To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Lubelskie - Żałoba nad Misiem

_Slawek_ - 29-10-2010, 18:21

Też mieliśmy podobny problem przy poszukiwaniu rekina: 2.0, 2.4 czy 2.5... I szczerze mówiąc, żadne rady tutaj nie pomogą, można sobie czytać opinie godzinami ale i tak rozwiązanie z samego czytania nie nadejdzie ;) Po prostu trzeba się przejechać V6 i... wtedy pozostają już tylko problemy typu: kombi czy sedan, avance/SE czy elegance itp :D

Także moim skromnym zdaniem jak rekin to tylko V6, no chyba żeby robili z V8 :finga:
Niestety zaskakująco niskim spalaniem w trasie (można zejść spokojnie do 7-8l/100km) można się cieszyć tylko w wąskim gronie tych, którym się to przydarzyło, reszta może nie potraktować Cię poważnie ;)

dominikgogo - 29-10-2010, 18:47

ale Wy chyba macie GDI z tego co pamietam w kombi? Dobrze pamietam czy coś pomyliłem? a Te wersje co wymieniłeś czym sie różnią? bo jest jeszcze jakaś sport, ale zapomniałem zapytać Tomka o co w tym chodzi.
zbycho77 - 29-10-2010, 19:08

dominikgogo napisał/a:
dziadki nie jeżdżą 2,5 V6 bo po co mu taki silnik

Ostatnio widziałem takiego 2,5 V6, ładny, czarny, na włodawskich blachach - patrzę a za kierownicą facet ok. 60, także twoja teoria trochę w tej sytuacji pada ;)

dominikgogo napisał/a:
GDI czy V6

osobiście wolałbym tego V6, ale ... to tylko kwestia stanu tego motoru - znam ludzi co mają Cari w GDI i nie zaglądają pod maskę, do przodu i buta - tak jak pisze Starion, trzeba tylko pilnować jakości benzynki. GDI będzie pewnie też trochę tańsze, bo mało chodliwe jak zauważył Tomasek6 no i tańsze w eksploatacji (zakładamy bezawaryjność) I wreszcie fakt twojej niechęci do LPG nie przekreśla atutów, które daje tutaj GDI.
Reasumując na twoim miejscu - szukał bym V6, ale jakbym trafił w bardzo dobrym stanie GDI, to bym go brał.
Pozdro.

Piotr Z - 29-10-2010, 19:30

kolego dominikgogo jeżeli zastanawiasz się nad v6 polecam sigmę, koszty eksploatacji na tym samym poziomie a unikalność auta bezcenna.W mojej sigmie spalanie PB w trasie oscylacje w granicach 8-9 litrów w mieście 11- 12.Gazu nie posiadam bo mam podobne zdanie co i ty.
Zawsze kiedy wsiadam do mojego auta dzień już wtedy dzień uważam za udany :biggrin:

dominikgogo - 29-10-2010, 20:59

Piotr Z, jakoś Sigma nie bardzo mi sie podoba. Zostanę przy Galancie. mimo że spore auto ale rocznik nie za bardzo odpowiada.

zbycho77, dzięki za info. niestety nadal nie wiem i nie mogę znaleźć wesji które podał._Slawek_. Może słabo szukam. Czym one się różnią :?:

tomasek - 29-10-2010, 21:55

Tak krótko to stylizacją inny zderzak,inne halogeny, konsola środkowa karbon,drewno lub kolor srebrny,zegary HC,tapicerka itd.... :P

[ Dodano: 29-10-2010, 21:57 ]
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=38783 czytaj tutaj :P

dominikgogo - 29-10-2010, 22:17

tomasek6, dzieki za info. 8)
_Slawek_ - 29-10-2010, 23:16

dominikgogo napisał/a:
ale Wy chyba macie GDI z tego co pamietam w kombi? Dobrze pamietam czy coś pomyliłem?

