3000GT/GTO Ogólne - Zgrupowanie Naszych Bolidów w Ułężu
udi - 16-01-2011, 10:51
Zgadzam sie z Toba arturpaj.Super by bylo wjechac na jakis zamkniety plac,gdzie spokojnie mozna sie zaprezentowac , ewentualnie pojezdzic i bez pospiechu pogadac.
No hamownia byla by niezla atrakcja.Ciekawie wygladalaby "walka" na moce.
Dlatego najlepiej wyznaczyc takie miejsce gdzie jest taki zamkniety teren i jest on znany przez kogos z nas-- tak mi sie wydaje.
Pozwolilem sobie zamiescic prowizoryczna i na szybko zrobiona mapke PL i miejsca gdzie kto jest.To tak na chwilke obecna.
Jak ktos bedzie mial cos bardziej czytelnego to mile widziane
A tak dla jeszcze niezdecydowanych ,fajny filmik z takich spodkan.
http://www.youtube.com/watch?v=ECdCwuok5yE
Dodgman - 16-01-2011, 13:42
Osoby chętne na zlocik jak na razie
Tak na szybkiego naniosłem miejscowości na mapkę i środek geograficzny naszego spotkania to miasto - RADZIEJÓW - mała miejscowość położona nie daleko jeziora Gopło (miasto to leży między Włocławkiem a Inowrocławiem)
A oto odległości (+/-) jakie nas dzielą od Radziejowa:
arturpaj 324km
n3000 318km
Devill 315km
Krystian990 310km
Dodgman 304km
slawekpurc, tabek 237km
lukas 222km
udi 160km
Bil 116km
Są to najkrótsze odległości z atlasu samochodowego europy 2003
Wydaje mi się że najbliższy tor w pobliżu tej miejscowości to „ Toruń” http://www.coloseumms.pl/
Anonymous - 17-01-2011, 00:37
Dogman, dzięki za wyznaczenie odległości, kurde będę musiał przeboleć te 300 km. To mamy w takim razie jakiś punkt zaczepienia. Zaraz coś spłodzę do obsługi tego toru, jak coś odpiszą to wkleję to w temacie.
Musimy jeszcze rozsądzić cennik: Tor rallycross - 50 zł/samochód/godzina
Plac manewrowy - 10 zł/samochód. Pominąłem motocykle.
Czterogodzinne spotkanie to 240pln, ja liczę na spotkanie całodzienne, więc trzeba obmyśleć jakieś dodatkowe atrakcje.
Dobra piszę do nich.
Devill - 17-01-2011, 10:50
no to coś już wiadomo
Anonymous - 17-01-2011, 17:40
Narazie tyle co na stronie. Od nich nikt jeszcze nie odpisał.
PS.: Udi, dzięki.
Krystian990 - 17-01-2011, 22:38
Udi mnie źle wklepałeś na mapkę Mój Dłużec leży w małopolsce
white90 - 17-01-2011, 23:08
nie wiem czy moglbym ale jesli bedziecie robic ten spot/zgrupowanie w Toruniu i jakos jak bedzie cieplej to czy moglbym wpasc obejrzec wasze fury?
Kiedys mialem plan zakupu 3kgt ale jakos nie doszlo do tego chociaz nie mowie ze zrezygnowalem z tego pomyslu
nadal interesuje sie tymi samochodami i mysle ze jak przyjdzie czas to rowniez chcialbym sie stac dumnym posiadaczem 3kgt
pozdrawiam
Krystian990 - 17-01-2011, 23:10
Ja nie widzę żadnego problemu
udi - 17-01-2011, 23:29
Sory,ale jak wpisalem Dluzec to mi taki wyskoczyl,juz poprawione.Mysle ze tym razem juz dobrze.
Takie pytanie:
Jaki charakter ma mies ten zlot: spodkanie kilkugodzinne,jednodniowe,czy cos innego.
Moze wypowie sie kilka osob jak to widza.
Bo ja mysle tak:
Moze znalezc sobie jakies fajne miejsce krajobrazowo i tam spedzic trocze czasu ,a na tor wybrac sie na jakis czas i odbyc mala przejazdzke w grupce.
Wieczorem lub drugiego dnia rozjechac sie do domkow.
