Forum ogólne - Co myślicie o tym aucie ?
wojzi - 24-04-2011, 02:24
Marcin-Krak napisał/a: | Mnie auta typu sportowego nie kręcą - ja mam emeryckie podejście do samochodów |
Ta i masz 323f sportive i chciałyś CX7 - to raczej średniowieczne pan się do trzydziestki zbliża
Emeryckie to mam ja: rozważałem co prawda 323 F, ale też 626 i Premacy, kupiłem Carismę a chciałbym jeszcze Galanta, Xedosa i Millenie. Starzej to się już chyba nie da Jedyne co utwierdza mnie, że nie jestem jeszcze w trumnie to to, że Lacery, RX8 i 323F BA mi się też podobają
Fragu napisał/a: | wojzi, uwierz, że wiem w co się pcham, znam ew koszty - mi to pasuje
Benzyna póki co odpada - przy moich przebiegach rzędu 40-50tk rocznie, jednak tym razem uderzę w diesla |
Wierzę.
A jaki typ auta Cię interesuje - poza tym, że diesel? Zdecydowanie 323 czy po prostu preferencja - nie za duży, nie za mały? Bo w sumie mógłbyś jeszcze rozważyć Nissana Almerę - nie jest to Mits, ani nie Mazda, ale jakbyś kupił rocznik jeszcze sprzed momentu jak zaczeli w tym grzebać żabojady to dobre i w sumie ładne autko. Co nie zmienia faktu, że BJ ładniejsza, a że Cari nie chcesz cóż, nie będę Ci robił dobrze na siłę .
j-rules - 24-04-2011, 03:27
diesel mazdy jest drogi w utrzymaniu - rozrzad tylko oryginał około 1000zł
Fragu - 24-04-2011, 10:50
j-rules, ponad 1100zł części wraz z pompą wody, wszystko to wiem - jak pisałem wyżej - pasuje
wojzi, właśnie Almera mi się baardzo nie podoba W sumie w tej cenie z kompaktów nie ma nic ciekawego(dla mnie) prócz Mazdy. Na A3 mam za mało kasy żeby kupić w konkretnym stanie...gdzieś tam przemknął mi jeszcze Leon - ale tragiczne wnętrze mnie odpycha
robertdg - 24-04-2011, 11:19
wojzi napisał/a: | Nissana Almerę - nie jest to Mits, ani nie Mazda, ale jakbyś kupił rocznik jeszcze sprzed momentu jak zaczeli w tym grzebać żabojady to dobre i w sumie ładne autko. | Odkąd żabojady zamoczyły łapy w Nissanie, silnik 1.5dCi jest jednym z najbardziej pożądanych diesli w tej furce, bardzo oszczędny i praktycznie bezawaryjny, ja osobiście mógłbym polecić N16FL, zacna fura, szybka, pojemna, bezawaryjna.
Marcin-Krak - 24-04-2011, 12:47
wojzi napisał/a: | Ta i masz 323f sportive i chciałyś CX7 - to raczej średniowieczne pan się do trzydziestki zbliża |
Nie bardzo rozumiem co masz na myśli.
Na pewno wiesz czym się charakteryzuje wersja sportive oraz co to jest CX7?
Fragu - 24-04-2011, 19:16
robertdg napisał/a: | praktycznie bezawaryjny |
No bez jaj
wojzi - 24-04-2011, 21:27
Marcin-Krak napisał/a: | Nie bardzo rozumiem co masz na myśli.
Na pewno wiesz czym się charakteryzuje wersja sportive oraz co to jest CX7? |
No CX7 to SUVik mały bo mały ale jednak, bo przecież CX9 w Polsce nie oferują.
Sportive - poza białymi zegarami i halogenami to niezbyt się orientuję
A co mam na myśli - no podejście śreniowieczne to podejście pana w średnim wieku - to chyba największa grupa nabywców SUVów
xluki - 24-04-2011, 21:36
Fragu, a zwróciłeś uwagę może na Mazdę 6?
robertdg - 24-04-2011, 22:33
Fragu, wiesz opinie są jak pupa
Marcin-Krak - 24-04-2011, 23:03
Myślę, że tu też trzeba by brać pod uwagę dobór próby do badania
Bo zawsze znajdą się jednostkowe przypadki stanowiące wyjątki od reguły
Fragu - 25-04-2011, 11:55
xluki, nie ten przedział cenowy ..chyba, że chodziło Ci to 626 - odpowiadam -> zwróciłem, ale jakoś mniej mi się podoba od 323F
[ Dodano: 25-04-2011, 11:56 ]
robertdg, też nie zamierzam polemizować Almerce mówimy stanowcze NIE
wojzi - 25-04-2011, 19:09
Fragu napisał/a: | 626 - odpowiadam -> zwróciłem, ale jakoś mniej mi się podoba od 323F |
Mi też, ale 626 hatchback albo i sedan po lifcie też jest miodzio.
A tak z zupełnie innej beczki. Skoro kupujsze Mazdę, to ta strona może Ci się przydać, chyba, że już znasz:
http://www.mazda-fun.net.ru/vin/
Miłego sprawdzania VINów
czarny.marcin - 25-04-2011, 19:56
j-rules napisał/a: | diesel mazdy jest drogi w utrzymaniu - rozrzad tylko oryginał około 1000zł |
a jakie ciekawe ceny regeneracji pomp wtryskowych Denso w Mazdach
SHARK1979 napisał/a: |
Hmm miałem Xedosa 2.0 144KM V6 na full, jak to pracowało i latało ale ile oleju piło |
Mazdy bardzo lubią oliwę szczególnie Vki.
Fragu - 26-04-2011, 10:12
czarny.marcin, to także już wiem
pyjte - 26-04-2011, 10:27
robertdg napisał/a: | Odkąd żabojady zamoczyły łapy w Nissanie, silnik 1.5dCi jest jednym z najbardziej pożądanych diesli w tej furce, bardzo oszczędny i praktycznie bezawaryjny, ja osobiście mógłbym polecić N16FL, zacna fura, szybka, pojemna, bezawaryjna. |
Nie wiem skąd ta opinia, odkąd żabojady zamoczyły palce w silnikach diesli to jest katastrofa, a silnik 1,5 dci najgorszym z możliwych pod względem bezawaryjności. Jakbyś to napisał, silniki padają jak muchy - pierwszy przykład z brzegu, kumpel wymienił go już w całości bo remont poszczególnych elementów się zwyczajnie nie opłacał. Na forum Nissana go odradzają, w Renault też go nie polecają, w prasie również ma bardzo nie pochlebne opinie
Mazda to bardzo ciekawy wóz ale ciekawe jak się ma z korozją? W 626 i poprzednikach było z tym kiepsko...
Myślałeś moze o Civicu "autobus" tzn. siódmej generacji- ogromne wnętrze, praktyczny, w miarę bezawaryjny (wyłączając diesla Isuzu), mało pali, tani i prosty w eksplatacji?
|
|
|