Nasze Miśki - Cari 1.6 trzeba by się w końcu pochwalić:)
sniegu - 24-02-2013, 00:56
zdenerwować Cię?
http://tablica.pl/oferta/...8dcf3e3b0;r:;s:
i takie coś ma msx-a
xluki - 24-02-2013, 00:58
Już trochę jest wystawiona Widziałem już dużo wcześniej... W sumie to miałem konkretne plany (w tym roku miały być kooonkretne zmiany w wyglądzie) ale wyszło inaczej. A lampki maźnij to nie będziesz miał konkurencji na zlocie
sniegu - 24-02-2013, 01:01
jak się uda włożyć 215/45/17 to i tak będą mieć niezły problem...
xluki - 24-02-2013, 01:05
Czekam na fotki. Widziałem u siebie w mieście Carisme na 17'stkach na seryjnym zawieszeniu i nie wyglądało to ciekawie. Moim zdaniem jak wóz drabiniasty. Do siebie chciałem wpakować 16'stki OZ Superturismo.
RoBSoN_97 - 24-02-2013, 01:19
sniegu napisał/a: | za jakąś chwilę mogę jako jedyny w klubie jeździć na 215 w cari |
z tymi kołami to Ci to "nie będzie jeździć". Sam powiedziałeś, że samochód będzie więcej stał niż jeździł więc będziesz jedyny którego Carisma stoi na 17" z oponą 215 xD
sniegu napisał/a: | jak się uda włożyć 215/45/17 to i tak będą mieć niezły problem... |
Nie wiem czym tu się chwalić Wkładając 17" i kapcie 215 to Carismy z silnikiem 1.6 90KM to jakieś nieporozumienie... chcesz żeby Cari poszła na wcześniejszą emeryturę? Czy załatwiłeś sobie kogoś to pchania samochodu? Bo to się odpychać nie będzie, co najwyżej ledwo toczyć. Shark u siebie nawet nie założył 215 na swoje 17", tylko jeździ na 205 choć ma 1.8 GDI 125KM (35KM więcej niż u Ciebie).
A jak już chcesz tak koniecznie te 17" to zrzuć ją na glebę, bo inaczej to będzie okropnie wyglądać z tymi kołami - jak kareta.
Anonymous - 24-02-2013, 20:05
RoBSoN_97 napisał/a: | sniegu napisał/a: | za jakąś chwilę mogę jako jedyny w klubie jeździć na 215 w cari |
z tymi kołami to Ci to "nie będzie jeździć". Sam powiedziałeś, że samochód będzie więcej stał niż jeździł więc będziesz jedyny którego Carisma stoi na 17" z oponą 215 xD
sniegu napisał/a: | jak się uda włożyć 215/45/17 to i tak będą mieć niezły problem... |
Nie wiem czym tu się chwalić Wkładając 17" i kapcie 215 to Carismy z silnikiem 1.6 90KM to jakieś nieporozumienie... chcesz żeby Cari poszła na wcześniejszą emeryturę? Czy załatwiłeś sobie kogoś to pchania samochodu? Bo to się odpychać nie będzie, co najwyżej ledwo toczyć. Shark u siebie nawet nie założył 215 na swoje 17", tylko jeździ na 205 choć ma 1.8 GDI 125KM (35KM więcej niż u Ciebie).
A jak już chcesz tak koniecznie te 17" to zrzuć ją na glebę, bo inaczej to będzie okropnie wyglądać z tymi kołami - jak kareta. |
Hejka a ja Powiem tyle małymi kosztami na bank nie pójdzie na emeryturę cari, i całkiem nieźle się będzie bujać nawet na 215 (mówię o bezpiecznym podkręceniu). I wiem to na 100% kwestia hajsu i nie są to wielkie koszty. W tym momencie... tak normalnie była by bardziej muł ruszanie, przyspieszenie, ale na bank nie zajeździsz jej, Porozmawiaj ze Sławkiem Gałanem z Lublina. Są rzeczy których sam nie wiedziałem a ten człowiek mnie oświecił, zajmuje się miśkami i tylko nimi ponad 27lat. (stwórca FTO z angola + podniósł mu bardzo ładnie moment i moc) bez wydawania fortuny.
