Carisma - Techniczne - Jakie wycieraczki?
Anonymous - 07-11-2006, 00:00
a te wszystkie bosze co macie mają napis i znaczek na gumie (piórze) czy tylko na części stalowej ?
michal_g84 - 07-11-2006, 00:48
U mnie jest na metalowej części, nie słyszałem żeby umieszczali znaczek na gumowej części.
A jakbym miał kupować inne wycieraczki to mam wybierać raczej Champion? I czy w supermarketach te Championy co są to są dobre czy to jakies podróby?
Anonymous - 07-11-2006, 10:39
Oryginalne Bosche z fabryki belgijskiej mają znaczek i napis na gumie.
Te bez napisu są znacznie gorsze, nawet nie zagłębiam się czy to są podróby czy inna fabryka
Student - 07-11-2006, 12:21
Tak tylko sa Bosche ze znaczkiem malowanym (białym) i są Bosche ze znaczkiem tłoczonym w piórze, które to orginał?
mlun - 07-11-2006, 14:40
W seacie jak mielismy oryginalne Boscha to był tłoczony i wycierały super.
pa_pi - 10-11-2006, 13:27
Przyłącze się od kilku lat używam MOT-GUM i powiem że są super za cenę kilunastu złotych poprostu rewelka i wymieniam co sezon a chodzą jak z reklamy Boscha "nic nie słychać"
krzysio1972 - 10-11-2006, 14:55
Ja, tez uzywam motgumy, taki lokalny patriotyzm i jestem zadowolony. Wstyd sie przyznac, ale w carismie maja juz rowno 3 lata i krzycza o wymiane. Ostatnio do galanta kupilem 53 i 48cm(grafitowe), odpowiednio 12 i 10pln. Zbieraja dobrze, raczej cicho pracuja, sa zdecydowanie lepsze od poprzednich boschy, ktore jednak, przyznaje, byly mocno zuzyte.
Rzeczywiscie na MKP byla dyskusja i tam Bartek twierdzil, ze w zime motgumy twardnieja i rysuja szybe, ja u siebie nie stwierdzilem takiego zachowanie, ale byc moze byla to przyczyna, ze mialem /mam oryginalna szybe, wg Bartka niestety zamienniki (szyb) sa bardziej podatne na zarysowania.
Anonymous - 10-11-2006, 20:47
Witam,też mam motguma ale tylko po stronie pasażera.Miałem komplet ale po stronie kierowcy podskakiwała na powrocie.Orginalnie ta strona miała spoiler,wiec idąc tym
tropem nabyłem Valeo 53+spoiler(28zł,szt) i jest o.k.Pozdrawiam.
saphire - 10-11-2006, 21:01
A ja mam wszystkie trzy Bosche i jestem z nich zadowolony bo zbierają mi wodę idealnie pomimo że coniektórzy wieszają na nich psy to u mnie się spisują jak należy takoż i w Corsie się spisywały - może po prostu kupujecie podróby Bosha .
arekp - 13-11-2006, 22:25
No wiec wczoraj i dzis pojezdzilem z nowymi wycieraczkami i moge powiedziec, ze sa ... do *upy Zuzyte Bosche na ktorych jezdzilem 1,5 roku i na ktorych jezdzil x-czasu poprzedni wlasciciel byly lepsze.
Wycieraczki - a dokladniej jedna, lewa z przodu - zostawia smugi wracajac na swoje miejsce.
akbi - 13-11-2006, 22:32
arekp, a jakie kupiłeś
mlun - 14-11-2006, 17:45
Z tego co pamietam to arekp kupił chyba MotoGum tak?
Anonymous - 14-11-2006, 21:58
Co do rodzajów bosza, o kórych wspomniałem, to te z wytłoczonym napisem na gumie były w miarę ok, bez napisu kijowe, a z białym malowanym na gumie nie miałem do czynienia...
Anonymous - 15-11-2006, 19:56
No, I did it Kupilem Valeo Silencio XTRM - te plaskie moj portfel jakby mogl, to by mnie powiesil za jaja do gory nogami i zdzielil jeszcze mlotkiem przez leb dla pewnosci, ale jak teraz uslysze jakie skrzypniecie, albo zobacze chocby jedna smuge to wsadze je producentowi w tylek, zeby wiedzial jak niektorzy baaardzo kochaja swoje auta Po pierwszych deszczach dam znac czy posiwialem, czy w najwieksze ulewy przez szybe (biedniejszego o 140 zl), ale w koncu zadowolonego Simonesa juz tylko szczerzace zeby widac
Anonymous - 15-11-2006, 21:12
a czemu upieracie sie przy bosch'ach valeo'ach, kupcie championa i na rok bedziecie mieli z glowy.
|
|
|