To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

L200 Techniczne od 2006r - CB w L200

Anonymous - 04-10-2007, 09:26

Gene, a czy masz u sibie schowek w podłokietniku?. Jeśli wogóle jest. Nie znam tego modelu.
Ja u siebie w Outlanderze schowałem do schowka. Za głośnik "robi" mi słuchawka douszna. Może nie jest to bardzo ergonomiczne, ale ustawiłem tak CB aby zbyt często nie sięgać do gałek. Jedynie głośnością słuchawki reguluję.

Gene - 04-10-2007, 10:06

Widzicie to jest tak: do tego jak Sport jest uzytkowany CB jest mi srednio potrzebne. Wiekszosc to jednak Warszawa. Ale na wyjazdy turystyczne, wycieczki w teren i tym podobne, radio sie przydaje. Chocby po to aby sie nie zgubic w kolumnie. Bylem, rozmawialem, rozne warianty, rozne kombinacje i propozycje. Wszystko sprowadza sie do jednego. Pajero stoi na ulicy pod blokiem. Nie ma tak naprawde miesiaca aby, ktorys z samochodow w okolicy nie zostal okradziony. Po marcowym wlamie i naprawie z AC jestem tak negatywnie nastawiony do instalacji czegokolwiek, ze szok. Do tego dochodzi moj wstret do tzw. "rzeźby". Radio ma byc porzadne i solidne zamocowane. Ma zwyczajnie dobrze robic i wygladac estetycznie. To samo z antena. Nie da sie tego pogodzic i dlatego wole nie instalowac dodatkowego sprzetu i potem stresowac sie czy juz mi auto zdemolowali. Taki kraj. Przykre ale prawdziwe.
Anonymous - 17-10-2007, 10:56

Gene napisał/a:
Widzicie to jest tak: do tego jak Sport jest uzytkowany CB jest mi srednio potrzebne. Wiekszosc to jednak Warszawa. Ale na wyjazdy turystyczne, wycieczki w teren i tym podobne, radio sie przydaje.

Widzisz Gene, jeżeli jest jak mówisz jest ok, natomiast jeżeli spędzasz w autku połowę życia to w pewnym momencie przestaje sie liczyć ładny montaż i ergonomia a znaczenie zaczyna mieć skuteczne i efektywne działanie sprzętu.

Gene - 17-10-2007, 11:01

Macky, nie no, tu sie zgadzam. Po pierwsze ma robic! Choc sprawa instalacji i ergonomi tez jest istotna. Ja w tej chwili odpuscilem temat. Moze za jakis czas jak bede potrzebowal wroce do sprawy.
Anonymous - 30-11-2007, 19:12
Temat postu: szumy w CB
Witam
Mam mały problem w mojej nowiutkiej eLeczce (L200)
Zamontowałem radiu CB (całkiem niezłe bo UNIDENT520) antena też niczego sobie (magnetyczna president missouri) i mam zakłucenia przy włączonym silniku. słychać nawet silniczek od wycieraczek. Nie wspomne o czujnikach parkowania (ale to nie przeszkadza).
W innym aucie wszystko było OKI.
Antena jest ustawiona. Nawet w serwisie CB zołożyli inną antene (trójzakresowa Antena CB SIRIO TRIFLEX CB / FM / GSM 900 ) w miejsce anteny radiowej i co??? TO SAMO

Miał ktoś taki problem???
w serwisie CB spotkali się z tym w L200 ale ta antena pomagała, u mnie NIE!!

POZDRAWIAM

Anonymous - 01-12-2007, 01:06

ja mam tti 880 i wszysko ok..ale powiem ci tak ze sprawdzalem tego unidena w innym samochodzi,co prawda benzynowym i slychac bylo bardzo silnik bardzo,mialme mozliwosc w sklepie podlaczyc radio przed zakupem i oczywiscie nie kupilem,wiec obstaje ze przyczyna jest poprostu w radiu wiec sprobuj wlozyc inne radio i powinno byc ok

poprostu radio musi sie lubic z samochodem..w jednym przenosi szumy silnika w drugim nie...unidena polecal mi wlascicile sklepu ale jak wlozylismy do auta,to nie byl uzywalny...a tti880 dzialalo bez problemu

Anonymous - 01-12-2007, 09:09

Na bank wina radia ! razem z kolega mamy w eLkach presidenta II i zadnych zaklucen nie ma . Wymien radio jesli jeszcze mozesz :)

pozdrawiam

Anonymous - 01-12-2007, 15:31

no tak kat teraz już wiem, wymienic radio tylko tyle ze ja je uzywam juz pare miesiecy i wymiana nie wchodzi w rachube, ale sprawdzić na innym radyjku trzeba.
dzęki za pomoc

Anonymous - 01-12-2007, 15:39

Wszyscy mi radzili żeby sprawdzić radio w samochodzie przed zakupem.
Cytat:
poprostu radio musi sie lubic z samochodem

Popieram: wymienić radio. Potwierdzam, że johnson II lubi miśka.

Anonymous - 01-12-2007, 18:40

Sprawdziłem na innym radiu
CB: Jony II- to samo żadnych zmian
Midland najtańszy - to samo
Midland (jakiś z górnej półki) to samo
zakłucenia są nadal.
W sumie da się słuchać tylko zmnieszając zasięg (redukcją szumów oraz siłą sygnału)

Może przyczyna leży po stronie auta??

Anonymous - 01-12-2007, 18:51

a zasilanie skad bierzesz?
Anonymous - 01-12-2007, 19:23

zasilanie najpierw z zapalniczki, teraz z zasilania fabrycznego na radio
Anonymous - 01-12-2007, 19:30

U mnie też są zakłócenia , właśnie z silnika wycieraczek jeden świst a mam pełno zakresowe radio z wszystkimi możliwymi filtrami CONNEX 4000.

[ Dodano: 01-12-2007, 19:32 ]
Dodam jeszcze że da się wyciąć te zakłócenia ale kosztem czułości odbioru.

Anonymous - 01-12-2007, 19:33

u Ciebie tylko przy włonczonych wyciaraczkach a u mnie nawet od włonczonego silnika
Anonymous - 01-12-2007, 19:41

Moim zdaniem masz usterkę filtra przeciw zakłóceniowego przy alternatorze, czasem też przy dużej wilgoci takie zakłócenia się pojawiają . Spędziłem na radiu CB jakieś 5 lat oczywiście w jego złotych latach przed komórkami , teraz biorę radio zawsze na trasę, komórka nie powie gdzie są gliny albo korki no i trochę sprzętu mi zostało z tamtych lat i doświadczeń .