W skrócie też miałem A4 1.6 101KM na 225/45 latała w trasy itp zrobiła 180tyś km i nic jej nie było. Kwestia zmieścić a to już inna sprawa
sniegu - 24-02-2013, 20:24
RoBSoN_97 napisał/a: | Shark u siebie nawet nie założył 215 na swoje 17", tylko jeździ na 205 choć ma 1.8 GDI 125KM (35KM więcej niż u Ciebie). |
sharku więcej nie wrzuci bo ma koło równo z obrysem auta a JA też usadzę 205 ale założę 5 ludzi do auta i nie siądzie a nawet jak siądzie to MAniek zrobił taką robotę z przebudową nadkoli że drugiej takiej Cari w klubie nie zobaczycie
RoBSoN_97 napisał/a: | A jak już chcesz tak koniecznie te 17" to zrzuć ją na glebę, bo inaczej to będzie okropnie wyglądać z tymi kołami - jak kareta. |
albo wrzucić profil 50 i już będzie inaczej wypełniać to nadkole...
RoBSoN_97 - 24-02-2013, 22:33
manieklakmech napisał/a: | W tym momencie... tak normalnie była by bardziej muł ruszanie, przyspieszenie, | - no właśnie głównie o to mi chodzi. Nie widzę przyjamności z jazdy takim samochodem
manieklakmech napisał/a: | W skrócie też miałem A4 1.6 101KM na 225/45 latała w trasy itp zrobiła 180tyś km i nic jej nie było. Kwestia zmieścić a to już inna sprawa |
Wytrzymałeś na takich kołach 180tys.? Współczuje, wyprzedzanie z takimi kołami przy tak małej mocy to masakra ;/
sniegu napisał/a: | a JA też usadzę 205 ale założę 5 ludzi do auta i nie siądzie a nawet jak siądzie to MAniek zrobił taką robotę z przebudową nadkoli że drugiej takiej Cari w klubie nie zobaczycie |
to co jednak 205? Ten rant przy tylnych błotnikach w Carismie jest denerwujący. U mnie jak będzie o niego obcierać w pełnym składzie + bagaże (wypady na wakacje) to na pewno zakończy się wizytą w warsztacie i rolowaniem rantów- mało inwazyjne a wystarczy. Jak rozpocznie się sezon letni - letnie koła 16" to muszę zrobić taki test ze znajomymi- symulacja zapakowania samochodu na wakacje i czy będzie OK czy rolowanie rantu
sniegu napisał/a: | albo wrzucić profil 50 i już będzie inaczej wypełniać to nadkole... | - tylko wtedy może Ci trzeć przy pełnym skręcie kół o przednie nadkola od wewnątrz... Będziesz musiał sprawdzić
Tak czy inaczej czekam na efekty
Anonymous - 24-02-2013, 22:43
RoBSoN_97 napisał/a: | manieklakmech napisał/a: | W tym momencie... tak normalnie była by bardziej muł ruszanie, przyspieszenie, | - no właśnie głównie o to mi chodzi. Nie widzę przyjamności z jazdy takim samochodem
manieklakmech napisał/a: | W skrócie też miałem A4 1.6 101KM na 225/45 latała w trasy itp zrobiła 180tyś km i nic jej nie było. Kwestia zmieścić a to już inna sprawa |
Wytrzymałeś na takich kołach 180tys.? Współczuje, wyprzedzanie z takimi kołami przy tak małej mocy to masakra ;/
sniegu napisał/a: | a JA też usadzę 205 ale założę 5 ludzi do auta i nie siądzie a nawet jak siądzie to MAniek zrobił taką robotę z przebudową nadkoli że drugiej takiej Cari w klubie nie zobaczycie |
to co jednak 205? Ten rant przy tylnych błotnikach w Carismie jest denerwujący. U mnie jak będzie o niego obcierać w pełnym składzie + bagaże (wypady na wakacje) to na pewno zakończy się wizytą w warsztacie i rolowaniem rantów- mało inwazyjne a wystarczy. Jak rozpocznie się sezon letni - letnie koła 16" to muszę zrobić taki test ze znajomymi- symulacja zapakowania samochodu na wakacje i czy będzie OK czy rolowanie rantu
sniegu napisał/a: | albo wrzucić profil 50 i już będzie inaczej wypełniać to nadkole... | - tylko wtedy może Ci trzeć przy pełnym skręcie kół o przednie nadkola od wewnątrz... Będziesz musiał sprawdzić
Tak czy inaczej czekam na efekty |
hahaha wiem zdziwienie tyle kilosów ale bez obaw nie wytrzymałem... Zmiana kompa, przeprogramowanie i sie udało że chodził na mapach 1.8T, problemem było to w tym Audi że po zrobieniu tego poszło po kolei wszystko chłodnica - została zastąpiona od 1.8 automat, pompa wody = zmienione wymiary ale wpasowałem od 1.8 i najgorsze nagrzewnica, dopadło mnie ściąganie dechy. Po tym już chodziła pięknie do dziś ją żałuje i miło wspominam. Ze 101 udało się podnieść na 126 i ni cholerci więcej. Pozdrawiam.
