Nasze nieMiśki ;-) - Citroen c5 i Xantia
mkm - 19-03-2012, 04:41
Nissan został przeniesiony na prośbę Benka do osobnego tematu.
Niestety musiałem edytować posty osób, które pisały na temat dwóch aut w jednym poście.
Wszystko co zostało usunięte jest wklejone w postaci cytatów.
Z góry przepraszam za ingerencję.
BeNeK - 30-04-2012, 18:43
C5 umyta i dalej sobie dzielnie śmiga Obecny stan budzika :
Następna wymiana rozrządu :
Fotki po myciu :
W niedługim czasie przydało by się wyglinkować cytrynę bo na lakierze jest dużo drobinek brudu którego przy normalnym myciu nie da się pozbyć . Jaką glinkę polecacie ?
eremita - 20-06-2012, 15:11
Hehe swiat jest mały chyba mogłem mieć twoją c5 jak sprzedawałem gala facet mi pisał czy się nie chce zamienić na jego C5 raczej jest mało takich czerwona skóra z takim przebiegiem do końca serwisowana;) po jego pytaniu zainteresowałem się C5
BeNeK - 20-06-2012, 15:49
eremita napisał/a: | Hehe swiat jest mały chyba mogłem mieć twoją c5 jak sprzedawałem gala facet mi pisał czy się nie chce zamienić na jego C5 raczej jest mało takich czerwona skóra z takim przebiegiem do końca serwisowana;) po jego pytaniu zainteresowałem się C5 |
To pewnie byłem Ja , bo był taki okres ze stal ona na alledrogo za uwaga ! 16,000pln'ów Poprzedni właściciel doinwestował ją za blisko, bodajże ponad 20 parę tysięcy(wszystko ASO).
Jedna fakturka jest ciekawai opiewa na 13,000 Ciekawe co to było
Ps. Ostatnio sobie jadę z tatą a tu jakiś baran wymusił na nas pierwszeństwo , chwilka myślenia i dokładnego obejrzenia samochodu i ujrzałem naszą piękną Xantię . Nowy właściciel bardzo o nią dba i o dziwo robi wszystko w ASO . Jest z niej takze bardzo,bardzo zadowolony bo na prawdę była w kolekcjonerskim stanie a poszła za bezcen ( w cenie zajeżdżonego, z kręconym parę razy licznikiem golfa II/astry I
Ps2.
Jako ze zbliżają się wakacje i wtedy będę miał chwilkę więc podrzuciłem rodzicom temat kupna felg i o dziwo powiedzieli że jeśli się coś trafi to można kupić Oczywiście 17'' i pójdą w kolor grafitowy/gun metal a zaciski w najbliższym czasie chce wyjąć , wypiaskować , jeśli będzie potrzeba to zregenerować i pomalować na biało tak aby jesli kupi się felgi to wszystko ładnie pasowało
eremita - 20-06-2012, 21:21
ja na swojej mam 17:) w weekend strzele fotki i wstawi na forum
Endrjus - 23-06-2012, 00:36
BeNeK napisał/a: | ujrzałem naszą piękną Xantię . Nowy właściciel bardzo o nią dba i o dziwo robi wszystko w ASO . Jest z niej takze bardzo,bardzo zadowolony bo na prawdę była w kolekcjonerskim stanie a poszła za bezcen ( w cenie zajeżdżonego, z kręconym parę razy licznikiem golfa II/astry I |
Rodzice od kilku miesięcy wystawiają swoją xantię, ostatnio już tylko na tablica.pl i przed dom. Auto ładne, nieskorodowane, na aluskach, turbo diesel. Cena niska, zainteresowania BRAK. Ludzie się boją tych aut jak ognia.
BeNeK - 23-06-2012, 09:31
nasz poszła w 15 minut Zainteresowanie masakrycznie duże , telefon za telefonem . NO ale cena 1200zł jak za taki stan to naprawdę darmo było . X to był nasz jako rodzinny pierwszy taki lepszy samochód i była wymuskana,zadbana i pieszczona w każdej wolnej chwili , Kupiliśmy ją z oryginalnym przebiegiem 73.000 i sami przez 6 lat zrobiliśmy 60.000
Endrjus - 23-06-2012, 12:21
No to cena faktycznie, bardzo, bardzo niska. Moi wystawiają Xantię za około 4 tysiące. Kombi 97 rok. Nikt nie ogląda, nie targuje.
Psikus - 28-06-2012, 21:41
BeNeK napisał/a: | Jedna fakturka jest ciekawai opiewa na 13,000 | masz na fakturze wyszczególnione za co to? jedyna usterka, z która się spotkałem,aby faktura była podobna było zerwanie paska rozrządu w C8 2,2 HDi...
