Outlander II GEN Techniczne - nie odpalił
Muciek - 04-02-2011, 19:27
joachim69 napisał/a: | Muciek napisał/a: | Co by nie było to zawsze Dacia i ja o takich rzeczach nie zapominam Może i auto fajne, ale i tak bym się nie zdecydował na nie, a za tyle kasy ile sobie życzą kupiłbym coś innego Ale wszystko rzecz gustu. | pokaż mi nowe auto 4x4 które kosztuje 50 tysięcy to je na pewno kupie |
Za 50 tys. to w tej Dacii jest 4x4 silnik, koła i kierownica.
13zbyszek13 - 04-02-2011, 20:08
Ja też nie miałem nigdy problemu z odpaleniem .
joachim69 - 04-02-2011, 20:23
Muciek napisał/a: | joachim69 napisał/a: | Muciek napisał/a: | Co by nie było to zawsze Dacia i ja o takich rzeczach nie zapominam Może i auto fajne, ale i tak bym się nie zdecydował na nie, a za tyle kasy ile sobie życzą kupiłbym coś innego Ale wszystko rzecz gustu. | pokaż mi nowe auto 4x4 które kosztuje 50 tysięcy to je na pewno kupie |
Za 50 tys. to w tej Dacii jest 4x4 silnik, koła i kierownica. | 59 kosztuje 4x4 w skórze i jedynej rzeczy jakiej mi w tym aucie brakuje to klimatyzacja automatyczna ,ale w sumie jakby miała działać tak jak w Mitsu to może lepiej że jest manualna
regon - 04-02-2011, 21:02
od kiedy jeździsz outkiem? na forum jesteś od stycznia więc jeżeli kupiłeś samochód zimą to raczej nie sprawdziłeś jeszcze wydajności klimy.
Grzesq - 04-02-2011, 21:18
No to na co czekać, nie męczcie się koledzy - sprzedajcie Outki i kupcie Dacię jak jest taka super
Muciek - 04-02-2011, 21:20
Grzesq napisał/a: | No to na co czekać, nie męczcie się koledzy - sprzedajcie Outki i kupcie Dacię jak jest taka super |
Nom to samo chciałem napisać Jak Dacia taka dobra jak Outek to czemu ludzie tyle przepłacają?
Anonymous - 04-02-2011, 21:26
z tym filrem paliwa to moim skromnym zdaniem powinni wymienic na gwarancji. gdzies juz ten temat był poruszany, w moim poprzednim aucie ford wymienił filr na nowy bez zadnych kosztów, dodam ze auto 2 razy zamarzło przy przebiegu 15 tys. wina nie lezy po stronie paliwa tylko po stronie filtra podobno ma bardzo dobrze filtrowac paliwo. Zauwazcie ze kazdy z nas tankuje na róznych stacjach paliw i kazdy leje inne palwio i tak auta zamrzaja czy to shel czy Bp czy Orlen itd.. U mnie stukneło juz 30k i jak na razie wszystko gra.
lexus - 04-02-2011, 21:31
Przecież kolega chce kupic córce dacię a to moim zdaniem dobry wybór ,w którym będzie czuła się bezpiecznieanie i nie trzeba wywalić za dużo kasy,ale porównywali już na tym forum outka z dacią i tego kolegi już tu nie ma
Grzesq - 04-02-2011, 21:34
gajduss napisał/a: | kazdy z nas tankuje na róznych stacjach paliw i kazdy leje inne palwio | Na róznych stacjach tak, ale generalnie paliwo pochodzi z tego samego żródła, myślisz że BP czy Shell wiozą je od siebie z rafinerii ? Wszystko z Lotosu albo Orlena trafia do hurtownii a stamtąd na stację.
Anonymous - 04-02-2011, 21:43
może i masz racje ale nie zmienia to faktu ze auto nawet przy -30 nie powinno zamarznac czy to 2,2 czy 2,5 czy 2.0 itd. Jezeli tak sie stanie aso powinno to zrobic w ramach gwarancji .
joachim69 - 04-02-2011, 21:44
regon napisał/a: | od kiedy jeździsz outkiem? na forum jesteś od stycznia więc jeżeli kupiłeś samochód zimą to raczej nie sprawdziłeś jeszcze wydajności klimy. | uogólniłem trochę ,chodziło mi o system ogrzewania i chłodzenia ,który moim zdaniem działa dziwnie
nie porównuje Dacii do Outka bo to nie ma sensu po prostu wydaje mi się rozsądnym wyjściem dla dziewczyny która ma krótko prawo jazdy <4x4> jest w miarę bezpieczny a przede wszystkim nowy ,nie jakiś sklejony wrak spod Poznania .
W Dacii dostałem rabat lojalnościowy za Reno
Wracając do meritum ,też jestem zdania że producent powinien gwarantować bezproblemową jazdę tym samochodem a tymczasem minus 10 stopni potrafi go unieruchomić na 4 dni .
Grzesq - 04-02-2011, 21:46
gajduss napisał/a: | może i masz racje ale nie zmienia to faktu ze auto nawet przy -30 nie powinno zamarznac czy to 2,2 czy 2,5 czy 2.0 itd. Jezeli tak sie stanie aso powinno to zrobic w ramach gwarancji . | Zgadzam w 100% , chociaż z opisów forumowiczów wynika, że ewidentie ten problem ma silnik 2.2 , przy najmniej nie pamiętam żeby komuś na xtremalnym mrozie nie odpalił 2.0DiD...
rezon - 04-02-2011, 22:04
joachim69 napisał/a: | pokaż mi nowe auto 4x4 które kosztuje 50 tysięcy to je na pewno kupie | proszę bardzo http://otomoto.pl/lada-ni...e-C8582431.html Łada Niva - jedyne 38990 - nówka w salonie. Sprawdzona od 30lat technika. Naprawy w ASO i u kowala - w zależności co łatwiej znaleźć. A niech któryś Outek pobije to auto w terenie . Zaproś na oblewanie autka. Łady darzę dużym sentymentem
Grzesq - 04-02-2011, 22:07
rezon napisał/a: | joachim69 napisał/a: | pokaż mi nowe auto 4x4 które kosztuje 50 tysięcy to je na pewno kupie | proszę bardzo http://otomoto.pl/lada-ni...e-C8582431.html Łada Niva - jedyne 38990 - nówka w salonie. Sprawdzona od 30lat technika. Naprawy w ASO i u kowala - w zależności co łatwiej znaleźć. A niech któryś Outek pobije to auto w terenie | No iceny części do Lady to KOSMOS oczywiście tak tanie , ogłądałem jakiś test na TVN Turbo śmiali się, że nie opłaca się zamawiać do niej części przez neta, bo przesyłka wyjdzie drożej
rezon - 04-02-2011, 22:17
Okazuje się, że teraz gwarancję dają lepszą niż Mitsubishi bo 3 lata bez limitu kilometrów. I face lifting przeszła. Ciekawe zdjęcia z terenu są tutaj http://lada.bulat.pl/ . Na dodatek to prawdziwe 4x4 a nie prawie jak Outek i wiele innych SUV'ów. Reduktor, blokada mechanizmu, ... Nawet wspomaganie kierownicy jej założyli. Tylko klimy wciąż brak, ale na Syberii to zbędny balast.
|
|
|