Tak sobie to teraz wyobrazilem
Moze jakies propozycje,bo szkoda troche osob ,ktore przejada 400km i po np godz wszyscy sie rozjada.
Sadze ,ze kazdy jest mile widziany
Dodgman - 18-01-2011, 00:44
Hehe, Też wziąłem pod uwagę nie ten Dłużec co potrzeba ale odległość jak coś do Radziejowa ta sama - być może (+15km)
Co do zlotu to gdzie by się on nie odbył to uważam tak jak „udi” Gdyby była idealna pogoda to powrót może być następnego dnia.
Spotkanie kilku godzinne według mnie raczej odpada, przecież nie którzy to będą jechać kilka godzin na ten spot.
Tak więc trochę przyjemności się należy...
Jak byśmy jechali w okolice tego Radziejowa to można by spędzić trochę czasu nad jeziorem Gopło (tak dla przykładu) Jezioro hehe
Krystian990 - 18-01-2011, 02:59
Co do czasu to myślałem, że można by zacząć z samego rana i skończyć późnym wieczorem tego samego dnia, lub zacząć samego rana i skończyć wieczorem drugiego dnia. To w sumie zależy ile osób będzie w stanie zostać na 2 dni. Bo jeśli na drugi dzień miała by zostać 1/3 składu to się wtedy mija z celem. Ja bym się chętnie pisał na dwa dni
Anonymous - 18-01-2011, 11:30
Zgodnie z obietnicą wklejam e-mail'a do obsługi www.coloseumms.pl i ich odpowiedź: W dniu 2011-01-17 01:10, Artur Pajurek pisze:
> Witam, nazywam się Artur Pajurek. Próbuję zorganizować
ogólnopolski zlot aut klubowych. W związku z tym mam pytanie:
> 1. Czy są jeszcze wolne terminy na lipiec lub sierpień '11,
jeśli tak to prosiłbym o ich przytoczenie w odpowiedzi.
> 2. Jaka jest minimalna, a jaka maksymalna liczba uczestników w takim
zlocie?
> 3. Czy jest możliwość wynajęcia dynamicznej hamowni?
> 4. Czy w pobliżu toru są jakieś restauracje, gdzie można zjeść
obiad, kolację grupie ok. 40 osób?
> 5. Czy w pobliżu toru są jakieś zabytki, coś wartego poznania.
> Mam w zamiarze zorganizować spotkanie jednodniowe, na ok. 40 osób,
na torze ok. 4 godzin.
> Dysponujemy samochodami Mitsubishi 3000GT i Dodge Stealth, więc auta
mocne, dlatego pomyślałem o torze wyścigowym,
> który jest w geograficznym środku miejsc naszego zamieszkania.
> Z poważaniem Artur Pajurek.
> PS.: cennik i kalendarz imprez przeczytałem.
I ich odpowiedź:
Witam
1. Terminy, jak na razie są wolne wszystkie, dopiero planujemy kalendarz
na sezon 2011
2. Zlot organizuje Pan sam, więc liczba uczestników zależy od Pana, nie
ma ograniczeń
4. Restauracja jest przy torze
5. Toruń jest pełen zabytków
Gdyby Pan zdecydował się na organizację imprezy na naszym torze, proszę
podać datę i ilość samochodów oraz planowany czas trwania imprezy,
wtedy
ustalimy cenę za wynajem oraz resztę szczegółów
Pozdrawiam
Czyli mało konkretów, ale już coś. Chociaż nie mają hamowni.
PS.: sorry za przywłaszczenie pomysłu o środku Polski .
n3000 - 18-01-2011, 11:55
Tor rallycrossowy wygląda fajnie tylko czy jest w całości asfaltowy? Wydaje mi się że nie ma co liczyć na 40 osób tyle to nas chyba nawet na forum nie ma a wiadomo że nie wszyscy przyjadą ale miejsce fajne.
Krystian990 - 18-01-2011, 12:13
40 osób nie samochodów czyli np 20 samochodów, każdy kierowca z osobą towarzyszącą to 40 osób Właśnie jak z tym asfaltem?? Czy cały tor to asfalt?
n3000 - 18-01-2011, 12:34
Ok nie wziołem tego pod uwagę ale wątpię żeby każdy przyjechał z osobą towarzyszącą to nie wesele hehe jak narazie to jest nas 9
|
|
|