Chcę Kupić Outlandera - moje przemyślenia po sprzedaży outladera
rezon - 24-12-2010, 11:06
radek1111 napisał/a: | rozrząd na łańcuchu niewymienny -ewentualnie do sprawdzenia przy przebiegu 500000 km, | bezcenna sprawa - nie tylko z uwagi na koszt wymiany, ale również z uwagi na brak ingerencji w rozrząd przez nie zawsze świetnie przygotowanych mechaników
radek1111 - 24-12-2010, 12:50
no i wesołych świąt wszystkim
AndrzejKrok - 27-12-2010, 09:53
ja się też pozbyłem auta po 11 miesiącach męczarni i zamówiłem nowe x3 , póki co jeżdżę żony a6 all,mam ciszę i spokój , w zeszłym tygodniu jak przyjechał kupiec ten silnik grzałem ze 30 minut żeby mi nie uciekł spod domu z uszkodzonym narządem słuchu
Jednak BMW to jest inna bajka , nie kupie już nigdy więcej nic japońskiego no chyba że kosiarkę albo Tv
co do cen części to BMW w porównaniu do MItsu to tanizna , reflektor do iksa w aso kosztuje 2000 pln do Outka 6000 pln, przegląd kosztuje identycznie jak w Mitsu , końcówka drążka w aso do e70 kosztuje 200 zł także śmieszna cena zupełnie ,reszta na podobnym poziomie przy tym nic się nie trzeszczy nie skrzypi itd .
jurekschroda - 27-12-2010, 10:43
Cytat: | co do cen części to BMW w porównaniu do MItsu to tanizna |
taaaa, w ogóle wszystko w BMW jest tańsze....
Spierać się tu specjalnie nie zamierzam, bo jeśli ktoś podjął taką decyzję o zakupie, to będzie jej bronił choćby nie wiem co ( taka psychologiczna reguła konsekwencji), ale jak czytam, że bmw jest takie tanie to aż mnie skręca.
W zeszłym roku ostrzegałem znajomego pod tym względem - przyznał rację dopiero teraz, jak dostał rachunek z aso za naprawę 3.0 d
Jeszcze jedno - nie wiem jaki sens ma porównywanie Outka do x5 . Jeśli już porównujecie Mitsu do bmw, to napiszcie, co nowego z bmw dostaniecie w tej cenie jaką zapłacicie w salonie Mitsu. No ?
Nie jestem ślepy na wady Outka, ale jest to pod wieloma względami optymalny wybór - rozważając nowe auta w tej klasie i cenie.
Jeśli ktoś ma wymagania na poziomie x5, Touarega, Q7 i kupuje Outka a później narzeka, to sorry, ale trudno mi zrozumieć taką osobę.
Powiem więcej - takie osoby potrafią mocno wkurzyć monotonnością i skrajnością swoich opinii. Na szczęście to raczej forumowy margines. Oczywiście nikomu nie zabraniam krytyki, w końcu m.in. po to jest forum, ale tzw. przegięcia też się zdarzały. Zresztą to nie jest już tylko forum "miłośników" Mitsubishi, ale też "użytkowników" - i może nawet dobrze, bo poznajemy w ten sposób drugą stronę medalu. Tylko klimat już trochę nie ten...
AndrzejKrok - 27-12-2010, 11:02
ja zamówiłem x3 czyli w tej samej klasie jeżeli chodzi o wielkość silnika itd ,
nie wiem co kolega Twój robil w 3.0d ,ale jeżeli był to stary motor to mogły jedynie urwać się klapki w kolektorze i One robią spory bałagan
-WALDOR- - 27-12-2010, 11:41
AndrzejKrok napisał/a: | ja zamówiłem x3 czyli w tej samej klasie jeżeli chodzi o wielkość silnika itd ,
nie wiem co kolega Twój robil w 3.0d ,ale jeżeli był to stary motor to mogły jedynie urwać się klapki w kolektorze i One robią spory bałagan |
wystarczy,że kupił autko po domorosłych tunigowcach...tacy potrafią załatwić wszystko...a vw , audi i bmw sa bardzo lubiane przez takich rzeźników...
nieraz jedzie się za paskiem lub bmw za którym kłeby dymu jak w parowozie..
ps.1. niczego nie ujmuje profesjonalistom od tunigu.
ps.2. x3...x5..sory ale to nie ta klasa cenowa...x3 wielkość outka ale cenowo to raczej odpowiednik audi Q5 lub Volvo XC 90....czyli cenowo 2 outki...porównywac tak różne auta to chyba tylko po to by się pochwalić, wmyśl zasady : słuchajta chopy ja mam...
sibkods - 27-12-2010, 16:55
Nie szalej, najtańsze X3 to koszt ~140 tys , gdzie Outek zamyka cennik przy podobnej cenie z lepszym wyposażeniem.