Powiem tyle nie ważne co nie ważne jak zawsze wszystko zrobi się z autem kwestia ile chcemy zainwestować. Możemy inwestować w samochody o wartości np 5tyś cztero pięciokrotność, ale czy jest sens?? Przecież i tak nie zacznie latać:D
"sniegu napisał/a:
albo wrzucić profil 50 i już będzie inaczej wypełniać to nadkole...
- tylko wtedy może Ci trzeć przy pełnym skręcie kół o przednie nadkola od wewnątrz... Będziesz musiał sprawdzić
Tak czy inaczej czekam na efekty "
Ha a to zostało zapomniane.... Dobra i trafna sugestia...
sniegu - 25-02-2013, 00:16
RoBSoN_97 napisał/a: |
to co jednak 205? Ten rant przy tylnych błotnikach w Carismie jest denerwujący. |
nie, 215 wchodzi tylko po co mańka pracę znowu naginać do maxa
zobaczysz o co Mi chodzi felga ma
205 oponę
7 cali bodajże
i et 35
u sharka koło jest równo z obrysem auta a u mnie będzie się chować i nie straszne Mi będą żadne wycieczki 5 osobowe lub coś w tym stylu na 17"
wierzcie Mi MANIEK się mocno napracował nad moim BodyKitem
plus dla Ciebie RoBSoN_97 o ten profil ale jakby weszła 50 to jest lalka i auto i wygląda i jest użytkowe
Ps. tym autem nie jeżdżę więcej jak 120 może 130 bo Mi go szkoda po prostu za dużo włożyłem żeby słyszeć jak silnik jest wysoko kręcony...
sniegu - 09-03-2013, 11:19
A więc tak Cari wróciła od Mańka
i zostało zrobione tak
klocki
tarcze
wodziki (btw pierwszy raz skrzynia chodzi perfekcyjnie)
wymieniony olej w skrzyni (sprawdzona szczelność)
malarz maski
reparaturka lewego nadkola (poprzedni lakiernik spaprał robotę)
poszerzenie nadkoli
polerka.
A więc tak jestem ..................... zadowolony z roboty i tak jak już tu na forum się temat zaczynał obecnie można by było wsadzić 18" Robson te które proponowałeś od wieśvagena ale pozostaniemy na 17
Plan jest taki żeby założyć profil 50 więc auto będzie w 100% użytkowe ( jak coś na przód pójdzie 45)
robota z poszerzeniem jest zrobiona tak że nie ma sensu wstawiać zdjęć dopóki 17 się nie pojawia na aucie bo efektu nie będzie widać powiem tyle że Cari jest szersza o ok 2 cm z każdej strony (Maniek wyprostuj mnie jak się mylę)
w obecnym momencie jestem jedyny w klubie który może założyć 18 i niski profil lub 17 z fajnym profilem i cieszyć się jazdą.
aha dla wszystkich malkontentów poszerzenie nie jest widoczne ani z boku ani z góry ani dołu nie widać przetłoczenia w blasze że tu jest szerzej jak w golfach, naźgane jest szpachli tak żeby nie było tego widać, a linia auta pozostała praktycznie nie naruszona (wszystko w granicach rozsądku).
Po rozmowach z Mańkiem i wolnych 4000 ( ok 3 tysie liczę na felgi) możemy wsadzić nawet 19 nie zmieniając widoku zewnętrznego auta wszystko się da schować ale po co
jeżeli ma to wyglądać tak
http://allegro.pl/smc-fel...3082396333.html
tzn. W cari od góry opony w ogóle by nie było widac...
RoBSoN_97 - 09-03-2013, 19:20
sniegu napisał/a: | A więc tak jestem ..................... zadowolony z roboty i tak jak już tu na forum się temat zaczynał obecnie można by było wsadzić 18" Robson te które proponowałeś od wieśvagena ale pozostaniemy na 17 |
Te koła co podawałem linka i zdjęcie to nie były 18" tylko 17' a koła nie od "wieśvagena" jak to ująłeś tylko to są DOTZ'y, czyli dobre koła, a że latały na golfie to nie ważne.
