To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Carisma Exlusiv by RoBSoN

RoBSoN_97 - 06-04-2011, 19:27

Dzięki za komenty :biggrin:

Hugo napisał/a:
A moim zdecydowanie najgorzej. Najładniej (a właściwie bardzo ładnie) wygląda na oryginalnym podświetleniu z tymi wskazówkami.

Hugo na zdjęciu może i ładnie się prezentuje, ale jakbyś zobaczył na żywo to byś zmienił zdanie, natomiast z niebieskim podświetleniem o wiele lepiej wygląda w rzeczywistości niż na zdjęciu. Takie są już uroki zdjęć, nie są wstanie oddać rzeczywistego wyglądu.

m6riano - 06-04-2011, 22:20

Zgadzam sie w 100%...;-)
RoBSoN_97 - 08-04-2011, 21:28

24 MARZEC zmiana kół na letnie
Na sezon letni kupiłem nowe alusy 16" Dezent J oraz nowe opony Goodyear Eagle F1 GS-D3 205/50R16 91W :twisted: :finga: :twisted:
Dwa pierwsze zdjęcia zrobione zaraz po wyjeździe od wulkanizatora :) tylko samochód nie umuty

Hugo - 08-04-2011, 22:41

RoBSoN_97 napisał/a:
opony Goodyear Eagle F1
Mam takie same. Jeszcze nigdy jazda autem nie sprawiała mi tyle radości, poza tym jak widzę zakręt to cały latam i mocno wciskam gaz w podłogę. Pokochałem zakręty :D
RoBSoN_97 - 08-04-2011, 23:18

No zgadza się, oponki są rewelacyjne :D
Jeżdżąc na nich mam wrażanie jakby samochód był przyklejony do jezdni- jest tak stabilny. No i zakręty :) , jeszcze lepiej (sztywne zawieszenie i dobre opony- teraz nie straszny żaden zakręt) :mrgreen:

RoBSoN_97 - 10-04-2011, 15:35

Na początku kwietnia Carisma przeszła pełny przegląd klimatyzacji:
- spuszczenie odczynnika, było 560 oraz dobicie do pełna do 700
- osuszenie klimatyzacji
- odgrzybienie klimy
Za całość zapłaciłem 200 zł. Różnica jest- jest świeżej i chłodniej :biggrin:

m6riano - 10-04-2011, 20:28

RoBSoN_97 napisał/a:
jest świeżej i chłodniej :biggrin:

to tak jak na dworzu...;-)

RoBSoN_97 - 21-04-2011, 22:09

Dwa tygodnie temu mi się nudziło i okleiłem czerwoną folią, przeznaczoną do lamp "dolny pasek" (pomarańczowo białą część klosza tylnego) niżej efekt + 2 inne zdjęcia :D

RoBSoN_97 - 09-06-2011, 10:59
Temat postu: MODY MAJ ETAP I
W maju miałem trochę wolnego czasu więc Cari doczekła się kilka modów.
Stopniowo je opiszę. Przy całym modzie porobiłem sporo zdjęć, ale w chwili obecnej mam za mało czasu żeby zrobić fotorelację na FAQ.
I etap majowych modów:
-wymieniona gałka zmiany biegów na oryginalną i renomowaną WRC (auluminiowo-skórzana)
-wymieniona nakłdka na ręczny
-wymieniony mieszek na skórzany, gróba, włoska skóra (chociaż ori jest w idealnym stanie)
-założony mieszek na ręczny
-dywanik antypoślizgowy przed lewarkiem
-widoczne czerwone kabelki na chwilę obecną pozastawią małą niespodzianką ;) (o tym będzie później)

Ciężko znaleźć ładną gałkę do "podnoszonego wstecznego", a tu proszę, udało mi się dostać przepiękną gałeczkę WRC, no ale tania nie była.
Nakładka na ręczny trochę przerobiona- dół nakładki, by pasował do ręcznego. Ciężko było zdjąć gumową ori nasadkę z ręcznego, ale dało radę :)

Miniaturki:

RoBSoN_97 - 23-06-2011, 16:24

II ETAP
- Założone podświetlenie LED dywaników przednich
Wspomniane czerwone przewody widoczne na jednym ze zdjęć w poprzednim poście wyprowadzone są do przełącznika trójstopniowego, który steruje podświetleniem LED dywaników przednich.
pozycja I - podświetlenie zapali się tylko wtedy gdy zostaną otwarte którekolwiek drzwi lub bagażnik i pali się do czasu ich zamknięcia.
pozycja II - podświetlenie pali się cały czas po przełączeniu, aż do wyłączenia
pozycja 0 - podświetlenie całkowicie wyłączone

LED'y podłączyłem pod przewód od podsufitki w przednim słupku od strony kierowcy, który załącza się przy otwarciu drzwi/bagażnika :mrgreen:
Niedługo fotki z nowymi welurowymi dywanikami dedykowanymi do Carismy na sezon letni :biggrin:

To tak po krótce, a poniżej efekty:

m6riano - 23-06-2011, 18:58

teraz kolej na tył..;-)
RoBSoN_97 - 26-06-2011, 16:29

III ETAP:
- założenie welurowych dywaników dedykowanych do Mitsubishi Carisma
Teraz mam 3 komplety dywaników/wycieraczek: jeden, który mam z zakupem samochodu, drugi specjalny na zimę z rynienką 3 cm i trzeci na lato welury :twisted:

Ja_good - 26-06-2011, 16:46

czarne dywany z czerwonym obszyciem idealnie pasuja do szarego wnetrza 8)
tdi1982 - 26-06-2011, 17:03

Kolego piszesz że to wersja ‘Exlusiv’ a skąd ta pewność?.Miałem Cari właśnie w wersji ‘Exlusiv’ i była sygnowana na listwach bocznych napisem oraz na fotelach skórzanych z przodu był też wytłoczony napis Exclusive.A tak poza tym ładną masz tą Cari dopieszoną i ładne koła.
m6riano - 26-06-2011, 20:59

Ja_good napisał/a:
czarne dywany z czerwonym obszyciem idealnie pasuja do szarego wnetrza 8)

i niebieskiego podświetlenia...;-)