To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Space Star Ogólne - Ile powinien palić space star 1.6?

tremba - 11-05-2011, 07:53

Od 3 lat jezdze MSS z LPG i jakos do dzis nie mam zadnych problemow. Spalanie pomiedzy 8 a 10 litrow LPG-zaleznie od stylu jazdy. Na autostradzie udalo mi sie dojsc do 12 litrow. Nie odczuwam zadnej roznicy w dynamice pomiedzy benzyna i gazem, jednak komputer nieco zbyt optymistycznie pokazuje spalanie na gazie. Na benzynie spalanie wynosi ok 7 litrow w trybie mieszanym i zgadza sie prawie idealnie ze wskazaniami kompa. Co do zapasu to ja woze minikompresor i motocyklowy zestaw do latania opon-sprawdza sie swietnie, pod warunkiem ze opona jest przebita a nie rozcieta.
Anonymous - 24-05-2011, 14:06

mój misiek po 3 letniej przygodzie pali gazu jak u poprzednika w mieście między 8 a 10 litrów w trasie potrafi zejść do 7,5.
ja mam dojazdówkę - trochę przeszkadza ale akurat u mnie nie ładuje bagażnika do pełna więc to nie jest taki problem, nie wpadłem na pomysł motocyklowego zestawu do łatania - tylko jak połatać oponę jeśli musisz ją ściągnąć z felgi.

Co do gazu to patrząc na ceny ja bym się nie zastanawiał - kupiłem już z założonym gazem i były z nim problemy ale to była jakaś pierwsza czy druga generacja - od 2 lat mam pełną sekwencję i nie żałuję wydatku

myślałem że jak na poj. 1,6 to spalanie gazu w mieście 10 litrów to sporo (ale u mnie zawsze samochody więcej paliły widocznie taki styl jazdy) - ale jak widzę prawdziwe relacje a nie jakieś przechwałki i bajki to wcale z moim miśkiem nie jest tak źle.

Jedynie co mnie denerwuje to miauczenie kierownicy :wink:

cns80 - 24-05-2011, 14:08

bazkomp napisał/a:
tylko jak połatać oponę jeśli musisz ją ściągnąć z felgi.
Nie musisz jej ściągać, bo ją się kołkuje. Myślisz że motocyklista w trasie ściąga oponę ? ;)
Anonymous - 24-05-2011, 14:22

z tego co wiem to kołkujesz od wewnętrznej strony, ale spierać się nie będę :-)
cns80 - 24-05-2011, 14:53

bazkomp napisał/a:
z tego co wiem to kołkujesz od wewnętrznej strony, ale spierać się nie będę :-)
Jakby tak było to ten cały zestaw byłby wart tyle co odchody nietoperza :) Oponę w moto czasem ciężej zdjąć niż w aucie już nie mówiąc o tym że jak jej nie wyważysz to dalsza jazda jest torturą :)
oloolosz - 05-10-2011, 14:30

cns80 napisał/a:
JCH, jeszcze dodałbym że należy zatankować na tej samej stacji z tego samego dystrybutora. Bo już słyszałem historie gdzie ktoś tankował do odbicia na różnych stacjach i później mu wychodziło że prawie 2 tonowy bus w trasie przy 100 km/h pali mu 5,0 litra ON :)

mozliwe zebym do diesla wlał 55 litrów?
a paliwa trochę jeszcze było przed tankowaniem

JCH - 05-10-2011, 15:59

oloolosz napisał/a:
mozliwe zebym do diesla wlał 55 litrów?
a paliwa trochę jeszcze było przed tankowaniem
Zależy ile było tego "trochę" :roll:
emjot - 16-10-2011, 20:33

U mnie póki co pali tyle ile w profilu. 80% to bardzo łagodne miasto, niemal cały czas 70-80 kmh na godzinę. Reszta szwedzka (do 110kmh) autostrada. Na baku robię ok. 800km, styl oszczędny (do 2,5 max 3krpm). Zobaczymy jak będzie zimą.
robertoz - 18-10-2011, 20:50

Własnie sprawdziłem swoją Gdi na nowej autostradzie Gdańsk-Toruń, prędkośc stała 150 km'h, spalanie 8.1.