To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Galant - Ogólne - wybór auta GALANT vs ACCORD vs ALMERA vs PRIMERA

Wszyc - 16-03-2011, 15:41

jarekrk napisał/a:
klimatronik dwu strefowy

Nie wiedziałem że taki jest mam climatronik ale jednostrefowy :P aż zajrzę w dane primery :P bo nie wiedziałem że takie gadżety były a co do wnętrza Galantów jeżeli mówisz że w E5 jest hamskie wnętrze to w EA nie siedziałeś :P no chyba że mówimy tylko o kolorystyce bo jeżeli też o materiałach to zwiedziesz się w EA :P siedziałem w paru EA i powiem szczerze plastiki jak w primerze dla mnie :P w E5 może smutno ale chociaż wszystko miękkie :P

jarekrk - 16-03-2011, 22:13

tak siedzę czytam oglądam,i na pewno odpada ALMERA gdyż za mało po liftowych egzemplarzy jest w moim zasięgu finansowym a te przed mi nie podchodzą ani trochę, ale zamiast niej zacząłem kminić też o CIVICU 7gen.(wiadomo civic to civic każda generacja była popularna i w miarę nie zawodna)

No i między tą czwórką chyba już nie podejmę dokładnego wyboru ,tylko będę szukał po prostu zadbanej sztuki która nie ma 200tys na blacie i w miarę była użytkowana z głową, z lekkim przymrużeniem oka na galanta :lol:

Aczkolwiek wszyc z robertem bardzo mnie też na primerkę nakręcili

swinks_UK - 19-03-2011, 10:24

W każdym razie odradzam Primerę.
Chyba, ze jesteś zapalonym żeglarzem i lubisz jak łodzią chybocze na rozkołysanym jeziorze... :D

Andrew - 19-03-2011, 10:28

jarekrk napisał/a:
Aczkolwiek wszyc z robertem bardzo mnie też na primerkę nakręcili
Brat ma pierwszy model P11 w kombi 2.0TD. Mechanicznie zapitala bez problemów. Problem jest z rdzą. Auto kupił za 3500PLN, jest z 98r. Zawiecha na pewno jest mniej komfortowa niż w galancie i accordzie...
Wszyc - 19-03-2011, 10:44

swinks_UK napisał/a:
Chyba, ze jesteś zapalonym żeglarzem i lubisz jak łodzią chybocze na rozkołysanym jeziorze... :D

Bujać? chyba tylko tyłem w wersji kombi jak lecisz pusty a tak to nic takiego nie występuje :P
Jeżeli chodzi o rdze to tak samo wypada jak EA :P

swinks_UK - 19-03-2011, 10:48

Wszyc napisał/a:

Bujać? chyba tylko tyłem w wersji kombi jak lecisz pusty a tak to nic takiego nie występuje :P
Jeżeli chodzi o rdze to tak samo wypada jak EA :P

Jak widać kolega ostatni raz jechał Primerą P11, natomiast ominęła go wątpliwa przyjemność prowadzenia budy P12 :P
Niestety mamy 3 takie wozy w firmie i nie ma chętnych do jazdy nimi :badgrin:
Inaczej mówiąc, P12 to bliźniak Citroena C5. :D

KaWu - 19-03-2011, 14:30

Wszyc napisał/a:
Jeżeli chodzi o rdze to tak samo wypada jak EA

Mialem jeden bialy egzemparz P11 w rodzinie.
Uwierz mi ze EA przy niej to 10% rdzy.

Wszyc - 19-03-2011, 14:37

Ale panowie w co ja mam wierzyć? ja po prostu mam Primere P11 i wiem jak jest i to już dłuższy czas :D Tomek P12 to raczej w ogóle po za budżetem o którym rozmawiamy :)
dawidoski13 - 19-03-2011, 15:12

Wszyc, Ja powiem tak, szukaj cierpliwie a znajdziesz coś porządnego! Ja osobiście spodziewałem się,że jak kupię galanta to będzie całkowita bezawaryjność i trele lele. Fakty po roku użytkowania są takie,że trochę dołożyłem do niego i jeszcze sporo dołożę bo ten samochód jest ponadczasowy i chociaż czasem sie pozłoszcze na niego to i tak nie zamieniłbym go na żadną primerę, almerę a już na pewno nie na jakiegoś oklepanego niemca!!! Do gala trochę trzeba dołożyć ale potem widzieć patrzących się przechodniów i innych kierowców "BEZCENNE" :wink:

[ Dodano: 19-03-2011, 15:15 ]
Sorki Wszyc to było do Jarekrk!