sniegu napisał/a: | Plan jest taki żeby założyć profil 50 więc auto będzie w 100% użytkowe ( jak coś na przód pójdzie 45) |
Pod wzglądem komfortu tak, ale nadal nie będzie 100% użytkowe ;p
Bo będzie nielegalnie, czyli niezgodnie z przepisami
dopuszczalne odchyła od fabrycznych +/- 3%
zestawienie z fabrycznymi z przykładową oponą 205/50/17
185/65/14 - 596.1 mm różnica 205/50/17 średnica 636.8 mm różnica: 40.7 mm 6.39 %
195/60/14 - 589.6 mm różnica 205/50/17 średnica 636.8 mm różnica: 47.2 mm 7.41 %
Na oko Ci diagnosta nie puści samochodu na przeglądzie, by prawidłowo go przeszedł, a po drugie, policji również nie będzie potrzebna miarka by zatrzymać dowód. Trzecia sprawa to przy takiej różnicy nie będziesz mógł skręcać, koła z przodu nie tyle że będą Ci trzeć o nadkola, ale Ci je porwą...
Zastanawiam się po co została zrobiona modyfikacja wizualna przeprowadzona by wcisnąć 17" z profilem 50 (rozmiar i wygląd zwykłej opony), jak to nie będzie wyglądać, a przy takim kierunku to chyba o to ma chodzić... Sportowo i ładnie to już nie będzie wyglądać...
sniegu napisał/a: | robota z poszerzeniem jest zrobiona tak że nie ma sensu wstawiać zdjęć dopóki 17 się nie pojawia na aucie bo efektu nie będzie widać powiem tyle że Cari jest szersza o ok 2 cm z każdej strony (Maniek wyprostuj mnie jak się mylę) |
Czyli co nadal nie będzie użytkowe bo wstydzisz się pokazać jak samochód wygląda po tjuningu na kołach zimowych? Z przodu i z tyłu też jest szersza?
Wprowadzane przez Ciebie zmiany zaczynają mi zalatywać agrotjuningiem, brakuje teraz kompletu dokładak pod zderzaki, chyba, że i to jest już dolepione...
sniegu napisał/a: | Po rozmowach z Mańkiem i wolnych 4000 ( ok 3 tysie liczę na felgi) możemy wsadzić nawet 19 nie zmieniając widoku zewnętrznego auta wszystko się da schować ale po co
http://allegro.pl/smc-fel...3082396333.html |
Już zmieniliście- czekamy na zdjęcie. No właśnie nie wiem po co te zmiany
Nie wiem co masz do tego Scenica- tu wygląda ok. Gleba jest, fajne i ładne fele i niski profil.
A tu jeszcze z tematu: Luka90sz http://forum.mitsumaniaki...e943d82bcad5daf
cytat dotyczący kół założonych w galancie:
"Przód 225/40ZR18 - delikatnie obcierała opona o podłużnicę przy maksymalnym skręcie
Tył 215/40ZR18 - węższe opony niż z przodu - nie obcierały o błotniki"
To jak w Galancie przycierało to w Carismie będzie jeszcze gorzej, a jak Ty jeszcze przytaczasz 19" to przecież i szersza felga będzie i będziesz musiał dać szerszą oponę to wtedy jeszcze konia kup do tego samochodu, żeby było co to ciągnąć, bo przy takich kołach z 90KM w benzynie to będzie się najwyżej ledwo toczyć...
sniegu - 09-03-2013, 21:23
RoBSoN_97 napisał/a: |
sniegu napisał/a: | Plan jest taki żeby założyć profil 50 więc auto będzie w 100% użytkowe ( jak coś na przód pójdzie 45) |
Pod wzglądem komfortu tak, ale nadal nie będzie 100% użytkowe ;p
Bo będzie nielegalnie, czyli niezgodnie z przepisami
dopuszczalne odchyła od fabrycznych +/- 3%
zestawienie z fabrycznymi z przykładową oponą 205/50/17
185/65/14 - 596.1 mm różnica 205/50/17 średnica 636.8 mm różnica: 40.7 mm 6.39 %
195/60/14 - 589.6 mm różnica 205/50/17 średnica 636.8 mm różnica: 47.2 mm 7.41 %
Na oko Ci diagnosta nie puści samochodu na przeglądzie, by prawidłowo go przeszedł, a po drugie, policji również nie będzie potrzebna miarka by zatrzymać dowód. |
Odezwał Się ten który ma nielegalną instalację od xenonów i przyciemnione wszystkie szyby gratuluję podejścia jak myślisz kto straci szybciej dowód? wiesz na co będą patrzeć przy felgach? czy nie wystają poza obrys auta takie są realia.
RoBSoN_97 napisał/a: | Trzecia sprawa to przy takiej różnicy nie będziesz mógł skręcać, koła z przodu nie tyle że będą Ci trzeć o nadkola, ale Ci je porwą... |
było już zamieszczane że najwyżej polecą 45 na przód i będzie lalka do tego też się przyczepisz?
