To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Coś puka stuka pod kokpitem z prawej strony

sipex - 09-12-2010, 21:49

matii,

hmmm,no dobra a moza spotkales sie z czym stakim?:p ze z prawej stronie jakby przy kole jak wrzuce wiekszy bieg zalozmy 4 przy 40km/h to tak w granicy 2-2.5tys obr/min slysze takie dziwne drganie jakby blacha i blache pukala ale nimoge tego zlokalizwac

Tomii - 14-07-2011, 08:40

adamart4 napisał/a:
Witam. Miałem podobny przypadek, też ciągle na wybojach coś się tłukło. Doszło do tego że rozebrałem całą deskę z poduszkami i kierownicą. Kanały powietrzne oklejałem gąbką żeby była w końcu cisza i nic! Po jakimś czasie znalazłem przyczynę. Zawias prawy od maski miał luz. Koszt 30-40zł 20min roboty i święty spokój. Pozdrawiam.

i u mnie coś stuka z lewej strony pod kokpitem/podszybiem. Dziś szarpie za zamkniętą maskę w rogu a to zawias :shock: luz naprawdę nie widoczny ale stuka góra/dół. W życiu bym nie pomyślał że to właśnie on, myślałem że to jakaś luźna wiązka czy coś z układem kierowniczym a tu masz 8) Kolejny raz koledzy z forum pomogli, dzięki :D
Chyba za często zaglądam pod maskę :wink:

brodzky - 14-07-2011, 10:52

sipex napisał/a:
matii,

hmmm,no dobra a moza spotkales sie z czym stakim?:p ze z prawej stronie jakby przy kole jak wrzuce wiekszy bieg zalozmy 4 przy 40km/h to tak w granicy 2-2.5tys obr/min slysze takie dziwne drganie jakby blacha i blache pukala ale nimoge tego zlokalizwac

Jak mi po lewej wydawało się, że blacha o blachę puka to się okazało, że tak brzmi wybity górny sworzeń. Co ciekawe pukało czasem na prostej drodze a na wybojach nie. Zlokalizowałem bujając porządnie autem na boki.