Hubeeert - 27-12-2010, 20:31
jurekschroda napisał/a: | Jeśli ktoś ma wymagania na poziomie x5, Touarega, Q7 i kupuje Outka a później narzeka, to sorry, ale trudno mi zrozumieć taką osobę. | Było juz kilku takich na Forum. Niestety w większości to jedna i ta sama osoba
macia - 27-12-2010, 21:32
A ja zamiaruję kupić Outka z tym, że I generacji z turbinką:) Uważam, że to co daje to auto jest adekwatne do ceny i nawet koszmarna deska rozdzielcza nie jest w stanie tego zmienić
Dobrze chłopaki piszecie, że nie wolno kupować auta klasy x i oczekiwać od niego tego co daje klasa y. To tak, jak porównywać jabłko do śliwki - który owoc lepszy
dab - 29-12-2010, 10:43
radek1111 napisał/a: | opony siedzą 18,nowe bo porzedni wlasciciel zmienił 5 miechów temu -faktura na 4000 zeta,
klocki i tarcze wymieniono mi przed odbiorem auta bo ma ono pakiet bmw serwis inclusive gdzie takie materiały są w cenie-za pakiet zaplacił poprzedni wlasciciel,i bedzie on trwał do 200000 przebiegu,wiec dla mnie to wystarczy bo mnie nic kosztuje tylko cena gołego przegladu co 30000 km,
sprzęgła tu się nigdy nie wymienia bo automat,
rozrząd na łańcuchu niewymienny -ewentualnie do sprawdzenia przy przebiegu 500000 km,
elementy zawieszenia tutaj sa w ramach gwarancji -bezpłatnie do 200000 km.
a na opony 4000 zeta na 2 lata się spręzę
[ Dodano: 24-12-2010, 10:43 ]
aha zapomniałem dodać że w ramach pakietu obsługi inclusive przed odbiorem wymieniono mi tez klosze lamp z przodu bo nieco zmatowiałe już , at o wchodzi tez w pakiet |
pozostaje jedynioe szczerze pogratulowac nabytku i odwagi na tak szybka zamiane, z tego opisu widac ze warto bylo, tym bardziej ze ustrzeliles porzadna X5 na niezlych warunkach (ile kosztowala?)
radek1111 - 29-12-2010, 22:18
dab napisał/a: | radek1111 napisał/a: | opony siedzą 18,nowe bo porzedni wlasciciel zmienił 5 miechów temu -faktura na 4000 zeta,
klocki i tarcze wymieniono mi przed odbiorem auta bo ma ono pakiet bmw serwis inclusive gdzie takie materiały są w cenie-za pakiet zaplacił poprzedni wlasciciel,i bedzie on trwał do 200000 przebiegu,wiec dla mnie to wystarczy bo mnie nic kosztuje tylko cena gołego przegladu co 30000 km,
sprzęgła tu się nigdy nie wymienia bo automat,
rozrząd na łańcuchu niewymienny -ewentualnie do sprawdzenia przy przebiegu 500000 km,
elementy zawieszenia tutaj sa w ramach gwarancji -bezpłatnie do 200000 km.
