To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Car Audio - CB radio + antena [President]

maxblink - 15-03-2011, 14:44

a moglbys podeslac jakas fotke, jak to "na zywo" wylada?;)

W sumie mam taki schowek ale jest duzo krótszy niz radio [no i szerszy] - dzis chcialem sie tam dostac, tj zdjac panel zeby przy okazji zarowke od klimatronika wymienic bo z prawej str mi sie zjarala - i dupa, zatrzaski na gorze nie chcialy poscic, nawet kawalek panelu ulamalem ;/

Yuppy - 15-03-2011, 17:19

Przepraszam za jakość zdjęć, ale nie mam pod ręką aparatu. Mniej więcej widać jednak jak to wygląda. Radio to Alan 199A, wielkością chyba podobny do Harrego. Ściankę z tyłu schowka trzeba było wyrzucić, po lewej również zostało trochę miejsca. Muszę zakupić kątową wtyczkę od gruszki, bo tą standardową muszę wyciągać, aby zamknąć schowek. Jak będzie kątowa, to poprowadzę przedłużacz od gruszki do tyłu i wyprowadzę gdzieś na boku kokpitu.

krzychu - 16-03-2011, 17:04

Yuppy napisał/a:
Nie znam się jakoś bardzo na tym, ale zawsze mi się wydawało, że antenę stroi się "na samochodzie". Często wybiera się też konkretne miejsce, na którym można uzyskać najlepsze rezultaty i potem antenę cały czas stawia się właśnie tam.

Tak, ale większość anten jest wstępnie "pi razy drzwi" zestrojona. Często się zdarza że po prostu nie ma po co regulować po podłączeniu SWR metra. Pewnie ten co chciał nastroić popatrzył jaki jest rozkład SWR i stwierdził że najmniejszy jest na kanale 20-stym, a na skrajnych SWR ma podobną wartość więc antena jest zestrojona....

maxblink - 21-03-2011, 20:15

NO to lux, dzieki za info - pojezdze kilka razy w trase i jak bedzie lipa, to podjade do innego goscia co stroi. Dzis jechalem to calkiem przyzwoicie dzialalo ;) chodz nie mam odwzorowania - to moje pierwsze radio;) i nie mam z czym porownac;]

A co do schowka, to w cari z przed FL niestety moje radio nie wchodzi - ale jak bedzie cieplej (mam nadzieje ze w ten week) to zejde do auta i cos wymodze, moze gorna czesc tego schoweczka jakos wyjme i jakos wcisne, jak mi sie cos uda konkretnego zorbic ze zamontuje je na stale, zdam relacje;)

ps. probowalem zdjac panel bo mi sie zarowkna na klimatroniku spalila z prawej strony i niestety, nie pyklo. Ciezko szlo, ulamalem kawalek tej oslonki - bede musial raz jeszcze na spokojnie przysiasc:]

Bi0ly - 03-03-2016, 21:13

[quote="Yuppy"]Przepraszam za jakość zdjęć, ale nie mam pod ręką aparatu. Mniej więcej widać jednak jak to wygląda. Radio to Alan 199A, wielkością chyba podobny do Harrego. Ściankę z tyłu schowka trzeba było wyrzucić, po lewej również zostało trochę miejsca. Muszę zakupić kątową wtyczkę od gruszki, bo tą standardową muszę wyciągać, aby zamknąć schowek. Jak będzie kątowa, to poprowadzę przedłużacz od gruszki do tyłu i wyprowadzę gdzieś na boku kokpitu.

Kolego jaki model radyjka tam wcisnąłeś. Chcę nabyć Harry III i jestem ciekaw czy się zmieści, porównałbym wymiary.

adamisku - 27-01-2017, 21:02

Ja wyskrobałem od producenta CB PIRAT - opinie ma niezłe - a na tylną klapę bagażnika (na jej środek) jak znalazł. Już do mnie jedzie kurierem. Jak zamontuję mogę napisać co i jak dla zainteresowanych. Muszę niestety prąd do radia CB doprowadzić po gnieździe zapalniczki (z wtykiem do zapalniczki) żeby nie ingerować w instalację ... BO GWARANCJA
Tygr - 28-01-2017, 09:49

adamisku, To mała antena, dach lepszy.
adamisku - 28-01-2017, 10:56

krzychu napisał/a:
eremita napisał/a:
jeśli samochód stoi pod blokiem

Obrazek

Nie sądzisz że taka jest praktyczniejsza? Nie musisz z nią nic robić :P

Miałem taką w poprzednim samochodzie - BYŁA SUPER - ale z zasięgiem - hmmmmm - Poza tym teraz w Lancerze jest oryginał troszkę inny i każdy kto się choć troszkę zna poznałby, że to nie ZWYKŁA antena. W innych modelach nie wiem ale można być naprawdę nieźle zakamuflowanym pod względem obecności CB w samochodzie. Czy to trasa czy pod blokiem nikt nie zwraca uwagi:)