To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Wymarzony misiek juz pod domem !!! :)

Jogurt - 06-02-2011, 22:17

coolluk, u Bartkowiaka leją oleje z beki. nic nie sugeruję ale ja tam śpię spokojniej jak sam odkręcem bańkę z oliwą. jak po zmianie oleju popychacze dalej będą stukać to możesz je jeszcze spróbować umyć w ropie. całkiem ok ten gal.
Arturro-86 - 06-02-2011, 22:23

coolluk napisał/a:
musze wymienic ten olej bo jest tragiczny.

Zdecydowałeś się już wkońcu na jaki i gdzie to będziesz wymieniał :?: Widzę, że mieszkasz w domku, to może jakiś kanał by się w okolicy znalazł :wink: Powiem, że wymiana oleju trudna nie jest, a jak się postarasz to zrobisz to naprawdę dobrze, bo jak już pisałem - w serwisach jednak tendencja jest do robienia "po łebkach".
coolluk napisał/a:
Mam nadzieje ze pomoze

Przykładowo po zalaniu Valvoline MaxLife 5W40 ludzie odczuwają poprawę tego stanu - popychacze ponoć cichną :lol: Ja nie potwierdzam, nie zaprzeczam... u mnie nie słychać świerszczy spod maski, albo nie wiem, czy dobrze słucham :) W każdym razie symfoni nie ma - wymiana oleju niczego nie zepsuła. A mam świadomość, że jednak jeżdżę na dobrym oleju :p

coolluk - 06-02-2011, 22:34

hehe chcialbym mieszkac w domku :) ja niestety tylko tam wynajmuje garaz okolo 50 m2 + 50m2 pomieszczenie gospodarcze niestety nie mam tam kanalu ale juz nie pod jednym autem lezalem hehe ;) wymienie sam mysle ze mobil 1 super 5w40 na allegro okolo 85 zl za 5l mialem mobil w mazdzie xedos wszystko bylo OK jesli kupilbym Motula to potem moze mialbym problemy z ewentualna dolewka ciezko dostac taki w Tychach przynajmniej przez moje szybkie szukanie w sklepach motoryzacyjnych w intercarsie tez chyba nie bylo ale reki nie dam uciac
coolluk - 06-02-2011, 22:41

Jogurt napisał/a:
u Bartkowiaka leją oleje z beki

wiem Jogurt dlatego wlasnie jest taniej ale zdecydowalem ze wymienie sam na pewno bedzie pewniej do tego plukanka bo jak ta gnojowa nie splynie do konca to szkoda tego nowego filtra

Arturro-86 - 06-02-2011, 22:42

coolluk napisał/a:
hehe chcialbym mieszkac w domku :) ja niestety tylko tam wynajmuje garaz okolo 50 m2 + 50m2 pomieszczenie gospodarcze niestety nie mam tam kanalu ale juz nie pod jednym autem lezalem hehe ;) wymienie sam mysle ze mobil 1 super 5w40 na allegro okolo 85 zl za 5l mialem mobil w mazdzie xedos wszystko bylo OK jesli kupilbym Motula to potem moze mialbym problemy z ewentualna dolewka ciezko dostac taki w Tychach przynajmniej przez moje szybkie szukanie w sklepach motoryzacyjnych w intercarsie tez chyba nie bylo ale reki nie dam uciac

Jak już kupujesz na allegro, to rozejrzyj się też za płukanką :biggrin:
A no i dobrze, że sam chcesz wymienić - zawsze sobie tam może przez ten czas, kiedy olej będzie ściekał Ty sobie możesz w aucie coś porobić, obejrzeć 8)
Z tym olejem - dobrze, żeby był z pewnego źródła... akurat o Mobilu słyszałem, że dość popularny wśród podrabiaczy :evil:
A nie chciałbyś może tego Valvoline :?: Co prawda nie jest tani, ale - dużo osób na nim jeździ, chyba nikt nie narzekał :wink: Motul też dobry.
Z tymi dolewkami - wiesz... auto od razu Ci litra oleju nie wciągnie. Bo i tak do auta wejdzie Ci tak ok. 4l... katalogowe informacje to są tak na całkowicie suchy silnik :D

coolluk - 06-02-2011, 22:59

Jak polecacie to na pewno jest dobry niestety mam teraz duzo wydatkow i sami rozumiecie nie chce wlac oleju z lidla ale szukam sensownej alternatywy za jakis czas na pewno znowu wymienie. A co myslicie o Total Quarz 5W40 - chyba najtanszy z mozliwych za 5l jakies 70 zl. Motul 100zł, Valvoline 130zł ten Mobil 85 zł jest jeszcze jakis elf exelium czy cos takiego tez za okolo 90 zł ale do tego juz jakos nie mam zaufania.
taurus2 - 09-02-2011, 00:48

Fajny Galuś, na zdjęciach dobrze się prezentuje, chodź piszesz
coolluk napisał/a:
Co do mojego miska to na fotkach wygląda lepiej niż w rzeczywistości do pomalowania jest
tył zderzak
tył klapa kawałek do zacieniowania
prawy błotnik
zderzak przód są rysy
prawe nadkole tył wychodzi rdza
drzwi prawe tył przejechane gwoździem

Ważny że TWÓJ.
Pozdrawiam i szczęścia życzę.

coolluk - 09-02-2011, 20:28

dzieki taurus postaram sie przywrocic mu blask

P.S

Kiedys chorowalem na Carisme :)
Pozdrawiam

taurus2 - 09-02-2011, 22:48

coolluk, moja Cari to jak Twój Galant z tym że blacharka cacy, ale pod względem technicznym nie jest dobrze. Prawdopodobnie siada mi pompa paliwa wysokiego ciśnienia, co zresztą jest odczuwalne. Mam nadzieję że ta jeszcze wytrzyma bo chwilowo funduszy brak. Jak wszytko co planuję wyjdzie to porobię parę fotek i wrzucę w dział "nasze Miski" to będziesz mógł poczytać moją historię. Pozdrawiam
coolluk - 13-02-2011, 20:31

niestety takie zycie jak by bylo wiecej pieniazkow to nie takiego miska mozna sobie kupic dobrze ze chociaz marzenia nie kosztuja....
Arturro-86 - 16-02-2011, 20:02

coolluk, coś mało się dzieje u Ciebie w temacie :roll:
Udało Ci się już zarejestrować miśka :?: Jak tam olej, rozrząd :?: :mrgreen:

coolluk - 17-02-2011, 00:31

dzisiaj moglem odebrac vat-25 ze skarbowego ale nie bylo czasu...( ten remont w domu mnie wykonczy ) dokumenty z celnego tez juz pewnie sa gotowe tylko isc do komunikacji jutro tez chyba nie zdaze moj maly ma urodziny w weekend... zostaje przyszly tydzien wtedy tez jestem umowiony na wymiane wszystkiego (rozrzad plyny olej itd) zobaczymy :)
coolluk - 20-02-2011, 23:39

W piatek misiek dostal nowe tabliczki :) niestety nie zdazylem jeszcze ubezpieczyc ale to juz na dniach i potem smigam na wymiane rozrzadu w koncu sie cos ruszylo :)
Jogurt - 07-03-2011, 19:18

coolluk, masz końcówkę blach 242 ?
coolluk - 09-03-2011, 11:14

Jogurt napisał/a:
coolluk, masz końcówkę blach 242 ?

zgadza sie :) Pozdro