Outlander I Ogólne - OUTLANDER 2WD
sylb - 09-03-2011, 15:07
No ja ostatnio o mało nie spowodowałem wypadku na skrzyżowaniu jak dynamiczniej przyspieszyłem i to było na suchym. Generalnie 2WD źle a i 4DW też może zaskoczyć. Coś jest chyba nie tak w konstrukcji zawieszenia.
mitsu00 - 09-03-2011, 17:42
sylb napisał/a: | No ja ostatnio o mało nie spowodowałem wypadku na skrzyżowaniu jak dynamiczniej przyspieszyłem i to było na suchym. Generalnie 2WD źle a i 4DW też może zaskoczyć. Coś jest chyba nie tak w konstrukcji zawieszenia. | Na miękkich 16'' zimowkach i na 2WD to yum autem jeździć się nie da. Mój pali gumę na 1,2 i czasami nawet i na 3 biegu....
skaut - 09-03-2011, 18:40
sylb napisał/a: | No ja ostatnio o mało nie spowodowałem wypadku na skrzyżowaniu jak dynamiczniej przyspieszyłem i to było na suchym. Generalnie 2WD źle a i 4DW też może zaskoczyć. Coś jest chyba nie tak w konstrukcji zawieszenia. |
mitsu00 napisał/a: | Na miękkich 16'' zimowkach i na 2WD to yum autem jeździć się nie da. Mój pali gumę na 1,2 i czasami nawet i na 3 biegu.... |
Panowie, jak wy to robicie? Czyżby automat trzymał w ryzach cały układ napędowy?
mitsu00 - 09-03-2011, 19:04
skaut napisał/a: | Panowie, jak wy to robicie? Czyżby automat trzymał w ryzach cały układ napędowy? | Ciężko jednoznacznie odpowiedzieć na to pytanie. Generalnie twój z automatem jest bardziej ospały niż 2.2 w manualu. Napewno skrzynia więc ukróca część narowistości na niższych biegach. Zauważ że w manualu niemal momentalnie wchodzisz na max momentu obrotowego 380Nm (1900 obr/min) na niższych biegach. W automacie jest to bardziej rozłożone chyba. Niemniej jednak spróbuj pojeździć w trybie łopatkowym i porównaj.
DJ Fazi - 10-03-2011, 00:57
Z Outkiem trzeba delikatnie jak z kobietą, odwdzięczy się i przysłuży
rezon - 10-03-2011, 09:22
DJ Fazi napisał/a: | Z Outkiem trzeba delikatnie jak z kobietą, odwdzięczy się i przysłuży | kobieta zmienną jest.
mitsu00 - 10-03-2011, 11:26
DJ Fazi napisał/a: | Z Outkiem trzeba delikatnie jak z kobietą, odwdzięczy się i przysłuży | Eeee tam.... Moja wiele razy mi wspominała że lubi ostrą jazdę
DJ Fazi - 10-03-2011, 22:07
Z dieslem tak jak z kobietą, jak nie rozgrzejesz to nie pojedziesz
Z Polonezem tak jak z kobietą jak nie "trzaśniesz" to się nie zamknie
joachim69 - 14-03-2011, 01:52
romero napisał/a: | michu300 napisał/a: | jesteśmy tacy poważni poprawiacze forumowi (romero), |
Chłopie luzik
ale:
Napęd na 4 koła (4WD) czy napęd na wszystkie koła (AWD)? Z pozoru pytanie to nie ma sensu. W praktyce jednak określeń tych używa się dla określenia nieco innych typów napędów.
Podstawową różnicą między 4WD a AWD jest to, że 4WD dysponuje stałym podziałem momentu obrotowego między osiami, natomiast napęd AWD zależnie od warunków jazdy steruje podziałem momentu obrotowego przypadające na poszczególne osie.
Napęd typu 4WD uznawany jest za bardziej przewidywalny dzięki temu, że kierowca ma pełną świadomość jaki moment obrotowy przekazywany jest na każdą z osi. Często ma także możliwość odłączenia napędu jednej z osi. Napęd 4WD może być także wyposażony w centralny mechanizm różnicowy. Ten mechanizm (lub możliwość odłączenia napędu jednej z osi) jest konieczny aby autem takim można było bez przeszkód jechać po suchym asfalcie. | subaru określa swój napęd mianem awd a od 4wd outlandera dzieli go przepaść ,także nazewnictwa tutaj się czepiamy
|
|
|