a na opony 4000 zeta na 2 lata się spręzę
[ Dodano: 24-12-2010, 10:43 ]
aha zapomniałem dodać że w ramach pakietu obsługi inclusive przed odbiorem wymieniono mi tez klosze lamp z przodu bo nieco zmatowiałe już , at o wchodzi tez w pakiet |
pozostaje jedynioe szczerze pogratulowac nabytku i odwagi na tak szybka zamiane, z tego opisu widac ze warto bylo, tym bardziej ze ustrzeliles porzadna X5 na niezlych warunkach (ile kosztowala?) |
kolego sporo,bo az 170000 ,wiem ze to duzo ale ,zadowolenie zony jest bezcenne,mi nawet outek nie przeszkadzał ,ale wiesz jakie sa kobiety --pierwszy raz się zdrzazniła jak poprzedniej zimy pare razy paliwo zaarzło --mówie jej to nie wina auta ale nie dała się przekonac bo w moim drugim aucie -volvo to samo paliwo było i nie marzło, drugi i ostatni raz wnerwiło ja jak zaczął przeciekać zbiornik płynu eolis ,a serwis się wypiął i kazał go sobie samemu kupić,poza tym wiecznie mi narzekała ze troche za wolny outek ,teraz jakis czas mam od jej gadania spokój
Maddox - 30-12-2010, 11:58
macia napisał/a: | A ja zamiaruję kupić Outka z tym, że I generacji z turbinką:) Uważam, że to co daje to auto jest adekwatne do ceny i nawet koszmarna deska rozdzielcza nie jest w stanie tego zmienić
deska jak deska, jeszcze ujdzie, ale hamulce nie przystają w żaden sposób do mocy auta.
Dobrze chłopaki piszecie, że nie wolno kupować auta klasy x i oczekiwać od niego tego co daje klasa y. To tak, jak porównywać jabłko do śliwki - który owoc lepszy |
dab - 04-01-2011, 13:03
radek1111 napisał/a: | lego sporo,bo az 170000 ,wiem ze to duzo ale ,zadowolenie zony jest bezcenne,mi nawet outek nie przeszkadzał ,ale wiesz jakie sa kobiety --pierwszy raz się zdrzazniła jak poprzedniej zimy pare razy paliwo zaarzło --mówie jej to nie wina auta ale nie dała się przekonac bo w moim drugim aucie -volvo to samo paliwo było i nie marzło, drugi i ostatni raz wnerwiło ja jak zaczął przeciekać zbiornik płynu eolis ,a serwis się wypiął i kazał go sobie samemu kupić,poza tym wiecznie mi narzekała ze troche za wolny outek ,teraz jakis czas mam od jej gadania spokój |
szatan nie baba!
Patrzcie jakto latwo mozna kupic sobie szczescie i spokoj
Jakies ca. 50 klockow i mamy raj naziemi
Musze pogadac z zona, moze dla odmiany ona zrobi mi taki prezent? Jej nie przeszkadza zacinajaca sie roleta i szalejacy zestaw glosnomowiacy w samochodzie
maczbil - 22-01-2011, 00:17
Szczerze współczuję. Oczywiście żony. Ale za 170 tys. to można by spokojnie na inny model zmienić.
A tak na serio to jakbym miał wydać na auto 170 tys. to już bym chyba wolał żeby mnie okradli.
Poza tym kolega chyba za bardzo liczyć nie potrafi, bo biorąc pod uwagę utratę wartości i stratę na kapitale to kupując np. 3-letniego outlandera za 50 tys. to po kilku latach można go potem spokojnie w Wiśle utopić albo zaprosić znajomych i ognisko z niego zrobić. A żeby za X5 po kilku latach wziąć 120 tys. to strasznie trzeba o nie dbać i kupującego mocno prosić.
Poza tym zmieniać zawias to z samych odsetek można co miesiąc w ASO to robić i autka używać do woli. A nie stale je oglądać, chusteczką przecierać i żyć w strachu czy kto na parkingu nie zarysował.
Auto dla mnie czy ja dla auta?
Na koniec dodam, że ogólnie BMW to bdb auta, choć sam za bardzo zaufania do tych nowszych modeli z elektroniką nie mam. Sam używam E36 i gdyby nie słabe wyniki w testach zderzeniowych tego modelu to poza tym bardzo mocne i dobre auto, a kosztuje ze 20 razy mniej niż X5.
Sam się właśnie zastanawiam czy jako drugie nie kupić X3 czy Outlandera Turbo.
Wadą beemki jest niestety automat (b. mało jest z manualem) i wyższa cena.
X3 3.0 z 2003 za ok. 45-50 tys.
Out Turbo z 2007 za 45 tys.
Swoją drogą chętnie zapoznałbym się z testem obu aut zarówno na drodze jak i w terenie, bo i tam zamierzam takiego auta używać.
Czy ktoś może z szanownych forumowiczów miał do czynienia z podobnym testem lub porównaniem?
lexus - 23-01-2011, 19:56
Za 45 tyś outek to chyba w starej budzie
|
|
|