RoBSoN_97 napisał/a: | Zastanawiam się po co została zrobiona modyfikacja wizualna przeprowadzona by wcisnąć 17" z profilem 50 (rozmiar i wygląd zwykłej opony), jak to nie będzie wyglądać, a przy takim kierunku to chyba o to ma chodzić... Sportowo i ładnie to już nie będzie wyglądać...
sniegu napisał/a: | robota z poszerzeniem jest zrobiona tak że nie ma sensu wstawiać zdjęć dopóki 17 się nie pojawia na aucie bo efektu nie będzie widać powiem tyle że Cari jest szersza o ok 2 cm z każdej strony (Maniek wyprostuj mnie jak się mylę) |
Czyli co nadal nie będzie użytkowe bo wstydzisz się pokazać jak samochód wygląda po tjuningu na kołach zimowych? Z przodu i z tyłu też jest szersza? |
nie nie widzę potrzeby zaśmiecać forum każdą pierdołą jak będzie co pokazać to pokażę a nie będę wstawiał z zimówkami bo nic nie zobaczysz jak dla mnie lekko zmieniona linia nadwozia z tyłu Jak to stwierdziła Moja "Co on Ci przy tym aucie zrobił? na co poszła ta cała kasa?!"
RoBSoN_97 napisał/a: | Wprowadzane przez Ciebie zmiany zaczynają mi zalatywać agrotjuningiem, brakuje teraz kompletu dokładak pod zderzaki, chyba, że i to jest już dolepione... |
oczywiście że dolepione przód od MSX-a
RoBSoN_97 napisał/a: | sniegu napisał/a: | Po rozmowach z Mańkiem i wolnych 4000 ( ok 3 tysie liczę na felgi) możemy wsadzić nawet 19 nie zmieniając widoku zewnętrznego auta wszystko się da schować ale po co
http://allegro.pl/smc-fel...3082396333.html |
Już zmieniliście- czekamy na zdjęcie. No właśnie nie wiem po co te zmiany
Nie wiem co masz do tego Scenica- tu wygląda ok. Gleba jest, fajne i ładne fele i niski profil. |
Mi się nie podoba tobie może tak nie neguje
RoBSoN_97 napisał/a: | A tu jeszcze z tematu: Luka90sz http://forum.mitsumaniaki...e943d82bcad5daf
cytat dotyczący kół założonych w galancie:
"Przód 225/40ZR18 - delikatnie obcierała opona o podłużnicę przy maksymalnym skręcie
Tył 215/40ZR18 - węższe opony niż z przodu - nie obcierały o błotniki" |
a zakładałeś 18 do Cari? że już wiesz że będzie gorzej?
jak mniemam gal i CAri to inna podłoga prawda?
Cari to nie japoniec to holender z japońca to silnik i znaczek na przodzie...
RoBSoN_97 napisał/a: | To jak w Galancie przycierało to w Carismie będzie jeszcze gorzej, a jak Ty jeszcze przytaczasz 19" to przecież i szersza felga będzie i będziesz musiał dać szerszą oponę to wtedy jeszcze konia kup do tego samochodu, żeby było co to ciągnąć, bo przy takich kołach z 90KM w benzynie to będzie się najwyżej ledwo toczyć... |
przynajmniej mandatów nie będę płacił
sniegu - 09-03-2013, 21:52
ok w dalszych planach mamy dołożenie podgrzewanych siedzeń z przodu i zmiana tylnej kanapy na taką http://allegro.pl/volvo-s...3068524920.html przy wymianie tapicerki oczywiście
sniegu - 10-03-2013, 14:10
PRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR
nu spokój ma być starczy bo w 2 dni przegonimy przepychankami ilość stron naprawdę ciekawych projektów w innych tematach
jak i jeden tak i drugi bez sensu spokój i tyle
tutaj lecą zdjęcia i spokojnie
Maniek idź się wyrzyjn na felach albo poszukaj co się psuje w eclipsach
Znasz mnie i rzadko odpuszczam wiesz to, ale tutaj to jest bez sensu OT
starczy cytowania
Robson JA chcę wsadzić taką kanapę ale obszyć ją materiałem oryginalnym z Tapicerki od Cari
Maniek już pracuje nad felami i chwała mu za to to o wstawiam to efekt jego pracy nad moim autem kawał czasu i wysiłku i Robson szczerze go polecam bo drugiego takiego ze świecą szukać
|
|
|