Kombi - tak, GDI - nie :)

dominikgogo napisał/a:
a Te wersje co wymieniłeś czym sie różnią?
Elegance vs Avance
dominikgogo - 29-10-2010, 23:21

_Slawek_, a przeczytałem. o opłaca mi się sprowadzić auto z Anglii i zrobić przekładkę? czytałem ze koszty takiego czegos to ok 10k zł :? no i jeszcze robocizna :(

[ Dodano: 29-10-2010, 23:23 ]
_Slawek_, mój błąd. chyba tam na klapie masz napisane V6 24v :) mój błąd :wink:

zbycho77 - 29-10-2010, 23:45

dominikgogo napisał/a:
opłaca mi się sprowadzić auto z Anglii i zrobić przekładkę?

z tego co czytałem na forum:
Kod:
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=26370

Kod:
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=43137

przekładka z anglika się nie opłaca, wynika to z asymetrii konstrukcji tego auta, nie wiem jak to się kształtuje cenowo - ale z doświadczenia znajomych ci powiem - unikaj tego typu rozwiązań - to jest jednak kombinowanie i nie zawsze dobrze musi się udać.
_Slawek_ ma FTO po przekładce bo nie miał wyjścia - nie były produkowane na rynek europejski, ale obstawiam, że Gala ma bez przeróbek.
Jednymi słowy jak możesz dorwać europejczyka zapłać troszkę więcej i miej święty spokój.

tomasek - 30-10-2010, 10:23

HE he he dominikgogo po prostu się pomylił myśląc ghyba o vr4 :lol: :P sławek posiada wersje Avance tak jak i radek79 a wersje Sport mam ja :P wygląd możesz porównać oglądając zdjęcia ze spotu, stoimy tam obok siebie http://forum.mitsumaniaki...r=asc&start=270
dominikgogo - 30-10-2010, 13:28

mysłałem o Legnumie lub VR4 mój błąd. tomasek6 ma racje :wink:
Chyba jednak kupie w europie. ale te VR4 to fajna furka. ostatnio ogladałem :biggrin:
i fajnie sie nim wyprzedza :wink: tyle ze kiera była po prawej stronie...

[ Dodano: 02-11-2010, 00:55 ]
Panie i Panowie. chyba znalazłem następce :D

oto link: http://otomoto.pl/mitsubi...-C14295130.html

Co mi możecie powiedzieć na jego temat?

2.0 V6 24V 150 KM tylko że w automacie. :?
niezgodne z prawem :twisted:

bladerunner - 02-11-2010, 15:58

Szczerze współczuję. Szkoda auta, ale przede wszystkim sam wypadek to sytuacja pozostawiająca niemiły ślad w pamięci.
auto ładnie się zachowało.
z tego też widać, że crash testy, w których mitsu zawsze było na dole tabeli nie są aż tak miarodajne.
co do formy sprzedaży, to jak masz dużo miejsca i zajawkę na rozbieranie to goń części-myślę,że nawet kilkakrotnie wiecej możesz zyskać. jest wtedy jeszcze dodatkowa opcja kupienia takiego samego galanta za granicą. :idea: .. ale wtedy jeździsz nim do końca, albo sprzedajesz w rodzinie.
bezpiecznej jazdy!

dominikgogo - 02-11-2010, 18:04

był rzeczoznawca dzisiaj 8) ale nic mi nie mógł powiedziec od razu. musze zadzwonić do PZU i się zapytać ile to będzie kosztować. i chyba zostawie na części mojego misia. Tak mi dużo osób radziło. mam trochę czasu ki kawałek podwórka wiec nie bedzie problemu.
Seichan - 02-11-2010, 18:43

Od razu za dużo nie chcą mówić, żeby potem nie wykorzystać tego przeciwko nim w dalszym postępowaniu likwidacyjnym. Teraz poczekasz pewnie trochę na kalkulację :/ Ale jeśli w poniedziałek nie będziesz miał żadnego info, dzwoń do nich i się pytaj co w Twojej sprawie się dzieje. Niestety jest niepisana zasada, że namolnego interesanta szybciej chcą obsłużyć i mieć go z głowy... A ten, który się nie upomina, widocznie ma dość gotówki i może sobie poczekać na odszkodowanie :doubt: