To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - wyBUHHowa Carisma GDI

buhhu - 16-11-2010, 21:42

Od zakupu do dnia dzisiejszego "naprawiłem" kilka "drobiazgów". A więc poza wszystkimi filtrami i olejem:

Nadkole lewe kompletne, lusterko wewnętrzne, wkład lusterka prawego, dywaniki ( :) ) oraz spryskiwacz tylnej szyby wraz z nową pompką. Dodatkowo dzisiaj rozjaśniłem deske rodzielczą i dlatego piszę w sumie bo chcialbym sie podzielić tym prostym rozwiązaniem z osobami, które nie są świadome jak tego dokonać w ciągu kilu minut.

Dodatkowo w mojej wersji (ExE) nie ma możliwości regulacji siły podświetlenia a było ono dla mnie troche "usypiające". "Na tyle" tarczy zegarów odkręcamy 4 żaróweczki >>największe<< wyjmujemy je z plastików i zastępujemy takimi samymi żarówkami lecz bez niebieskich kapturków ściemniających, stare żarówki zostawiamy gdyby okazało się dla nas za jasno :) Efekt jest moim zdaniem świetny ale sami oceńcie:

Psikus - 17-11-2010, 18:46

To białe podświetlenie fajnie wygląda, pasowały by czerwone wskazówki. Teraz nocą nie będzie za mocno w oczy świecić?
buhhu - 18-11-2010, 11:23

Ha ! Myślisz dokładnie tak samo jak ja ! Przejechałem się ostatnio laguną 2 FL i tam jest białe podświetlenie, i czerwone wskazówki, chciałem zrobić tak samo, myślałem, że oddzielna żarówka podświetla wskazówkę ale niestety tak nie jest, trzeba by chyba pomalować czymś wskazówki, nie wiem, muszę poszukać o tym czegoś.

W nocy jest git, nie razi, jest jaśniej ale to kwestia przyzwyczajenia :)

Wszyc - 18-11-2010, 12:00

musisz wstawić małego leda pod wskazówkę blisko wałka silniczka na którym wskazówka jest osadzona jest z tym zabawy bo strasznie mało miejsca
michu_221 - 23-11-2010, 18:39

Całkiem fajniukta cari za nieduże pieniądze :)

Pozdrawiam i życzę szerokości i bezawaryjności :)

Bocian - 23-11-2010, 19:24

Piękna! Jak dla mnie jedna z najlepszych na forum, najbardziej w oko wpadł mi tłumik i ta naklejka na lusterku :lol: szerokości!
emfranc - 23-11-2010, 23:04

Śliczna Cari, mam taką samą, ale w o wiele gorszym stanie - szczególnie po ostatnim spotkaniu z sarną :( Śmiem twierdzić, że za te pieniądze nie dostaniesz lepszego auta z tego roku. A wiem co mówię - moją zrobiłem już ponad 150kkm i jeszcze się nie znudziła :mrgreen: Szerokości i gumowych drzew
nitos - 03-12-2010, 20:11

Ładna Carisia 8)

A tłumika zazdroszcze :wink:

gigant87 - 05-01-2011, 02:26

Co nowego w Twojej Cari? Jak się spisuje?
Saqu - 06-01-2011, 21:27

no właśnie? bo jakoś takoś cisza u Ciebie nastała?:P
tomek_tom - 19-01-2011, 18:59

mam identyczną cari jak Ty :lol:

Cytat:
Dodatkowo w mojej wersji (ExE) nie ma możliwości regulacji siły podświetlenia
regulacja jest tylko trzeba sobie kupić przełącznik regulacji oświetlenia na allegro i wpiąć koło regulacji lusterek (tam gdzie teraz jest zaślepka) oczywiście jest tam gotowa wtyczka w którą jest włożony drut coby był zamknięty obwód :P przełącznik kosztuje pare złotych.
P.S ja podświetlenie zegarów ma niebieskie (zamiast lampek są diody) wyświetlacz komp. pokładowego podświetlany na czerwono :headbang:

buhhu - 24-01-2011, 15:15

Ah dawno mnie tu nie było ;)

Nie piszę tu nic bo nie ma żądnych konkretnych zmian ktorymi warto by bylo sie pochwalic. Spisuje sie odpukac bardzo dobrze. Mialem ostatnio problemy bo zalalem pelny bak bardzo slabej jakosci paliwo i mi gasł na luzie ale juz jest wszystko ok.

Lubi troche za bardzo paliwo ale ja tez nie mam lekkiej nogi :)

Co do tej regulacji to ja wpadlem na ten sam pomysł, że pewnie zaślepiona jest ta regulacja, otworzylem to i nie widzialem tam totalnie nic, zadnej wtyczki wiec zrezygnowalem.

Rozważam teraz wymiane podswietlenia w climatroniku na zimną biel bo zmieniłem radio i za mocno się wyróżnia :)

Na wiosnę pojedzie do lakiernika, zrobie maske,blotnik i zderzak i na pewno sie pochwale.

tomek_tom - 24-01-2011, 17:26

buhhu napisał/a:
Co do tej regulacji to ja wpadlem na ten sam pomysł, że pewnie zaślepiona jest ta regulacja, otworzylem to i nie widzialem tam totalnie nic, zadnej wtyczki wiec zrezygnowalem
wtyczka powinna być na 100% przecież okablowanie w każdej Carismie jest identyczne, może ta wtyczka gdzieś Ci wpadła głębiej. Jutro porobię zdjęcia i wkleję na forum.
buhhu - 24-01-2011, 17:31

tomek_tom napisał/a:
buhhu napisał/a:
Co do tej regulacji to ja wpadlem na ten sam pomysł, że pewnie zaślepiona jest ta regulacja, otworzylem to i nie widzialem tam totalnie nic, zadnej wtyczki wiec zrezygnowalem
wtyczka powinna być na 100% przecież okablowanie w każdej Carismie jest identyczne, może ta wtyczka gdzieś Ci wpadła głębiej. Jutro porobię zdjęcia i wkleję na forum.

JEST ! Przyjrzałem się jak o tym napisałeś i faktycznie jest. Wsadzona w drut zamykający obwód, bomba, nawet nie wiesz jak mi pomogłeś ! :) Szkoda, że nie można LED-ów włożyć w zegary bo jak się będzie zmniejszać napięcie to zgasną :/

tomek_tom - 24-01-2011, 17:52

buhhu napisał/a:
zkoda, że nie można LED-ów włożyć w zegary bo jak się będzie zmniejszać napięcie to zgasną :/
właśnie że nie zgasną :twisted: mam w zegary włożone niebieskie ledy http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=60215 jak ściemniasz to zwykłe żarówki przygasają dość mocno a ledy minimalnie :P