Nasze Miśki - Mój Galant EA2W
jacekxx - 14-08-2011, 10:11
Awaria naprawiona. Koło pasowe znalazłem dosyć szybko, rozbieżność cen jest bardzo duża wachają się od 60 złotych nawet do 500 za używane oczywiście. Z osłoną rozrządu nie poszło tak gładko. Nowa w sklepie kosztuje 400 złotych. Po tygodniu poszukiwań na allegro udało mi się kupić za 100 złotych. Wczoraj to wszystko poskładałem i gal juz jeździ. Nawet przestał pasek piszczeć co wcześniej robił jak się odpalało samochód po dłuższym postoju.
Hugo - 14-08-2011, 12:02
jacekxx napisał/a: | Nawet przestał pasek piszczeć co wcześniej robił jak się odpalało samochód po dłuższym postoju | Bo nie piszczał pasek tylko rozwulkanizowane koło pasowe.
jacekxx - 14-08-2011, 14:11
Pewnie tak było jak napisałeś. Dobrze, że już wszystko jest w porządku. Przed zimą do zrobienia mam konserwację podwozia ale jakoś ciężko jest mi się za to zabrać. Zauważyłem jeszcze że przy otwarciu tylnych lewych drzwi nie zaświeca się kontrolka na zegarach. Musze sprawdzić co tam nie łączy.
sveno - 14-08-2011, 21:29
jacekxx napisał/a: | Zauważyłem jeszcze że przy otwarciu tylnych lewych drzwi nie zaświeca się kontrolka na zegarach. Musze sprawdzić co tam nie łączy. | zapewne lampka w podsufitce nad deską też się nie zapala? Winowajca to krańcówka drzwi, standard, rozbierz na części pierwsze, przeczyść styki i będzie śmigało, za pół roku znowu padnie, więc zabawa się powtórzy
jacekxx - 18-08-2011, 14:40
Dziękuję za udzielenie rady, faktycznie pomogło i już wszystko działa. Wczoraj porównywałem jaką prędkośc pokazuje mi licznik w samochodzie a jaką gps i różnica jest bardzo mała. Gps pokazuje 80 a na liczniku mam jakieś 82 może 83. Myslałem, że będą większe przekłamania licznika. Jeżdżę na oponach 205/50/17 i mam założone zegary z anglika hc. Wszystko się w miarę dobrze zgrało.
jacekxx - 04-02-2012, 21:47
Niestety dzisiaj był pechowy dzień dla galanta. Po pierwsze przy wjeżdżaniu do garażu zahaczyłem prawym lusterkiem o drzwi. Całe sie nie rozleciało ale odpadł ten czarny plastik z dołu lusterka, więc chyba trzeba wymienić całe lusterko.
Po drugie znowu się rozwulkanizowało koło pasowe wału. Na szczęście tym razem nie rozwaliło obudowy rozrządu. To już drugie w tym samochodzie. Widocznie już swój przebieg miało, chyba że jest tego jakaś inna przyczyna?
Z lusterkiem nie ma problemu, w tym samym kolorze znalazłem na allegro po 50 złotych, ale koło to już większy wydatek. Muszę coś w poniedziałek znaleść w miarę przystępnej cenie.
Mam nadzieję, że jest to wina tego koła a nie krzywego wału. Gdyby ktoś miał takie koło poproszę o PW.
jacekxx - 05-02-2012, 13:03
Aktualizacja usterki. Niestety obudowa rozrządu również uległa uszkodzeniu i postrzępiło pasek rozrządu. Dobrze, że go nie urwało. Szykują się większe wydatki niestety. I pogoda nie jest najlepsza do wymiany tego wszystkiego w nieogrzewanym garażu. Dzisiaj na termometrze minus 12.
KaWu - 06-02-2012, 10:37
jacekxx napisał/a: | Po drugie znowu się rozwulkanizowało koło pasowe wału. Na szczęście tym razem nie rozwaliło obudowy rozrządu. To już drugie w tym samochodzie. Widocznie już swój przebieg miało, chyba że jest tego jakaś inna przyczyna? |
Może za mocno naciągasz pasek
Jaki przebieg zrobiło nowe koło
jacekxx - 06-02-2012, 16:04
Pasek raczej nie był za mocno naciągnięty. Można go było odwrócić na bok do połowy. To koło nie było nowe i zrobiło bardzo mały przebieg około dwóch tysięcy kilometrów. Ostatnio galant mało jeździ ze względu na cenę benzyny, mam do dyspozycji jeszcze samochód żony czasami audi a4 któro jest przerobione na gaz.
Nie wiem czy nie kupić teraz nowego koła i nie mieć już z tym problemu. Na allegro są po 440 złotych, a jedno nawet znalazłem za 300. Gorzej jest z obudową rozrządu, nigdzie nie można znaleźć.
m6riano - 07-02-2012, 14:07
jacekxx napisał/a: | Gorzej jest z obudową rozrządu, nigdzie nie można znaleźć. |
jeszcze do niedawna CzęściGalant z Allegro mieli taką obudowe za 200zł.
Zadzwoń do nich.
jacekxx - 07-02-2012, 18:23
Powoli kompletuję wszystkie części. Pasek rozrządu juz mam, obudowę już też kupiłem za 100 złotych, brakuje jeszcze najważniejszego tzn tego koła pasowego. Na allegro są jakieś używane w cenie około 400-600. Jeden sklep się ogłasza, że ma nowe za 440 złotych. Jeżeli nie znajdę jakiegoś używanego w przystępnej cenie to kupię te nowe, zobaczymy ile wytrzyma.
Hugo - 07-02-2012, 18:31
jacekxx napisał/a: | nowe za 440 złotych | Pewnie regenerowane.
Juiceman - 07-02-2012, 18:35
A dzwoniłeś do Marka Malika w jakiej cenie ma?
jacekxx - 07-02-2012, 18:42
Jeszcze nie dzwoniłem. Jutro to zrobię. Na aukcji jest napisane, że jest to nowe koło. Tutaj link http://moto.allegro.pl/mi...2097103748.html
m6riano - 08-02-2012, 00:12
Napisałeś im VIN?
Pasuje jeszcze z 2,4gdi tylko jest na 5/5pk
|
|
|