BeNeK - 30-06-2012, 13:11
Psikus napisał/a: | BeNeK napisał/a: | Jedna fakturka jest ciekawai opiewa na 13,000 | masz na fakturze wyszczególnione za co to? jedyna usterka, z która się spotkałem,aby faktura była podobna było zerwanie paska rozrządu w C8 2,2 HDi... |
Szukałem fakturki i nie wiem gdzie je posiałem mam nie wszystkie Zlecenia Naprawy z ASO i mam numery tych faktur a nie jest napisane za co
Teraz z innej beczki . Ostatnio mama zauważyła że jak się cytryna rozgrzej to po prostu słabiej idzie i jak by nie zawsze turbo się załączało lub nie dmucha tyle ile powinno . Wyjąłem dziś IC'ka i wyczyściłem wewnątrz i zewnątrz , jak wylewałem ze środka benzynę ekstrakcyjną to wyleciały 2 kawałki chyba aluminium Nie wiem czy to coś z turbiny czy żeberka z IC ...
Turbo było wymieniane 06.04.2009 przy przebiegu 281.236km a obecnie jest 335.xxx km więc turbinę można chyba wykluczyć . IC teraz sie suszy , jak wleci znowu do autka to zobaczymy czy coś sie zmieniło .
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Właśnie wróciłem z przejażdżki i powiem tyle .... WOW . Zupełnie inny samochód , fajnie się zbiera z dołu , dużo bardziej elastyczny , turbo szybciej wstaje , mniejsza turbo dziura no same + . Widać ic był zatkany , chociaż dużo ze środka nie wyleciało a z zewnątrz też nie było źle. Ale co zauważyłem na 1 i 2 biegu trudno mu się dokręcić do tych 4500 rpm na 4000 jazda się kończy co innego na 3 bo 4 i 5 nie testowałem czy zakręci sie do +4000 bo nie było gdzie i nie chciałem stwarzać zagrożenia . Czy ona ma coś takiego jak ograniczenie momentu obrotowego na dwóch pierwszych biegach ?
Psikus - 01-07-2012, 21:16
BeNeK napisał/a: | Czy ona ma coś takiego jak ograniczenie momentu obrotowego na dwóch pierwszych biegach ? | nie ma,ale w zakresie obrotów o jakim piszesz i tak nie spodziewaj się nic nadzwyczajnego poza hałasem
wojzi - 04-07-2012, 23:37
Endrjus napisał/a: | Rodzice od kilku miesięcy wystawiają swoją xantię, ostatnio już tylko na tablica.pl i przed dom. Auto ładne, nieskorodowane, na aluskach, turbo diesel. Cena niska, zainteresowania BRAK. Ludzie się boją tych aut jak ognia. |
Mit Francuzów niestety działa. A szkoda, bo Xantia to fajne autko, choć ja bym już raczej C5 przygarnął.
BeNeK - 19-07-2012, 16:32
Filterki do cytrynek doszły
Teraz o kolejnym fuck up'ie ...
kostki od komputera BSM się popaliły i często coś nie chodzi a to klima , to szyby rożnie ....
Komputerek już zamówiony znajomy kupił we Francji bo akurat był Przy okazji jak bylismy u naszego magika od elektroniki wypytałem sie powótrnie o chip tuning , i sprawa wygląda tak . Z naszego 110 konnego 2.0 Hdi powiedział ze da się zrobić bezpieczne 170 km Czy to faktycznie będzie bezpieczne ?
cns80 - 20-07-2012, 13:36
BeNeK napisał/a: | Z naszego 110 konnego 2.0 Hdi powiedział ze da się zrobić bezpieczne 170 km Czy to faktycznie będzie bezpieczne ? | Takich "bezpiecznych" jak pracowałem w ASO było kilka. Częściej stały u nas niż u właścicieli. A to turbinka przedmuchała ponad swoje możliwości, a to uszczelka pod głowicą powiedziała Pa, a to wtryski lały jak wściekłe i się zacierały. Poza tym przy 170 KM to on jest przesunięty daleko poza granicę dymienia. Rozsądnie to jest 130-140 KM, a już zwłaszcza przy takim przebiegu auta.
A propos komputerka to ciekawe co będzie. Bo od któregoś roku komputery wychodziły z fabryki czyste i programowało się je przez internet
Tylko ASO miały dostęp do serwera.
BeNeK - 31-07-2012, 10:28
Irozsądnie będzie te 13-140 , tylko po powrocie z wakacji na Krymie .
BSM serii 5 jest aż 6 typów i niestety znajomy przywiózł mi inny ehhh... W salonie nowy kosztuje 3900zł Cytryna pojechał dzziś na kompletny przegląd przed wyjazdem , zobaczymy co wyjdzie ...
|
|
|