To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze nieMiśki ;-) - Honda Civic EJ9 1.4i 75km by marexi

marexi - 06-02-2011, 15:58

Sezon zaczelismy grillowy tak preznie ze zrobilem pol maski, tzn spolerowalem bo wiecej juz nie mialem sil i coraz ciezej sie pracowalo jak caly czas wolali na kielicha...
ale udalo mi sie sciagnac zderzak i odkrecic lampy aby je troche stuningowac i nie wiem teraz czy malowac srodek lampy na bialo czy zrobic totalnie czarne jak tu:

http://www.fotosik.pl/sho...7520c13ced6c34f

londolut - 07-02-2011, 00:36

Totalnie czarne.
marexi - 12-02-2011, 05:30

No i **pa blada... Chcialem wymienic sobie zderzaki na polfitowe - takie bez tych czarnych listew, cale biale ale okaalo sie ze na przod nie wejda mi bez zmiany pasa przedniego, wiec zostal mi albo jakis tjuning szajs przystosowany do przedlifta badz pomalowanie tych czarnych listew na bial - mysle:) mam nadzieje ze tylny chociaz wejdzie bez listew:)
juz idzie dokladka do tylnego zderzaka :D
springi minusowe sie licytuja:D jak nie kupie w drodze aukcji to juz znajazlem jammexa -40mm od kolegi z forum ckpl.

SiM - 12-02-2011, 13:26

przedni zderzak bez listew pasuje od wersji coupe przedliftowej bo tam jest dokładnie taki sam zdeżak jak masz ale bez listew i moim zdaniem jest to najładniejsze rozwiązanie do tego modelu a tył pasuje od polifta

edit:
zresztą taki zderzak jest w hondzie ze zdjęcia na której się wzorujesz tylko ma dokładkę założoną.

marexi - 12-02-2011, 17:58

Wiem wiem:) na razie mysle nad tym zderzakiem, tylni kupilem juz w Germanii i jade niedlugo po niego, ale od coupe jest tylko jeden na alledrogo za 500zl plus malowanie to mi sie nie oplaca, jeszcze 300byl dal ale szkoda mi pieniedzy troche na ten zderzak, trudno pojda narazie listwy do malowania:)
rosomak1983 - 13-02-2011, 09:53

marexi, pomaluj same listwy !!!
Anonymous - 13-02-2011, 10:21

ściągnij listwy zaszpachluj/zaspawaj miejsca po nich i pomaluj zderzak :)
marexi - 13-02-2011, 21:02

Derpin napisał/a:
ściągnij listwy zaszpachluj/zaspawaj miejsca po nich i pomaluj zderzak :)

nie powiem ze myslalem, ale jakos nie doknca przekonany z tym szpachlem, bo pojdzie jak tylko dotkne zderzakiem jakis przedmiot, badz uderze, plastik duzo pracuje i szpachel ehh nie chce sie potem czerwienic jak mi odpadnie kawalek:P poza tym i tak jest juz do spawania w dwoch miejcach wiec jakbym mial ten robic to caly musialbym pospawac szpachlowac wiec wole kupic nowy i szukam bezlitewnego;)

Anonymous - 13-02-2011, 22:37

jeżeli plastikarz dobrze zaspawa to nic nie będzie odpadać, na to dosłownie milimetrowa elastyczna szpachlówka wykańczająca do plastików i wszystko będzie ładnie pracować ze sobą a nie odpadać w razie dotknięcia czy nawet pocałowania czegoś, a malować i tak musisz bo wątpię w fart dostania takiego zderzaka w kolorze... no ale wszystko jest możliwe ;)
marexi - 19-02-2011, 17:01

No więc odbylski czarne:) Czarny półmat:)
Dzis szpachlowalem i spawalem zderzak, i jednak maluje na bialo razem z dokladami moj stary, szkoda kasy na ten od coupe ktory jest towarem deficytowym a i tak musialbym lakierowac bo bialego bym nie znalazl:)
a dzis Honda dostala taki o prezent

lezy juz w domku, zdjecie z allegro:) nowy kosztwal ponad 1tys zl, a mnie sie udalo kupic za 80zl i w super stanie:) teraz mysle nad dobrym dolotem:)

marexi - 07-03-2011, 00:44

W sobote pomalowalem zderzak przedni na bialo, jako ze byla to sobota i niestety zaden sklep typu R-M i Standox nie byl czynny a nie wiedzialem ze znajdzie sie dla mnie miejsce w komorze, kolega we wlasnej mieszalni mial tylko i wylacznie wode... i tak oto zderzak jest pokryty dodatkowo klarem a nie sammy akrylem:) i sie ladnie swieci i tak mysle czy calej Hani tak nie pomaluje ale to do zastanowienia:)
sam sobie teraz pluje w glowe bo zapomialem ze moglem od razu odkrecic listyw boczne, tlyne i lusterka zeby byly biale, i w takim razie bede musial zrobic to jutro. tzn odkrecic i przygotowac pod malowanie.
Chrom na grillu pomalowalem na czarno w tym znaczek hondy tez,aby nie razil innych MM jak sie moze iedys pojawie nia na jakim spocie:)
jutro jak zdaze to zaloze tez zderzak i porobie fotki:)
A do lamp przednich zostaly zamontowane zarowki
NARVA h4 Range power white
a do kierunkow OSRAM DIADEM

