To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Outlander 2.4 CVT Intense Plus [rok: 2010 model: 2011]

Dario_W - 13-12-2010, 13:53

5 000 km ---> Na liczniku pierwsze 5 000 km zrobione w miesiąc.

PLUSY:
Wrażenia z jazdy są bardzo pozytywne. Oczywiście trzeba było się nauczyć jeździć tak, żeby nie pił 18 litrów, ale to już mam za sobą. Auto z oponami zimowymi Vredestein zimą spisuje się bardzo dobrze. Jest gdzie testować, bo śniegu pełno. Mrozy też zaliczone na poziomie -17 st. C. Dał radę. Nic nie zmarzło, nic nie zawiodło.
Jedzie się dość pewnie, a przyśpieszenie jest naprawdę przyzwoite jak na takie duże auto i jak na automat. Dość szybko startuje na światłach i widzę, że czasami powoduje to zdziwienie u innych kierowców, kiedy tak duże auto odjeżdża ze świateł szybciej niż oni. "Automat" CVT (Continuously Variable Transmission) - fajny, po prostu jedzie płynnie. Pod duże górki ma problem, bo słabiej przyśpiesza w okolicach 70-90 km/h, ale wtedy idą w ruch łopatki i redukcja "biegów" zdecydowanie załatwia sprawę. Bez dwóch zdań polecam. Audio - gra dobrze i głośno, czasami za głośno.. he he

MINUSY:
Jedyne na co można narzekać, to hałas od kół, gdy przejeżdża się przez błoto pośniegowe. Nadkola jednak powinny mieć osłony plastikowe od wewnątrz, a nie samą blachę. Druga nieco drażniąca rzecz, to krótkie siedzisko i brak możliwości przyciągnięcia do siebie kierownicy. Byłoby łatwiej znaleźć "swoją pozycję", gdyby kierownicę w tej płaszczyźnie dało się regulować. Muszę też sprawdzić w serwisie, dlaczego mi się podświetlenie zegarów zmienia samoczynnie.

Generalnie 4+ (z małym plusem) dla Outka.

fj_mike - 13-12-2010, 21:06

Dario_W napisał/a:
Na liczniku pierwsze 5 000 km zrobione w miesiąc

Nieźle, misiek pracuje :wink:

Dario_W napisał/a:
zużycie paliwa od 8.4 do 9.8 (trasa 70% + miasto 30%)

Spalanie bez zmian?

A tak w ogóle, najlepszego z okazji urodzin :occasion6:

Dario_W - 14-12-2010, 08:39

Jak się nie ciśnie to spokojnie 9 litrów lub mniej na trasie da się zrobić. Nawet nie trzeba się wiele starać. Warunek jest taki, że jedziesz do 110 km/h i płynnie. Jak się już trzoszkę chce powyprzedzać i pocisnąć to jak widać spalanie wzrasta do 11 litrów średnio... hehe

dzięki za życzenia, coraz bliżej do piachu heh

dab - 04-01-2011, 13:23

Dario_W napisał/a:
pierwsza próba terenowa zaliczona! szkoda, że tak krótko. ;-)
Koleczkowo nad jeziorem i Mechelinki ;-)

http://www.youtube.com/watch?v=VDYJHrcWraM

[url=http://images40.foto...22m.jpg]Obrazek[/URL]

panie..ale nuda..calkiem jak w polskim filmie :oops: :badgrin: :badgrin: :badgrin:

Dario_W - 04-01-2011, 14:04

dab - miłośnik polskiego kina? Dobrze, że to nie jest podobne do "Rejsu", he he.
A tak poważnie, to nie widać tego błota pod śniegiem, więc może i nudno, ale od czegoś zacząć trzeba. Potem byłem na górce w Mechelinkach, ale nie odważyłem się pojechać za kolegą, który miał terenówkę... Za ciemno było, żeby zrobić film. Oczywiście Outlander to nie terenówka, za małe prześwity i za słaby napęd, żeby pojechać na poważny teren.

Dario_W - 15-01-2011, 21:02

Muciek - 15-01-2011, 22:58

Dario_W napisał/a:
[url=http://images43.foto...05m.jpg]Obrazek[/URL]

Nie za wiele widać, ale z poprzednich fotek auto piękne :) Gratuluje.

Dario_W - 15-01-2011, 23:03

wiesz... artystyczne.... (albo telefon lepiej nie umie he he)
Dario_W - 16-01-2011, 18:03

zabawa na lodzie i śniegu...

http://www.youtube.com/watch?v=aRY8m2Xy0NQ

sveno - 17-01-2011, 00:53

Dario_W napisał/a:
zabawa na lodzie i śniegu...

nie wiem co powiedziec.... obejrzałem do końca i.. no właśnie, ciężko mi nazwać stan w którym się znajduje, bez urazy, ale gdybym ja dorwał tego 4WD i chciał wrzucić tu filmik z zabawy na sniegu, to zapewne za miejsce wybrałbym parking pod Obi lub Tesco (lub zamarznięty staw, ale to już troche niebezpieczne) lub inny sprawdzony plac pokryty śniegiem i sprawdziłbym ile radochy i frajdy daje ten silnik z tym napędem :) i na pewno na filmie Outek więcej by latał bokami a mało by jezdził po linii prostej :) bo szczerze to tego się podziewałem pod tym linkiem :( czuje się zawiedzony

Dario_W - 17-01-2011, 08:13

cholera, muszę bardziej się postarać ;-)
mystek - 17-01-2011, 10:14

#Sveno - popieram :) . Też spodziewałem się latania bokiem i ogólnie kręcenia kamerą z boku raczej. Coś na styl nowej reklamy Suzuki, co ta pogodynka upada, a późneij pokazują jakiegoś dżipka
mkm - 17-01-2011, 13:45

"Pierwsze koty za płoty" jak brzmi pewne powiedzenie :wink:
Dario_W nie daj się podkręcać, bo auto masz na gwarancji. Na ujęcia "oscarowe" jeszcze będzie czas :mrgreen:

Dario_W - 17-01-2011, 14:09

Filmiki "grzeczne" bo auto nowe, więc szkoda jeszcze coś pourywać, a poza tym nie ma sprzętu ani talentu do kręcenia. Tak czy inaczej trzeba korzystać i bawić się autem. Może następnym razem będzie więcej tzw. akcji. Trzeba jednak zmontować towarzyszy, żebym sam gdzieś w śniegu czy błocie nie został. Ślizganie się po parkingu mnie już nie bawi. To robiłem 15 lat temu... ;-)
Dario_W - 18-01-2011, 20:56

10 000 km ---> licznik wybił 10 000 km pod Lublinem

Misiek przejechał pierwsze 10 000 km i ku mojemu zdziwieniu dalej nic mu nie jest. ;-) Na razie nie puka, nie stuka, wszystko działa. CVT sprawuje się lepiej niż zadowalająco. Fajnie się patrzy na minę kierowcy Passata 2.0TDI jak nieskładnie wrzuca biegi na Morskiej w Gdyni i finalnie ogląda diody w tylnych lampkach Misia...
Zużycie paliwa średnio ponad 11 litrów (od początku), więc tragedii nie ma. W trasie bez problemu da się zejść do 9- 9,5 litra.