To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Sigma/Diamante Techniczne - Części do skrzyni manualnej Sigma 12V potrzebne POMOCY!!

emre - 02-02-2011, 15:12

Szczerze to prawie nic o niej nie wiem bo już pierwszego dnia po zakupie została u mechanika który wyjął skrzynię i tyle się z Sigmą widziałem:D

A zapłaciłem za nią też takie pieniądze, że nie chciało mi się wypytywać co i jak.. Popatrzyłem po bieżnie na stan, przejechałem się pare km i kupiłem, stan techniczny poza skrzynią był odpowiedni. Silnik trochę pocykuje na regulatorach ale dość cicho, na zimnym wogóle nie bardziej.

Co to za kolor wynika z vinu? Nie jestem przekonany, że była od początku w tym kolorze co jest

lukasz12 - 02-02-2011, 18:54

O ile się dobrze orientuję to jest właśnie oryginalny kolor. B97A to jakiś z tych ciemnych. Wynika że to jest jakiś AUTHENTIC BLUE...jak dla mnie to bardzo ciemny granat, niemetalik (szkoda).
emre - 02-02-2011, 19:09

lukasz12 napisał/a:
O ile się dobrze orientuję to jest właśnie oryginalny kolor. B97A to jakiś z tych ciemnych. Wynika że to jest jakiś AUTHENTIC BLUE...jak dla mnie to bardzo ciemny granat, niemetalik (szkoda).

A da się to jakoś sprawdzić? Kurcze, jak zaglądałem w zakamarki to jakimś ciemnym zielonym zalatywało (chodzi o miejsca które nie są dokładnie zapryskiwane, komora silnika, podłoga bagażnika) a samochód normalnie jest czarny. Albo to są tylko moje bezpodstawne domysły, albo to jest tak ciemny niebieski kolor, ze wygląda jak czarny.

lukasz12 - 02-02-2011, 19:34

Podobnie jest z egzemplarzem dawcą kolegi. Też ma lakier granatowy a w środku pod siedzeniami z tyłu i w bagażniku zielona. Widocznie te wersje kolorystyczne tak miały. Też początkowo pomyślałem że jakaś malowana czy coś, ale nie. Po prostu tak zrobione.
emre - 03-02-2011, 10:33

lukasz12 napisał/a:
Widocznie te wersje kolorystyczne tak miały. Też początkowo pomyślałem że jakaś malowana czy coś, ale nie. Po prostu tak zrobione.

To fajnie bo już myślałem, że jakiegoś zlepa kupiłem :P ale nawet jakby była pomalowana to nie bardzo bi mi to przeszkadzało bo teraz jest śliczna :) .

Slaw się postarał, czekam na części i prawdopodobnie na dniach moja skrzynka będzie już sprawna. Chciałbym z tego miejsca podziękować Sławkowi za pomoc i zaangażowanie w sprawę, widać Panowie, że można na Was liczyć :mrgreen: lukasz12 dla Ciebie też duże dzięki.

lukasz12 - 03-02-2011, 11:18

emre napisał/a:

Slaw się postarał, czekam na części i prawdopodobnie na dniach moja skrzynka będzie już sprawna. Chciałbym z tego miejsca podziękować Sławkowi za pomoc i zaangażowanie w sprawę, widać Panowie, że można na Was liczyć :mrgreen: lukasz12 dla Ciebie też duże dzięki.

Nie martw się, to wszystko na odrobek (albo odrobisz mi w polu) jak mawiała moja babcia :-)

jac33k - 03-02-2011, 20:57

Potwierdzam obecność zielonego podkładu i w czarnym i w srebrnym.