[02-06]Lancer CS0 - światła dzienne
Bojar - 03-04-2011, 22:30
No niestety trzeba machać wyłącznikiem
W pozycji OFF zapalają się LED'y, zawsze jak włączony jest silnik (wyższe napiecie)
Można ewentualnie zrobić przerwę na zasilaniu i włącznik w kabinie.
Tylko po co ? Cała zabawa w tym, że automat pilnuje włączenia świateł dziennych i ich wyłaczenia jak właczysz mijania.
No chyba, że ktoś się bawi w szpiega z krainy deszczowców
kgebczyk - 04-04-2011, 08:36
Powiedzmy że... nie lubię kastrować swoich "zabawek" o jakieś tam opcje. Dla mnie opcją jest np: bawienie się w szpiega z krainy deszczowców
No nic - będę musiał pogłówkować bo jestem pewny że to się da zrobić w miarę bezstresowo
Haiku - 04-04-2011, 09:42
Bardzo fajnie wyglądają.
PS. a patrzyłeś czy nie da się ich zamontować pod/nad/przy halogenach w tej plastikowej ramce?
lapass - 04-04-2011, 10:29
Bojar napisał/a: | Coście się tak uczepili tych odległości - przecież sprawdziłem przed montażem |
Ok, widzę tu trochę nadgorliwości, ale co Ty taki nerwowy?
Montaż pierwsza klasa, też myślałem o zamontowaniu na tych 'żeberkach' zderzaka, ale odpuściłem. Palce bym sobie połamał, poza tym wyszło by dalej niż 40 cm od obrysu auta...
Haiku, może coś podpowiem: montaż w obudowie halogenu, nawet jakby było tam miejsce, jest ciężki, bo najczęściej ta cała zaślepka jest odchylona na zewnątrz -
zderzak jest zagięty na końcach, jakby z góry popatrzeć. Montując światełka jak te philipsy, trzeba zrobić stelaż, który trzymałby je symetrycznie (czyli żeby nie świeciły na lewo i prawo).
Nie wiem jak w lancerze, ale w space starze wyszło mi, że między zaślepką i światłem dziennym powstało jakieś 20 stopni odchylenia - poniżej jest foto.
Nie jestem do końca zadowolony z tego, co wyszło...
Bojar - 04-04-2011, 14:45
Haiku napisał/a: | Bardzo fajnie wyglądają.
PS. a patrzyłeś czy nie da się ich zamontować pod/nad/przy halogenach w tej plastikowej ramce? |
Niestety ( a może i stety mam halogeny i światła niestety nie zmieszczą się w ramce
W przypadku braku halogenów jak najbardziej montaż wskazany/możliwy w zaslepkach halogenów. W instrukcji Philipsa jest nawet pokazane jak wycinać aby pasowało
[ Dodano: 04-04-2011, 14:46 ]
lapass napisał/a: | .... też myślałem o zamontowaniu na tych 'żeberkach' zderzaka, ale odpuściłem. Palce bym sobie połamał, poza tym wyszło by dalej niż 40 cm od obrysu auta... |
No ale Ty masz SpaceStara i inny zderzak
Wydaje mi się, że w Lancerze przed liftingiem montaż będzie jeszcze łatwiejszy gdyż zderzak ma mniej krągłości.
.TM - 04-04-2011, 16:10
Bojar, wrzuć proszę zdjęcie zapalonych LED-ów.
plecho1 - 04-04-2011, 19:00
kgebczyk,
Wystarczy przewód podłączany do + akumulatora puścić przez przełącznik. Kiedy wyłączymy przełącznik światła zgasną.
Bojar - 04-04-2011, 20:58
.TM napisał/a: | Bojar, wrzuć proszę zdjęcie zapalonych LED-ów. |
Ależ proszę z samego rana
Haiku - 29-04-2011, 09:10
Bojar jak wygląda spalanie auta przy używaniu led'ów? Zmniejszyło się? Jeśli tak to o ile?
Student - 29-04-2011, 10:22
O 1% .
Kolego nie powielaj sloganów.
Haiku - 29-04-2011, 13:53
Student napisał/a: | O 1% .
Kolego nie powielaj sloganów. |
Nie ma wzmianki w temacie odnośnie zmniejszenia spalania stąd moje pytanie.
Bojar - 29-04-2011, 16:18
Haiku napisał/a: | Bojar jak wygląda spalanie auta przy używaniu led'ów? Zmniejszyło się? Jeśli tak to o ile? |
Trudno powiedzieć bo zawsze tankuje za 50 pln
Ale IMHO bo to wrażenia subiektywne jakby spokojniej silnik chodził.
Aku napewno lepiej doładowany zwłaszcza, że ostatnio jeżdzę na malych odcinkach z częstymi przestojami. Spalanie tez mniejsze ale pewnie niewiele
Fajne to jest bo nie trzeba pamietać o światłach.
Nikt mi nie mruga, gliniarze się nie dowalają.
Ja jestem w 100% zadowolony
A i da się jeżdzić w nocy na siłę. Nawet fajnie świecą
Uwex - 29-04-2011, 19:02
Bojar napisał/a: | da się jeżdzić w nocy na siłę |
przecież z tyłu nic nie świeci.
krzychu - 29-04-2011, 19:06
Uwex napisał/a: |
przecież z tyłu nic nie świeci. |
Jak przyświecisz to odblaski Zresztą mi się już parę razy udało przejechać na dziennych przez miasto
Bojar - 29-04-2011, 23:55
Uwex napisał/a: | Bojar napisał/a: | da się jeżdzić w nocy na siłę |
przecież z tyłu nic nie świeci. |
Wiem wiem nie do tego są. Ale się zdziwiłem, że dają radę
|
|
|