[97-04]Galant EAxA/W - [EA5A/W 2.5] Wyciszanie wnętrza, czyli walka z szumem
m6riano - 25-05-2011, 15:03
Wrzuć może info w dziale mazowieckim w temacie "zakup zbiorowy".
Hugo - 25-05-2011, 15:51
pompec napisał/a: | Mianowicie w Galu z 97r przy 100km/h słychać wiatr przy uszczelkach przedniej szyby, a w Galu z 01r nie słychać wiatru wcale | W moim (1998 r.) też nie słychać po doginaniu ramek drzwi i odtłuszczeniu benzyną ekstrakcyjną uszczelek oraz wtarciu suchego smaru w uszczelki. nerus3 napisał/a: | chodzi mniej więcej o coś podobnego jak na fotce | Nie mam pojęcia gdzie to miałoby się znajdować. Co do możliwych szumów pochodzących od opon kół przednich to konserwując nadkola od wewnątrz planuję dać co najmniej 5-6 warstw środka do konserwacji, który posiada właściwości wygłuszające i dźwiękochłonne. Zobaczymy czy się poprawi.
Tomii - 25-05-2011, 16:37
Hugo napisał/a: | Nie mam pojęcia gdzie to miałoby się znajdować. |
prawie każde auto to ma tylko nie Galant, jak otworzysz przednie drzwi to zaglądnij tam gdzie masz boczny kierunkowskaz od wewnętrznej strony błotnika.
nerus - 25-05-2011, 17:05
Tomii napisał/a: | Hugo napisał/a: | Nie mam pojęcia gdzie to miałoby się znajdować. |
prawie każde auto to ma tylko nie Galant, jak otworzysz przednie drzwi to zaglądnij tam gdzie masz boczny kierunkowskaz od wewnętrznej strony błotnika. |
dokładnie....i według mnie to daje bardzo dużo
bo tędy właśnie sporo hałasu dochodzi do wnętrza od opon,tym bardziej,że boczne ścianki koło nóg nie są niczym wygłuszone...znajduje się tam tylko plątanina kabli i złączek itd.
pompec - 25-05-2011, 17:15
Tomii napisał/a: | jak otworzysz przednie drzwi to zaglądnij tam gdzie masz boczny kierunkowskaz od wewnętrznej strony błotnika. |
ja to bym chyba poprosił jeszcze raz po nie rozumieć zwłaszcza Tomii napisał/a: | boczny kierunkowskaz od wewnętrznej strony błotnika |
Tomii - 25-05-2011, 17:23
pompec napisał/a: | Tomii napisał/a: | jak otworzysz przednie drzwi to zaglądnij tam gdzie masz boczny kierunkowskaz od wewnętrznej strony błotnika. |
ja to bym chyba poprosił jeszcze raz po nie rozumieć zwłaszcza Tomii napisał/a: | boczny kierunkowskaz od wewnętrznej strony błotnika | |
jak by to napisać, między zawiasami drzwi a kołem (nadkolem plastikowym) od wewnętrznej strony błotnika
m6riano - 25-05-2011, 17:27
Zanurkuj pod fajere i patrz na wysokości tam gdzie masz kierunek ten przeźroczysty..
pompec - 25-05-2011, 17:33
ale mówimy o wnętrzu kabiny? w sensie jak wsiądę do samochodu i zamknę za sobą drzwi, to będę z tym wygłuszeniem (którego jak wiemy nie ma ) w jednym pomieszczeniu? wiem, że to głupie ale jakiś dziś zmęczony jestem i głupoty mnie się trzymają...
m6riano - 25-05-2011, 17:37
Ja tak właśnie zrozumiałem..ale chyba jednak chodzi od drugiej strony czyli musisz łape wsadzić za ten plastik nad kołem;-)
nerus - 25-05-2011, 17:53
pompec, między błotnikiem a słupkiem,na zewnątrz pojazdu
może ta fota będzie pomocna,po otwarciu drzwi widać tam kostkę od kierunku bocznego
tam w innych samochodach miejsce to jest wypełnione wygłuszeniem
sampler - 25-05-2011, 20:55
W temacie wyciszenia Galanta jest jeszcze jeden temat. Wydale mi sie ze szum od wiatru pochodzi w najwiekszej mierze od uszczelki ktora idzie przy przedniej szybie przez dach az do tylnej. Ma ona ostra krawedz od wewnetrznej strony ( od strony dachu ) i tam pod wplywem wiatru emituje sie szum
nerus - 25-05-2011, 21:21
a aby zrobić takie wygłuszenie pod błotnik,można byłoby zastosować taką piankę KLIK
taka pianka byłaby idealna,gdyż nie absorbuje wody
Hugo - 25-05-2011, 22:07
Powiem szczerze, że pierwsze słyszę żeby tam jakieś auta miały specjalne wygłuszenie. No ale skoro tak piszecie. Co do szumów stamtąd to rzeczywiście jest duze prawdopodobieństwo, że mogą być z tego miejsca. Trzeba tam coś wsadzić.
nerus - 25-05-2011, 22:11
Hugo, przykładowe aukcje z alledrogo
http://allegro.pl/blotnik...1628507568.html
http://allegro.pl/blotnik...1595490788.html
http://allegro.pl/blotnik...1594455997.html
pompec - 25-05-2011, 22:25
ja mam jeszcze jedno podejrzane miejsce... mianowicie tylne nadkola za siedzeniem... tam są takie kawałki oparcia, które zostają po złożeniu oparcia... za nimi z tego co zauważyłem jest goła blacha...
|
|
|