To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - Żarówki w Cari

Grześku - 28-12-2006, 18:07

Miałem je przez 3 dni u siebie, zdjąłem z uwagi na delikatny obciach :mrgreen:

Jak nie przeszkadza Ci dźwięk cofającej ciężarówki lub paleciaka to jest to produkt w sam raz dla Ciebie. Ale to rzecz gustu, a jak wiadomo ....

Anonymous - 28-12-2006, 20:16

sygnału nie zakłada się dla bajeru ale przede wszystkim dla pieszych, którzy na ogół nie słyszą , że samochód cofa i są gotowi wleżć nam do bagażnika :D
Według mnie bardzo przydatna rzecz.

turek61 - 28-12-2006, 20:50

mario-borek napisał/a:
sygnału nie zakłada się dla bajeru ale przede wszystkim dla pieszych, którzy na ogół nie słyszą , że samochód cofa i są gotowi wleżć nam do bagażnika :D
Według mnie bardzo przydatna rzecz.

Właśnie...Często na parkingach przy sklepach przy cofaniu głowa musi "chodzić na okrągło" bo ludziska wpychają się pod koła :!:

saphire - 30-12-2006, 13:15

Co więcej - widzą dobrze że cofasz a i tak lezie ci toto pod koła i jak najedziesz to jeszcze sto problemów będziesz miał. Ech... :evil:
arekp - 27-02-2007, 23:21

Zamontowalem dzis Hella Light Power +50% i jestem bardzo zadowolony.

Udalo sie 'im' dotrzec przed wieczorna trasa, ktora mialem do zrobienia i wypadly fantastycznie. Eleganckie swiatlo, duzo wieksza widocznosc.

Dobrze, ze zamowilem dwa komplety bo w naszej "wiosce z tramwajami" (lokalne okreslenie miasta Szczecin) nie idzie ich dostac (podobnie niedostepne sa Philips GT 150). Sprzedawcy robili oczy jak pytalem o jedne i drugie.

Anonymous - 28-02-2007, 13:39

Polecam Philips Night Guide jak i Philips GT 150 - swieca naprawde dobze. Czesto na starych zarowkach wieczorami doswietlalem droge przeciwmgielnymi bo nic nie widzialem. Teraz jest o wiele lepiej. Swieca dalej, jasniej i bardziej doswietlaja pobocze.

W porownaniu do GT 150 Night Guide'y maja trzy strefy swiecenia (trzy kolorki-zolty, niebieski i bialy) a GT 150 maja jednolita barwe - cena podobna.

pozdro

Anonymous - 22-04-2007, 15:38

A czy próbował ktoś może założyć do cari żarówki H4 100\90 zamiast standardu H4 60\55?? Nic mi się nie skopci jak takie sobie założe?
Anonymous - 22-04-2007, 15:47

Siemka

po pierwsze na przegladzie moga Ci to wyczaic bo 100 na zwyklych drogach nie wolno uzywac chyba ze jezdzisz tylko po polnych w co watpie:P a po drugie moga Ci sie lutra od temperatury zdeformowac wiec nie radze. no i glowna rzecz ze napewno bedziesz razil jadacych z przeciwka.

pozdro

Anonymous - 22-04-2007, 16:04

Skoro tak to pewnie skusze się na H4 Blue Vision 60/55. Kolega ma takie w Lagunie + niebieski postojówki. Świecą jak ksenony w nocy, wygladają naprawde super, jego krótkie są o niebo lepsze niż długie + halogeny w Cari. Dzieki za wyjaśnienie!!
gulgulq - 23-04-2007, 07:32

..ja niedawno założyłem Philips Premium +30 i powiem że też nawet niczego sobie, nie jets to to co GT ale tak o wiele lepsze niż zwykłe, a zwłaszcza cena 9zł za sztuke co przy niestety obecnej eksploatacji jeżdzenia non stop jest znaczącym czynnikiem.

Moje GT150 poszły do reklamacji i rozpatrzono pozytywnie więc dostałem nówki :) :).
Dla ciekawych: GT wytrzymuja około 3 miesiace przy średnim użytkowaniu a wiem że Philips daje 3 miesiace gwarancji na żarówki więc jak wam padna to śmiało reklamujcie.

Anonymous - 23-04-2007, 10:58

Macie namiary na sklep online w ktorym mozna kupic Hella Light Power? Szukam i szukam i tylko Philips i Osram

Na allegro nie chce kupowac - szczegolnie jak kolo ma w opisie ze reklamacji nie uwzglednia a
w negatywach napisane z wyslal raz dwie zarowki z ktorych kazda inna

saphire - 23-04-2007, 11:12

Ja kupowałem na allegro od gościa msvtruck