potrafili też odstraszyć skutecznie użytkownika Lancera - poleciłem mu Lublin), abym myślał o ponowieniu zakupu trzech diamentów. Ale może tak jak Toyota cofną mu autoryzację i dadzą innemu.... To kto wie...
13zbyszek13 - 29-10-2010, 12:36
dab napisał/a: | silnik nowy, fajnie, tylko ze szkoda ze pod maska zapewne wszystko juz nie jest tak pieknie (fabrycznie) ladnie poukladane...wiazki, instalacje, osprzet itd...pewnie skrzynie tez zrzucali zeby silnik wyjac...masakra...przechodizlem podobna akcje w poprzednim aucie..wszystko wypruli spod maski... |
Przesadzasz przecież silnik to jest część zamienna którą się wymienia.
A co mieli wymienić cały samochód bo silnik był do wymiany ?
sibkods - 29-10-2010, 17:10
No i zapomniałem dodac, że w czasie pobytu autka w serwisie dostałem zastepczego Lancera SB 1.8. Fajnie to śmiga.
Cytat: | wymiana silnika, jeżeli jeszcze tylko na samo zgłoszenie błędu bez straszenia Sądem, to tym większy szacunek dla MMC. |
Czysta informacja o zaistniałej sytuacji i chęc wymiany silnika wystarczyły
regon - 29-10-2010, 18:45
narazie mam dobre zdanie o MOII i serwisie ale twoja historia brzmi jak filmik reklamowy - ty naprawdę istniejesz i twoj samochód?
tą infe trzeba rozesłać do wszystkich ASO
mitsu00 - 29-10-2010, 19:35
sibkods napisał/a: | Czysta informacja o zaistniałej sytuacji i chęc wymiany silnika wystarczyły |
Ciekawe czy ten mechanik jeszcze pracuje......?
rezon - 29-10-2010, 20:42
sibkods napisał/a: | w czasie pobytu autka w serwisie dostałem zastepczego Lancera SB 1.8. Fajnie to śmiga. | tak, ale trzeba kręcić pow. 3kobr.min, żeby to jakoś przyspieszało. Byłem rozczarowany jego dynamiką. w porównaniu do Octavii 1,6 spodziewałem się wgniatania w fotel w 1,8, a tu przeciętniutko.
KowaliK - 29-10-2010, 20:46
sibkods - jedyna emotka jaka nasuwa mi się po przeczytaniu Twojej wiadomości -
|
|
|