Przyszedl Centralny do zamontowania, wiec przy okazji ze bede sciagal tapicerke zaloze Nowe glosniki, tzn nowe jak nowe CANTON z tym czyms(nazwa mi wypadla z glowy)- chodzi o taka puszke rozdzielajaca syngal z radia na glosnik i na wyskotonowki:)
No i wycigam od razu zegary to sobie wloze diody i zmienie podswietlanie na inne niz ten pomarancz taki sobie:) porobie fotki to moze wrzuce:)

londolut - 07-03-2011, 11:09

marexi napisał/a:
puszke
Zwrotnica ;)

Jakieś foty z prac?

marexi - 08-03-2011, 00:42

Zwrotnica! Wlasnie:D
Postepy z prac i foty? hmm znajde kabel z koma to zarzuce:)
POniewaz niestety nie moge na biezaco z aparatem latac, poniewaz dzieki mojemu przyjacielowi ktorego tata jest wlascicielem warsztatu maluje kolejne elementy itp itd. I nieraz po prostu nie wiem kiedy mi cos pomaluje, bo wszystko zalezy od tego kiedy znajdzie sie miejsce w komorze dla mnie i moje graty i czy nie bedzie moj bilay kolidowac z innym kolorem:) generalnie roznicy nie ma bo komora od razu wyciaga ale chlopaki lakiernicy wola nie malowac moich elementow z ciemnymi kolorami:) wiec cierpliwie czekam az miejsce bedzie i wtedy wrzucam i mi maluja:) fotek na telefonie mam wiec mowie kabel znajde i wrzucam:)
dzis lusterka poszly w podklad fabra jest wiec czekam na miesjce, ale najpradowpodobniej jutro bedzie wiec zrobie jak sie maluje i co juz mam zrobione:)

marexi - 14-03-2011, 00:23

No wiec fotki, sorki za jakosc ale komem robilem bo nie wzialem aparatu.
Macie tu juz posklejane lampi z zamalowanymi chromami naokolo luster i przymiarki zderzaka z lampami i juz zlozone:) w sobote pomalowane zostaly lusterka na bialo i jutro je przymocuje:) wiec jutro kolejne fotki:) jutro tez sciagne boczne listwy do pomalowania i potem zderzak tylni bedzie malowany na bialo, wszystko po kolei a nie naraz bo koszta sie tna:) jak wolne miejsce w komorze i chwile ma lakiernik to sie maluje;p powoli powoli bo jeszcze nie zarejestrowany:) chce go zrobic a potem wyjechac:) taka koncepcja teraz jest:) a i glosniki jutro montuje, potem centralny juz jedna pompka przymocowana i potem srodek bede robic, jeszcze nie wiem dokladnie ale jakas koncepcje znajde:) a potem wygluszanie:)
aaa i wymysilem ze tylne lampy beda usdm, tzn ze tam gdzie mam przeciwmgielne bedzie swiatlo stopu i tam gdzie puste miesje tez swiatlo posotojowe i stopu a przecimgielna od colta w zderzak:D na razie same lampy przepolerowalem:)
jak widac grill zmienilem na kolor czarny chromy i znaczek,ale nie pomyslalem ze moglem go zamiast na czarno(znaczek) na czerwono pomalowac:) aaa i car audio jutro tez tzn kable poloze i glosniki zamontuje bo radyjko odbieram z naprawy z pt:)

lampki

i reszta
tzn przod:D

marexi - 16-03-2011, 01:47

Widze, ze pisze sam dla siebie ale co tam:)
Wiec dzis zabralem sie za rozbieranie calego srodka- przygotowanie do car audio i robienia reperaturek i konserwacji i wygluszania:) sciagnalem tez listy i zderzak do malowania:) lewy tylny boczek poszedl razem z glosnikiem i wzmacniaczem do zabudowy glosnika:) dzieki pomocy kolegow poszlo szybko i dzieki doswiadczeniu obylo sie nawet bez urywania za duzej ilosci klipow na progach i listwach bocznych:) jutro pociagne kable i zaczne oklejac podloge matami dekarskimi:) prawie jak bitumiczne tyle ze za 40zl mam na cala podloge wygluszenia:)
a i zakupilem dolot na pionowa przesputnice:) jak sie powtarzam to sorki;) jutro jeszcze podesle zdjecia alusow jakie znalazlem w garazu drugim i calkowicie o nich zapomnialem:D
a tu kilka fotek:)

[URL=http://img689.imageshack.us/i/cimg2652w.jpg/]
pomoc bezcenna:)
[/URL]

taki glosniczke bedzie

[URL=http://img843.imageshack.us/i/cimg2633q.jpg/]
tu ja po lewej i pomocnik nr 1[/URL]
podziekowania dla Kwiatka i Szczepana:)