Nasze Miśki - E39A Love Story cd....
rosomak1983 - 03-05-2011, 17:55
xcracing, ja bym go uturbiuł
xcracing - 03-05-2011, 20:00
rosomak1983 napisał/a: | xcracing, ja bym go uturbiuł |
Ja też !
Choć na liście priorytetów turbina jest niestety dość daleko.
Chciałbym doprowadzić samochód do takiego stanu technicznego żeby wytrzymał podniesioną dzięki turbinie moc.
Narazie robi się buda. Później zrobię zawieszenie bo amortyzatory i sprężyny są do wymiany, pewnie jeszcze inne elementy zawieszenia będą do zmiany.
Poza tym trzeba będzie przejrzeć i ewentualnie odnowić, wzmocnić układ przeniesienia napędu. Trochę rzeczy, które wcześniej nie były zrobione trzeba by zrobić również w silniku.
Mam też parę planów co do wnętrza Galanta i parę pomysłów na zewnątrz.
I jak to już wszystko zrobię, a w związku z ograniczeniami finansowymi pewnie trochę to potrwa, zacznę się rozglądać się za jakąś turbinką
Serek - 04-05-2011, 09:25
P.S. Co do spojlera na tylnej klapie - ta nowa nie miała nic. Wierciłem i przekładałem ze starej bo przy otwieraniu bagażnika strach zęby stracić Natomiast co do zmian - mnie od zawsze podobał się wlot powietrza na dachu WRC.
xcracing - 30-05-2011, 17:36
W sobotę byłem odwiedzić Galanta.
Podłoga już pospawana, dziury połatane, progi wymienione. Blacharskie prace zakończone. Cały spód został też zakonserwowany. Karoseria jest już po podkładzie a do malowania szykują się wszelkie plastiki, zderzaki, nakładki, lusterka itp.
Mam nadzieję, że za ok dwa tygodnie będę miał już Galancika u siebie w garażu
Serek - 30-05-2011, 22:03
No czekam, czekam...
Wook@sH - 30-05-2011, 22:43
A tak nawet sobie dzisiaj myślałem o tym jak Ci postępują prace z Galantem.
Widzę, że bardzo dobrze
xcracing - 23-06-2011, 20:55
Wczoraj wreszcie odebrałem Galancika. Wszystkie znalezione ogniska korozji zostały wyeliminowane, dziury połatane, podwozie zakonserwowane a biały lakier prezentuje się naprawdę pięknie.
Niestety podczas prac blacharskich panowie podpalili deskę rozdzielczą Stopiła się trochę prawa strona, no i deska do wymiany. Zwrócono mi kasę za szkodę ale teraz muszę znaleźć nowy kokpit.
Powoli zaczynam składanie samochodu do kupy. Brakuje mi niestety trochę drobiazgów, które po demontażu okazały się niezdatne do ponownego montażu.
No i kilka fotek, niestety robione telefonem
robertdg - 23-06-2011, 22:02
Zajefajnie
Maretzky85 - 23-06-2011, 22:06
Mam dechę jak chcesz Bez i z ECSem
Prezentuje się świetnie - ile taka zabawa Cię kosztowała ?
Serek - 24-06-2011, 11:29
A prosiłem...daj znać jak będzie gotowy. Fajny.
mitsu_pl - 24-06-2011, 13:06
Skoro decha do wymiany, to może pomyśl od razu o jej flokowaniu... ?
xcracing - 24-06-2011, 21:04
mitsu_pl napisał/a: | Skoro decha do wymiany, to może pomyśl od razu o jej flokowaniu... ? |
Myślałem nad tym ale na razie się nie zdecyduję. Widziałem ostatnio tak zrobioną deskę w Corsie B i wyglądało nieźle jednak mam wątpliwości jakby to wyglądało w Galancie. Chyba musiałbym najpierw u kogoś obejrzeć na żywo. No i zastanawiam się nad trwałością floku, czy nie będzie się wycierał zbyt szybko.
Jednak jeśli kiedyś przebuduję Galancika na prawdziwą rajdówkę to flok obowiązkowy
Serek napisał/a: | A prosiłem...daj znać jak będzie gotowy. |
Zapraszam
Maretzky85 - 24-06-2011, 21:08
Ja mam deskę we floku Fajny jest
xcracing - 24-06-2011, 21:12
Maretzky85 napisał/a: | Ja mam deskę we floku Fajny jest |
Zapodaj jakieś zdjęcia.
Maretzky85 - 24-06-2011, 21:20
Jak zrobię to zapodam
W weekend się postaram
|
|