Chcę Kupić Outlandera - chcę kupić nowego Outlandera 2011 benzyna-proszę o rady
sylb - 03-11-2010, 11:15
medyc napisał/a: | no nie gdzie indziej jak na tym forum czytałem o rdzewiejących zawiasach tylnej kanapy . |
Miałem akcję serwisową związaną z zabezpieczeniem tych zawiasów. Wnioskuję z tego że problem jest znany i w nowych samochodach zostało to rozwiązane. Więc jeżeli tylko to cie powstrzymuję przed zakupem to nie masz cię czym przejmować.
medyc - 03-11-2010, 12:37
dzięki za info o akcji. Ale nie tak łatwo kupic hehe- Dzwoniłem do różnych dealerów i zebrali ode mnie dane jaki model chce i ,że oddzwonia i do dziś zero telefonów... Podejście super. 2 lata temu miałem tak samo w Skodzie i w końcu kupiłem Nissana
Bartek - 03-11-2010, 15:42
medyc napisał/a: | Dzwoniłem do różnych dealerów |
Pewnie nie zadzwoniłeś do właściwego
janekzpolic - 03-11-2010, 15:52
będziesz mocno rozczarowany przesiadką z Nissana na Mitsu ,chodzi głownie o serwis i obsługę klienta
jest potwornie głośno i ten samochód nadaje się głównie do miasta w zimę , w lato jest w nim potwornie gorąco a w trasie wieje huragan, brak czujnika nasłonecznienia czujnika wilgotności itd
nie podświetlają się przyciski od szyb nie zamyka się sam nie ma z tyłu lampek do czytania ani z przodu
jednostrefowa klima ,przeżytek w dzisiejszych czasach ,działa fatalnie
fotele są w miare ok ale pasażera nie ma regulacji wysokości a kierowcy nie ma podparcia lędźwi
kierownica jak w autach z wczesnych lat 90 regulowana w jednej płaszczyźnie ,nie można stacji radiowych zmieniać z poziomu kierownicy
rezon - 03-11-2010, 16:09
janekzpolic napisał/a: | jednostrefowa klima ,przeżytek w dzisiejszych czasach ,działa fatalnie | wydajność jest OK, ale sposób sterowania - grzanie max, schładzanie, grzanie, itd. to faktycznie porażka. Pierwszy samochód z automatyczną klimą, w którym kręcę pokrętłem regulacji temperatury.
medyc - 03-11-2010, 16:57
Jeszcze nie kupiłem i coraz bardziej się zastanawiam. No ale kręci mnie wielkość samochodu jak i bagażnika i nie chce mi się wierzyć w to co tu piszecie, że taki szajs... Kurcze można w tym kraju kupić jeszcze dobrą furę coby się nie psuła i nie rdzewiała a serwis wchodziłby Ci do ... ?
Bartek - 03-11-2010, 17:19
RX
Lexus RX oczywiście
jan1994 - 03-11-2010, 17:28
Jak się zerknie do najnowszego cennika to widać, że nasi dealerzy handlują już tylko dieselkami
janekzpolic - 03-11-2010, 17:58
Touarega szukaj 3.0 tdi po lifcie
medyc - 03-11-2010, 19:31
ja chcę benzynę jak nie będzie to dzięki bardzo... Panowie powiedzcie mi jak to jest z tym kołem zapasowym i dostępem do niego. Czy bardzo się trzeba upiepszyć aby koło zmienić ?
mitsu00 - 03-11-2010, 19:42
medyc napisał/a: | ja chcę benzynę jak nie będzie to dzięki bardzo... Panowie powiedzcie mi jak to jest z tym kołem zapasowym i dostępem do niego. Czy bardzo się trzeba upiepszyć aby koło zmienić ? |
Bajecznie prosto. Kręcisz korbką i zapas sam opada na "łyżce".
rezon - 03-11-2010, 20:16
wożone pod samochodem to za czyste nie jest. Na szczęście nie musiałem sprawdzać jego stanu. Na wszelki wypadek wożę preparat w sprayu.
MetalMania - 03-11-2010, 20:27
hmm... o wszystkich problemach z wyciszeniem, brakiem wygody, źle działającą klimatyzacja tylko na forum można poczytać. ciekawe, że jak się z właścicielami rozmawia, to narzekań brak... czyżby chcieli namówić resztę na "badziew" który mają ?? ??
[ Dodano: 03-11-2010, 20:29 ]
jan1994 napisał/a: | Jak się zerknie do najnowszego cennika to widać, że nasi dealerzy handlują już tylko dieselkami |
samochód z silnikiem benzynowym tylko na zamówienie, czas oczekiwania 5-6 miesięcy
13zbyszek13 - 03-11-2010, 20:33
MetalMania napisał/a: | hmm... o wszystkich problemach z wyciszeniem, brakiem wygody, źle działającą klimatyzacja tylko na forum można poczytać. ciekawe, że jak się z właścicielami rozmawia, to narzekań brak... czyżby chcieli namówić resztę na "badziew" który mają ?? ?? |
Ja jestem ze swojego super zadowolony na nic nie narzekam
mitsu00 - 03-11-2010, 20:36
rezon napisał/a: | wożone pod samochodem to za czyste nie jest. Na szczęście nie musiałem sprawdzać jego stanu. Na wszelki wypadek wożę preparat w sprayu. |
I tu cie zdziwię. Swoje zdjąłem celem sprawdzenia stanu po 2 latach i stan pic glanc. troche piachu jedynie co sie nazbierało.
|
|
|