jarekrk - 19-03-2011, 15:21

Wszyc napisał/a:
Ale panowie w co ja mam wierzyć? ja po prostu mam Primere P11 i wiem jak jest i to już dłuższy czas :D Tomek P12 to raczej w ogóle po za budżetem o którym rozmawiamy :)

To jest fajne mimo iż masz primere to ludzie wmówią ci i tak coś innego o tym aucie:)

dawidoski13
Niemca w temacie żadnego nie ma, a czy to będzie galant czy accord czy primera to zależy od stanu konkretnego modelu, wiadomo iż jak się kupi zadbaną primerę to sama od siebie gnić nie będzie.
A latanie na boki to pewnie wystarczy amorki kupić dobre i już tak nie będzie, chodź pisaliście ,że to w P12, na ten model na 100% mnie nie stać

pod uwagę są brane tylko
P11 2001
REKIN 99-01
ACCORD 00-01

dawidoski13 - 19-03-2011, 15:33

http://otomoto.pl/mitsubi...-C16425581.html

I proszę bardzo jest ładny!!!

Wszyc - 19-03-2011, 15:37

P11 powiem tyle moje 2000 ma nalot rdzy na drzwiach przednich w rogu od wewnątrz i na rantach tylnej szyby ale to domena prawie każdego kombi jeżeli nie interesuje Cie kombi nie ma problemu :P

Pooglądałem te Primerki i nie znalazłem żadnej z 2 strefową klimą chyba Cie zmyliły takie same wyświetlacze po obu stronach od klimy niestety jeden jest od temperatury a drugi od siły nawiewu nie są to ustawienia osobnych stref :P

http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=48902 tu mojego ojca Primerka którą ostatnio jeżdżę częściej niż galantem bo mój od października nie jeździ :P

I popieram słowa kolegów bierz co będzie w dobrym stanie nie napalaj się ani na Galanta ani na Primerę :D

jarekrk - 19-03-2011, 15:43

racja wszyc też to wtedy zczaiłem, pomyliło mi się odrobinę:)

dawidoski13
nie jestem żadnym specem ale:
nie zarejestrowanego galanta kupiłbym tylko i wyłącznie od gości z czapli innej opcji nie ma
automatu jak uzgodniliśmy wcześniej też raczej nie chcę, po za tym on jest na handel wypicowany, komora silnika świeci się jak psu jajka na wiosnę, nie ma szans nawet o tym bym myślał, ogólnie nigdy nie chciałem kupować auta sprowadzonego , musi jeździć jakiś czas w naszym pięknym kraju, za dużo jaj już widziałem co handlarze robili by choć w 1% im zaufać.
Zakładam ,że wszystko co jest na ogłoszeniu to kłamstwo z góry

a tak przy okazji to niestety teraz nawet na połowę auta nie mam, w wakacje dopiero zmieniam :mrgreen:

robertdg - 19-03-2011, 17:11

swinks_UK napisał/a:
Jak widać kolega ostatni raz jechał Primerą P11, natomiast ominęła go wątpliwa przyjemność prowadzenia budy P12 :P
Niestety mamy 3 takie wozy w firmie i nie ma chętnych do jazdy nimi :badgrin:
Inaczej mówiąc, P12 to bliźniak Citroena C5. :D
Era dobrej Primery zakończyła się na egzemplarzu P11 FL :( Reszta to juz związki Japońsko Europejskie, jednakże nie ma to wpływu na "nieśmiertelna" dwulitrówke, po kilku modyfikacjach jest montowana do dzisiaj i to nie tylko w Nissanie.

Cytat:
http://otomoto.pl/mitsubishi-galant-2-5-v6-czarny-avance-serwis-C16425581.html

I proszę bardzo jest ładny!!!
No i stoi juz kilka miesięcy, czasami warto zajrzeć do działu Chce Kupić ;-)
jarekrk - 20-03-2011, 21:12

A primera z 1.8 to trochę lipa co nie?
przynajmniej na forum tak wyczytałem,że oliwo żerne silniki ok 1l./1000km...
Bo teraz zwróciłem uwagę jak dałem od 2000 do 2002 primere w tej budzie co ROBERTDG wkleił z benzynką lub gazem ale koniecznie silnik 2.0 to w moich pieniążkach się tylko 3 pojawiły... toż to mniej niż galantów ... kurde z primera też może być lipa

Zostaje mi chyba honda accord,albo jeszcze Avensis po FL z 1.8 silnikiem też podobno model godny zaufania,aczkolwiek podobno 2.0 motor jest średni po FL, więc jak sie zaznaczy 1.8 na allegro to też zostaję w mojej kasie parę modeli tylko

Jednak najłatwiej było by chyba znaleźć accorda w dobrym stanie