To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Eclipse - Techniczne - [1G 90-94] Eclipse 1G - reanimacja

zenek_bb - 25-01-2011, 01:02

ZeneK_bb napisał/a:
Nagraj na zimnym i na rozgrzanym i przy silniku i przy wydechu.

matunio20 napisał/a:
szkoda mi paliwa

ZeneK_bb napisał/a:
Szkoda Ci paliwa?[...]Ja już w temacie widzę nie potrzebny jestem.

matunio20 napisał/a:
czy coś "słyszysz"?

Słyszę, że spalanie jest równe, brak kulenia czy innych typowych objawów dla: nieszczelnych zaworów, nieszczelności pod wtryskami, uszczelki kolektora ssącego, układu odmy kolektora, uszkodzonego wtryskiwacza czy układu zapłonowego. Jednak by mieć pełny obraz potrzebuję rozgrzany silnik, wtedy przy niższych obrotach występuje większe podciśnienie, mniejsze dawki paliwa i powietrza, to wszystko uwydatnia wszelkie niedomagania. Puki co ja jestem w kropce jeżeli chodzi o konkretny powód kol."telepania".

Przyspieszenie jest pojęciem bardzo względnym. Tym bardziej Lantra, w automacie, 1.8 i nie wiadomo co w ogóle w tym silniku jest dobrze, a co nie. Ja nie mam pojęcia ile powinna taka lantra przyspieszać z 2ma osobami na pokładzie. Dla zdrowego Ecli 1G 2.0 czas poniżej 7s. jest osiągalny, 8-9 to norma. Poszukaj takich porad na forum Hyundaia bo Twoje 14-15s. nie jest dla mnie przyswajalną wartością.

viader - 25-01-2011, 08:10

zenek_bb napisał/a:
Dla zdrowego Ecli 1G 2.0 czas poniżej 7s. jest osiągalny, 8-9 to norma.

Nie pisz takich głupot bo jeszcze ktoś uwierzy. Poniżej 7s przyspieszają zdrowe wersje turbo (6,9 katalogowo). GS katalogowo robi 9,2 do setki. Zadbanymi egzemplarzami bardzo ciężko zejść poniżej 9s. Jedyne GS-y robiące poniżej 9s jakie znam były dłubane i sporo wybebeszone.

zenek_bb - 25-01-2011, 13:49

viader napisał/a:
Poniżej 7s przyspieszają zdrowe wersje turbo (6,9 katalogowo)

No to miło mi wiedzieć, że mam zdrowe turbo :D Bo uważam, że obecne 7,3 jest spokojnie do przebicia poniżej 7 gdyby zadbać o trakcję, no i zapłon miałem totalnie źle ustawiony, bo kabli WN z upłynnością czy walniętego popychacza już nie liczę, a też wymieniłem od tamtego czasu i to i to :)

viader - 25-01-2011, 14:12

Filmik z youtube daje taką samą dokładność jak mierzenie klepsydrą, kiepski dowód. Według stopera to mój się zbierze w okolicach 8s...