To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Forum ogólne - Co myślicie o tym aucie ?

wojzi - 24-04-2011, 02:24

Marcin-Krak napisał/a:
Mnie auta typu sportowego nie kręcą - ja mam emeryckie podejście do samochodów

Ta i masz 323f sportive i chciałyś CX7 - to raczej średniowieczne :P pan się do trzydziestki zbliża :D

Emeryckie to mam ja: rozważałem co prawda 323 F, ale też 626 i Premacy, kupiłem Carismę a chciałbym jeszcze Galanta, Xedosa i Millenie. Starzej to się już chyba nie da :lol: Jedyne co utwierdza mnie, że nie jestem jeszcze w trumnie to to, że Lacery, RX8 i 323F BA mi się też podobają :D

Fragu napisał/a:
wojzi, uwierz, że wiem w co się pcham, znam ew koszty - mi to pasuje 8)
Benzyna póki co odpada - przy moich przebiegach rzędu 40-50tk rocznie, jednak tym razem uderzę w diesla

Wierzę.
A jaki typ auta Cię interesuje - poza tym, że diesel? Zdecydowanie 323 czy po prostu preferencja - nie za duży, nie za mały? Bo w sumie mógłbyś jeszcze rozważyć Nissana Almerę - nie jest to Mits, ani nie Mazda, ale jakbyś kupił rocznik jeszcze sprzed momentu jak zaczeli w tym grzebać żabojady to dobre i w sumie ładne autko. Co nie zmienia faktu, że BJ ładniejsza, a że Cari nie chcesz cóż, nie będę Ci robił dobrze na siłę :twisted: .

j-rules - 24-04-2011, 03:27

diesel mazdy jest drogi w utrzymaniu - rozrzad tylko oryginał około 1000zł
Fragu - 24-04-2011, 10:50

j-rules, ponad 1100zł części wraz z pompą wody, wszystko to wiem - jak pisałem wyżej - pasuje :D

wojzi, właśnie Almera mi się baardzo nie podoba :roll: W sumie w tej cenie z kompaktów nie ma nic ciekawego(dla mnie) prócz Mazdy. Na A3 mam za mało kasy żeby kupić w konkretnym stanie...gdzieś tam przemknął mi jeszcze Leon - ale tragiczne wnętrze mnie odpycha :mrgreen:

robertdg - 24-04-2011, 11:19

wojzi napisał/a:
Nissana Almerę - nie jest to Mits, ani nie Mazda, ale jakbyś kupił rocznik jeszcze sprzed momentu jak zaczeli w tym grzebać żabojady to dobre i w sumie ładne autko.
Odkąd żabojady zamoczyły łapy w Nissanie, silnik 1.5dCi jest jednym z najbardziej pożądanych diesli w tej furce, bardzo oszczędny i praktycznie bezawaryjny, ja osobiście mógłbym polecić N16FL, zacna fura, szybka, pojemna, bezawaryjna.
Marcin-Krak - 24-04-2011, 12:47

wojzi napisał/a:
Ta i masz 323f sportive i chciałyś CX7 - to raczej średniowieczne :P pan się do trzydziestki zbliża :D

Nie bardzo rozumiem co masz na myśli.
Na pewno wiesz czym się charakteryzuje wersja sportive oraz co to jest CX7? :roll:

Fragu - 24-04-2011, 19:16

robertdg napisał/a:
praktycznie bezawaryjny

No bez jaj :lol:

wojzi - 24-04-2011, 21:27

Marcin-Krak napisał/a:
Nie bardzo rozumiem co masz na myśli.
Na pewno wiesz czym się charakteryzuje wersja sportive oraz co to jest CX7?

No CX7 to SUVik mały bo mały ale jednak, bo przecież CX9 w Polsce nie oferują.

Sportive - poza białymi zegarami i halogenami to niezbyt się orientuję :P

A co mam na myśli - no podejście śreniowieczne to podejście pana w średnim wieku - to chyba największa grupa nabywców SUVów

xluki - 24-04-2011, 21:36

Fragu, a zwróciłeś uwagę może na Mazdę 6?
robertdg - 24-04-2011, 22:33

Fragu, wiesz opinie są jak pupa :P
Marcin-Krak - 24-04-2011, 23:03

Myślę, że tu też trzeba by brać pod uwagę dobór próby do badania :mrgreen:
Bo zawsze znajdą się jednostkowe przypadki stanowiące wyjątki od reguły :wink:

Fragu - 25-04-2011, 11:55

xluki, nie ten przedział cenowy :wink: ..chyba, że chodziło Ci to 626 - odpowiadam -> zwróciłem, ale jakoś mniej mi się podoba od 323F :wink:

[ Dodano: 25-04-2011, 11:56 ]
robertdg, też nie zamierzam polemizować :D Almerce mówimy stanowcze NIE :mrgreen:

wojzi - 25-04-2011, 19:09

Fragu napisał/a:
626 - odpowiadam -> zwróciłem, ale jakoś mniej mi się podoba od 323F

Mi też, ale 626 hatchback albo i sedan po lifcie też jest miodzio.

A tak z zupełnie innej beczki. Skoro kupujsze Mazdę, to ta strona może Ci się przydać, chyba, że już znasz:
http://www.mazda-fun.net.ru/vin/
Miłego sprawdzania VINów

czarny.marcin - 25-04-2011, 19:56

j-rules napisał/a:
diesel mazdy jest drogi w utrzymaniu - rozrzad tylko oryginał około 1000zł

a jakie ciekawe ceny regeneracji pomp wtryskowych Denso w Mazdach :mrgreen: :mrgreen:

SHARK1979 napisał/a:

Hmm miałem Xedosa 2.0 144KM V6 na full, jak to pracowało i latało ale ile oleju piło :shock:

Mazdy bardzo lubią oliwę szczególnie Vki.

Fragu - 26-04-2011, 10:12

czarny.marcin, :mrgreen: to także już wiem
pyjte - 26-04-2011, 10:27

robertdg napisał/a:
Odkąd żabojady zamoczyły łapy w Nissanie, silnik 1.5dCi jest jednym z najbardziej pożądanych diesli w tej furce, bardzo oszczędny i praktycznie bezawaryjny, ja osobiście mógłbym polecić N16FL, zacna fura, szybka, pojemna, bezawaryjna.

Nie wiem skąd ta opinia, odkąd żabojady zamoczyły palce w silnikach diesli to jest katastrofa, a silnik 1,5 dci najgorszym z możliwych pod względem bezawaryjności. Jakbyś to napisał, silniki padają jak muchy :P - pierwszy przykład z brzegu, kumpel wymienił go już w całości bo remont poszczególnych elementów się zwyczajnie nie opłacał. Na forum Nissana go odradzają, w Renault też go nie polecają, w prasie również ma bardzo nie pochlebne opinie :shock:

Mazda to bardzo ciekawy wóz ale ciekawe jak się ma z korozją? W 626 i poprzednikach było z tym kiepsko...

Myślałeś moze o Civicu "autobus" tzn. siódmej generacji- ogromne wnętrze, praktyczny, w miarę bezawaryjny (wyłączając diesla Isuzu), mało pali, tani i prosty w eksplatacji?