Carisma - Ogólne - Jaki samochod wybrac . Carisma??
artopoo - 27-05-2011, 14:08
No to bede szukal Cari A jeszcze takie pytanie ,sa jakies miejsca w Cari gdzie wychodzi ruda???? Bede sobie powoli szukal samochodu , ale bez pospiechu , bo musze dobry egz. znalezc
Co do galanta to baardzooo mi sie podoba , tak samo jak Saaby , ale hmmm kupimbyl go 2 samochod jak juz ...
Cezar - 27-05-2011, 14:19
artopoo napisał/a: | sa jakies miejsca w Cari gdzie wychodzi ruda?? |
W mojej jedynie lekki nalot obok wlewu paliwa - do ogarniecia, ale widze to tylko jak tankuje paliwo
W innych widzialem w okolicy podswietlenia tablicy na tylnej klapie.
W porownaniu do gala EA to w temacie rudej Cari jest mega wzorem
wojzi - 27-05-2011, 14:41
cns80 napisał/a: | a z dzieckiem miałem problem ze spakowaniem wózka (w końcu wszedł, ale mało to wygodne). |
Nie żebym się czepiał, ale wóżek u mnie wchodzi mega wygodnie i to bez zdejmowania kół.Tak jak się składa tak go ładuję - i wchodzi do tej wnęki między nadkolami. I to nie jakaś parasolka tylko Janne Nomad z siedziskiem spacerowym dla 9 miesięcznego chłopa - tak że wózek spory.
Natomiast jeśli idzie o gondolę to na pewno byłoby trochę inaczej.
cns80 napisał/a: |
wojzi napisał/a:
Ewentualnie kładziesz ją na podłodze bagażnika.
Posadź sobie na niej mastiffa i zobacz co z niej zostanie
|
Jak pisałem wcześniej mam Spaniela. Dla wożenia Mastifa kupiłbym sobie Żuka albo Tarpana . Dla Owczarka Szkockiego Cari starczy jak nic.
artopoo - 27-05-2011, 16:52
wlasnie sobie szukam na niemieckich stronach Cari... znalazlem ladna sztuka 1.6 w automacie . Automat jest z Renault ??
Anonymous - 27-05-2011, 17:45
automat w 1.6??? toż to nie jeździ...
artopoo - 27-05-2011, 18:00
wlasnie poczytalem troche forum i jednak zrezygnuje z automatu
kamir - 27-05-2011, 18:06
Ja od roku jestem szczęśliwym posiadaczem Cari 1,8 SOHC a od 2 miesięcy mam LPG sekwencję
Mogę polecić z czystym sumieniem.
Spalanie PB95:
w trasie poniżej 8l ( niezbyt oszczędna jazda )
po mieście 10l
Spalanie LPG
trasa około 8l
miasto około 10,5l
Dynamika na gazie bez zmian
Saqu - 27-05-2011, 19:13
kamir, nie żeby coś ale instalacja, ustawiona prawidłowo tak, żeby nie niszczyła szybko silnika spala 20% więcej gazu niż benzyny tak więc z 10l PB powinieneś mieć spalanie 12l LPG. można ustawiać mniej, ale to się odbije na silniku...
Co do kwestii psa, to nie szukaj auta z welurowym wnętrzem, katorgia do sprzątania sierści... :/
artopoo - 27-05-2011, 19:47
wlasnie wiem teraz mam w Mazdzie welur i jest masakra , da sie wyczyscic , ale trzeba specjalna szczotka i czesac tapicerke w sumie to wiesz jak szukam sam. uzywanego a trafie w dobrym stanie i za fajna cene z welurem to bedzie welur zalezy co sie trafi
Saqu - 27-05-2011, 21:14
no o tyle dobrze, że carism jest sporo na rynku, choć pewnie o wiele mniej jeśli chodzi o konkretny model silnika np 1.8 SOHC (nie GDI) to już mniej, ale tak czy owak jest w czym wybierać
Jak coś byś miał upatrzonego na oku i daleko, pisz na forum regionalnym, pewnie znajdzie się ktoś kto zrobi "przegląd" i oceni czy warto, żebyś się fatygował go obejrzeć
artopoo - 27-05-2011, 23:29
wlasnie problem polega na tym ze ja mieszkam w niemczech i raczej tutaj bede musial kupic bede musial radzic sobie sam
dewu123 - 28-05-2011, 23:09
artopoo
Myślę że z zagazowanej 1,6 powinieneś być baaaardzo zadowolony;).Może jakoś nie jestem wyjadaczem, ale z tego co się orientuje to Cari 1,6 Nie stają jakoś bardzo dużo, nie lepiej dopłacić te 2 tysiące i kupić wersje po lifcie? W Cari po lifcie zostało zlikwidowanych wiele wad z wersji przed liftowej;).
wojzi - 29-05-2011, 02:15
artopoo napisał/a: | bede musial radzic sobie sam |
Nie wiem jak tam z twoją wiedzą samochodową, ale jeśli jest taka mizerna jak u mnie to przy samodzielnym podejściu do kupna rady z poniższych linków mogą się okazać pomocne:
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=38803 to co prawda z działu o Galach, ale niektóre rzeczy w każdym aucie się sprawdza - zwłaszcza, że cytują artykuły.
http://www.mazdaspeed.pl/...pic.php?t=11184 tam bardzo fajnie prawie każda rzecz, którą można sprawdzić jest wyłuszczona.
Od siebie dodam o stronie wizualnej: mieszek skrzyni biegów i kierownicę można wymienić, ale handlarze prawie nigdy nie wymieniają rączki przy drzwiach od strony kierownicy - tą za którą pociągasz jak już siedzisz w śroku zamykając drzwi. Warto sprawdzić jak wygląda - dużo może powiedzieć o faktycznym przebiegu auta, bo to że Niemcy nie kręcą to tylko polski mit romantyczny.
A tak przy okazji pytam starych forumowiczów, czy w dziale o Carismach jest taki poradnik co sprawdzić przed zakupem Cari? Mógłby się kupującym przydać.
patriotazz - 30-05-2011, 15:38
Na mojej Cari jedyne miejsce korozji występuje na lewym tylnym błotniku, okazała się jakieś 2 lata temu.
Spalanie w 1.6?? mam gaz od 3,5 roku sekwencja wymieniłem wtryski gazu na te do nowych silników i na pełnym baku 35l robiłem 360km po wymianie wtrysków robie na 35l 420 km w mieście na trasie dochodzi do 480km:)
nie chce mi się przeliczać:D ja tak określam sobie spalanie:D
gw87 - 30-05-2011, 17:25
tak sie zastanawiam czy nie pchnąc swojej carismy 1.9 TD 97 r i nie wziąść jakiejs po lifcie bo nie sa drogie a klima by sie przydala/ wiadomo nowszy silnik ale czy jest tak nie zawodny jak ten 1.9td i ogolnie jak oceniacie cari po lifcie w dislu did pchać sie dalej w to?:)
|
|
|