To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Forum ogólne - Wyjazd Galantem do Niemiec

Tomek - 25-05-2011, 08:25

Derpin napisał/a:
tomek84, davyjohn, no właśnie ja pod klapką nie mam zaworku w który wkręca się odpowiednią przejściówkę, tylko mój gazownik zmieścił całą końcówkę pod klapką bez kręcenia jakiś przejściówek.

tak jak na fotce:
[url=http://img24.imagesh....th.jpg]Obrazek[/URL]

ale dzięki za info, jak napisał Kuzi człowiek całe życie się uczy :)

przecież wiem, masz zwykły zawór jak zderzaku
ale jak odkręcisz tą plastikową zaślepkę to masz tam gwint - w ten gwint wkrecasz zaślepke, albo przejsciówke do holendra

davyjohn - 25-05-2011, 13:40

tomek84 napisał/a:
Derpin napisał/a:
tomek84, davyjohn, no właśnie ja pod klapką nie mam zaworku w który wkręca się odpowiednią przejściówkę, tylko mój gazownik zmieścił całą końcówkę pod klapką bez kręcenia jakiś przejściówek.

tak jak na fotce:
[url=http://img24.imagesh....th.jpg]Obrazek[/URL]

ale dzięki za info, jak napisał Kuzi człowiek całe życie się uczy :)

przecież wiem, masz zwykły zawór jak zderzaku
ale jak odkręcisz tą plastikową zaślepkę to masz tam gwint - w ten gwint wkrecasz zaślepke, albo przejsciówke do holendra

No widzisz, nie do końca to jest standardem, bo ja pod klapką mam tylko mały gwint w który wkręcam tę końcówkę, która u Derpina jest zamontowana na stałe.

misjonarz. - 25-05-2011, 13:59

ja musiałem właśnie przez "kochanych" rodaków płacić od 10 E kaucji za pożyczenie tej końcówki, ale nie zdarzyło się żeby na którejś stacji takowych końcówek nie było.
nerus - 25-05-2011, 19:41

ja mam wlew zamontowany taki

tu wkręcona końcówka na Holandie

tu wkręcona końcówka na Niemcy

a tu obie końcówki,

i z tego co pamietam jak mówił gazownik końcówki te pasują do kazdego wlewu,
bez wyjątku czy to tradycyjny,taki jak ja mam,
czy też tylko mały gwint do którego wkręca sie końcówkę jak to mają ci,którym się normalny wlew pod klapką nie mieści :wink:

m6riano - 26-05-2011, 14:54

No tak, bo tam jest ten sam mały gwint..;-)
nerus - 26-05-2011, 16:29

m6riano napisał/a:
No tak, bo tam jest ten sam mały gwint..;-)

Dokladnie :)

Anonymous - 26-05-2011, 16:32

Czy ta końcówka NA PEWNO będzie użyteczna w Niemczech? ;)

http://allegro.pl/przejsc...1612843705.html

Juiceman - 26-05-2011, 16:42

Tak na pewno ;)
nerus - 26-05-2011, 17:18

kuzi, dokładnie jak napisał Juiceman :mrgreen:
ja takiej używam :) na fotkach w moim poście widoczna jest :wink:

Lipa - 27-05-2011, 11:12

1. Do ścisłego Berlina potrzebujesz naklejkę by wjechać do tzw UMWELTZONE, bez naklejki nie wjeżdżaj, bo zapłacisz 50 euro, jadąc autostradą po Berlinie naklejki nie musisz mieć, na a100 a115 też nie trzeba.

2.Autobany gdy nie ma znaku to możesz jechać ile fabryka dała,ale okolice ringu Berlina ograniczenie do 120km/h,uważaj na policję bo DDR-ówek jest strasznie niemiły i cięty na polaków, w Magdeburgu masz znaki i transparenty "AUSLANDER RAUS" czy coś takiego, to sobie wyobraź jakie jest nastawienie...

3.W dzisiejszych czasach LPG kupisz bez problemu,przy granicy i na pierwszych stacjach w kierunku Hamburga/Hannoveru masz dwa rodzaje dystrybutorów, z naszą i ich wkręcaną końcówką

4.Wczoraj diesel tankowałem po 1,40 za litr