Eclipse - Techniczne - [1G 90-94] Zawieszenie do Eclipse 1g
wuerce - 25-02-2011, 12:28
Jak w końcu zamontuję (czyt. jak będzie powyżej 0st, albo jak się wkurzę) to dam fotę z profilu sprzed i po na ori kołach. No i pomierzę mniej więcej ile siadł. Niby 35mm ale to różnie z tym bywa. Dla mnie też taka kasa oprócz tego, że to spory wydatek to wartość tego auta zawsze daje do myślenia - zawias 1k, a całe auto 3,4k.
paxel - 25-02-2011, 14:49
No jak tylko przyjdą sprężynki to od razu auto ląduje u mechanika, więc też pstryknę fotkę przed i po i dodam tu do tematu
zenek_bb - 25-02-2011, 20:54
żadna filozofia wymienić samemu pod blokiem, za mechanika zapłacisz m/w tyle co za narzędzia które byś potrzebował kupić
wuerce - 25-02-2011, 21:25
Ja też polecam taki sposób działania, no ale nam z zenkiem łatwiej bo mamy garaż....
paxel - 26-02-2011, 15:21
zenek_bb napisał/a: | żadna filozofia wymienić samemu pod blokiem, za mechanika zapłacisz m/w tyle co za narzędzia które byś potrzebował kupić |
No niby masz racje, ale jak się nie ma na to czasu przez pracę i inne zajęcia to niestety sam tego nie ogarnę a mam znajomego mechanika który mi to zrobi oczywiście nie za darmo ale za znośne pieniądze.
wuerce - 28-02-2011, 08:06
MTS zamoncone - jak dla mnie różnica w komforcie jest naprawdę nieznaczna, przynajmniej przy normalnej jeździe. Za to na zakrętach przechyla się znacznie, znacznie mniej, jeszcze muszę sprawdzić jak się zachowuje na nierównościach w zakręcie. Ale to później, bo jeszcze nie wszystko bangla po wymianie no i jeszcze nie robiłem zbieżności. Jest za to niższy całkiem wyraźnie, pomierzę dzisiaj ile dokładnie.
kicek86 - 28-02-2011, 08:49
a żeby kolejnych tematów nie tworzyć to powiedzcie mi, jak na nierównościach telepie autem to kwestia sprężyn czy amorów jest? Powiem tyle że mam sporo obniżonego eclipse i zastanawiam się nad powrotem do seryjnych sprężyn jeżeli to jest ich kwestia
wuerce - 28-02-2011, 08:57
zależy co rozumiesz pod pojęciem telepie?
buja autem jak wózkiem dziecięcym, koła nie trzymają się drogi czy co?
najlepiej zrobić tak - podjechać na stację, sprawdzą Ci amory, jak będą okej to powinny być sprężyny.
kicek86 - 28-02-2011, 09:22
no właśnie nie buja jakoś autem, nie ma kołyski tylko jak najadę na nierówności to nie są one tłumione. Drogi się bardzo dobrze trzyma. Muszę przegląd zrobić to podjadę dzisiaj na stację niech mi koleś sprawdzi całe autko.
zenek_bb - 28-02-2011, 09:42
jak auto podskakuje na nierównościach to amory poszły się paść, ale najlepiej ocenić na stacji diagnostycznej
malymotorek - 28-02-2011, 12:37
Podepnę się pod temat, miał ktoś do czynienia z amorami firmy Magnum Technology?? czy sobie odpuścić lepiej i kupić sprawdzone, pozdro
viader - 28-02-2011, 13:07
Ja słyszałem, niestety nigdy nic dobrego. Kup KYB Excel-G, bardzo dobre amorki. Czasem na allegro pojawiają się też tokico, je też warto brać.
paxel - 10-03-2011, 22:04
No dobra przyszły w końcu długo wyczekiwane springi więc można dziafać dalej
w poniedziałek autko ląduje na warsztacie u mechaniora na wymianę springów i kilku jeszcze pierdół widocznych na foto
zenek_bb - 11-03-2011, 00:37
Gratulacje, pochwal się ile dałeś, i jak się będzie wszystko sprawować po montażu Żeby było wiarygodnie zrób sobie jakiś testowy przejazd w jakiś zakrętach, dziurach i nierównościach, a po zmianie zrób test na tym samym odcinku i napisz spostrzeżenia
paxel - 11-03-2011, 14:48
No to tak za części wszystkie dałem tysiaka, a w poniedziałek (jak mi już choroba odpuści) zrobię foto na ori springach jak teraz stoi, oddam do mechaniora i później też cyknę foto po wymianie springów dla porównania i sprawdzenia ile rzeczywiście poszło w dół, bo springi niby -35mm no ale to wiadomo że muszą się też ułożyć (ubić) i wtedy będzie wiadomo
A testa na pewno wykonam.
[ Dodano: 14-03-2011, 10:07 ]
No dobra Misiek już stoi na warsztacie teraz kilka fotek dla porównania, pierwsze przed wymianą a później dam po wymianie
[ Dodano: 14-03-2011, 11:58 ]
tak dla porównania stare a nowe springi o to foto jakie przysłał mi mechanik -->
[ Dodano: 14-03-2011, 18:09 ]
No dobra autko już odebrane i pierwsze wrażenie z jazdy hmmm no cóż zrobiło się lekko taczkowate ale za to poprawiła się trakcja auta śmiało mogę lecieć z powiedzmy większą prędkością po zakrętach i nie muszę co chwilkę kontrować czyli ogólnie jest git teraz czekać aż się ułożą springi i wtedy będzie można zrobić dokładniejszy pomiar, bo póki co to poszło jakieś 25 do 30mm w dół
foty po zabiegu:
No i to by było póki co na tyle jeszcze zostało mi ustawić zbieżność i na ten miesiąc koniec z wydawaniem hajsu na auto co najwyżej na CPN'ie
|
|
|