To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - czarny sedan w tiptroniku ;)

Krzyzak - 23-11-2010, 12:16

Derpin napisał/a:
wszystkie pozostałe światełka działają bez problemu, regulacja świateł działa z przełącznika działa w każdym zakresie

dokładnie to samo miałem :)
nawet bałem się trochę wiązkę rozcinać, bo ładnie wyglądała ta izolacja (jak oryginał) - jednak trochę nie podobał mi się jej kolor (niebieski)
no i rozgrzebałem i znalazłem - czarny rozcięty kabelek...

Anonymous - 23-11-2010, 13:58

nie wiem nie potrafię znaleźć uszkodzonej wiązki.... wszystko wydaje się być oryginalne.
SiM - 23-11-2010, 15:53

powypinaj wtyczki przelej wd-40 i sprawdź czy któryś pin w wtyczce się nie poluzował bądź "ukiwał".
mkm - 23-11-2010, 23:18

SiM napisał/a:
powypinaj wtyczki przelej wd-40

Też byłem zwolennikiem tej metody. Niestety po kilku latach „wtyczki” nie wyglądają za bogato :doubt:
Elektryk twierdzi, że to wpływ wd40, który ponoć zżera „gumoplastiki”…

Krzyzak - 24-11-2010, 07:21

Derpin napisał/a:
wszystko wydaje się być oryginalne

mogło być robione w ASO - wtedy dają taśmę 3M i peszele jak z fabryki
u siebie wyjąłem lampę i zacząłem grzebać w bebechach silniczka, bo myślałem, że to on wariuje (przełącznik w kabinie wymieniłem a potem sprawdziłem)
no i miernikiem doszedłem, że brakuje jednej masy na postojówce, to zacząłem szukać aż do skutku

Anonymous - 24-11-2010, 10:44

Krzyzak napisał/a:
mogło być robione w ASO - wtedy dają taśmę 3M i peszele jak z fabryki

tylko że auto mierzyliśmy miernikiem i wszędzie grubość lakieru jest jednakowa... co raczej wyklucza jakiekolwiek integracje blacharsko lakiernicze, więc być może rzeczywiście jest to jakaś luźna kostka. w wolnej chwili po odpinam jeszcze wszystkie złączki i powpinam na nowo za jakiś czas zobaczymy czy pomoże :) na razie dzięki ;)

Krzyzak - 24-11-2010, 13:42

Derpin napisał/a:
tylko że auto mierzyliśmy miernikiem i wszędzie grubość lakieru jest jednakowa

rzeczywiście - bo tak trudno kupić zderzak, błotnik, drzwi czy co tam jeszcze :)
a pomalowanie całego auta od nowa to koszt 3500 zł - jak auto ma rok/dwa/trzy, to się bardzo opłaca (szczególnie, jeśli kasa pochodzi z czyjegoś OC)...

Anonymous - 24-11-2010, 13:46

Cytat:
rzeczywiście - bo tak trudno kupić zderzak, błotnik, drzwi czy co tam jeszcze :)
a pomalowanie całego auta od nowa to koszt 3500 zł - jak auto ma rok/dwa/trzy, to się bardzo opłaca (szczególnie, jeśli kasa pochodzi z czyjegoś OC)...

przez pierwsze 105 tys i 5 lat serwisowane w jednym serwisie, po telefonie do serwisu potwierdzają wszystkie wpisy w książce i nie naprawiali nic jeżeli chodzi o blacharkę :)

stary alfer - 24-11-2010, 13:48

Krzyzak napisał/a:

"Ludwiku Dornie i Sabo. Nie idźcie tą drogą..."

;)

SiM - 24-11-2010, 16:57

mkm napisał/a:
SiM napisał/a:
powypinaj wtyczki przelej wd-40

Też byłem zwolennikiem tej metody. Niestety po kilku latach „wtyczki” nie wyglądają za bogato :doubt:
Elektryk twierdzi, że to wpływ wd40, który ponoć zżera „gumoplastiki”…

oczywiście że tak jeżeli stosuje się je nagminnie a nie do jednorazowego pozbywania się wody. Do wszystkiego są środki o właściwym przeznaczeniu.

Anonymous - 24-11-2010, 18:03

:D :D pierwsze fanty odebrane:

filtry:
powietrza,
paliwa,
oleju,
kabinowy,

uszczelniacz wału x1,
uszczelniacz wałka x2,
paski osprzętu,
6xświec Platynowych NGK

czekam na kompletny rozrząd i olej Valvoline 5w40. :D :D

Jogurt - 24-11-2010, 18:21

Derpin napisał/a:
olej Valvoline 5w40
e tam, zalej jakąś porządną oliwą np lotosem 15W40 a świece to najlepiej Iskry :P
Anonymous - 24-11-2010, 18:24

Jogurt napisał/a:
e tam, zalej jakąś porządną oliwą np lotosem 15W40 a świece to najlepiej Iskry :P

no chciałem chciałem ale mówili, że Taki jeden czerwonym coltem przyjechał i wybrał zapas ;)

Jogurt - 24-11-2010, 18:29

Derpin napisał/a:
no chciałem chciałem ale mówili, że Taki jeden czerwonym coltem przyjechał i wybrał zapas ;)
no, bo to dobry towar jest :)
luckyluck - 24-11-2010, 20:59

Piękne auto. Gratulować. :D