Outlander II GEN Techniczne - wyzszosc "drozszych" paliw?
sylb - 01-06-2011, 14:55
Co do paliw na stacjach.
http://nafta.wnp.pl/orlen...9397_1_0_0.html
http://www.bankier.pl/wia...-r-1885936.html
http://natemat.onet.pl/2/shell_polska
http://biznes.onet.pl/gru...58,1,news-detal
Wnioski do wyciągnięcia pozostawiam wam samym.
Fragu - 01-06-2011, 15:07
A ja napisze tyle: najlepiej lać 95/ON z Auchan, najtańsze, a auto dokładnie tak samo śmiga i tyle samo (+/-) pali co na tych wynalazkach o 40gr/l droższych. Jedyne w czym widzę różnice to w LPG, po zatankowaniu na Shellu spalanie spada o jakiś litr.
Podziwiam osoby, które dla zasady leją tylko najdroższe benzyny na Bp/Shell/Statoil
rezon - 01-06-2011, 15:41
Fragu napisał/a: | najlepiej lać 95/ON z Auchan, | tę stację to akurat omijam - nie wiem dlaczego, ale zawsze palił mi więcej, a do zbiornika też wchodziło więcej. Paliwo strasznie się pieni przy wlewaniu i dolewając można było zmieścić jeszcze dobrych kilka litrów.
Gunner - 01-06-2011, 17:05
Fragu napisał/a: | A ja napisze tyle: najlepiej lać 95/ON z Auchan |
Do starego typu aut
13zbyszek13 - 01-06-2011, 18:00
13zbyszek13 napisał/a: | JCH napisał/a: | Na marketingu i robieniu wody z mózgu |
Też mi się tak wydaje. |
mitsu00 - 01-06-2011, 19:11
Skaut>>>>>> W PL lej lepszy z wszystkich dostepnych szitow na stacjach jesli chodzi o dizla. W lecie nie ma problemow, ale jak przyjda mrozy to nie masz jednak zadnej gwarancji ze ci nie zamarznie. Nawet to najlepsze. Mowie z wlasnego doswiadczenia. W Szwecji leje zwykly City dizel i nie zamarzl mi nawet przy -30 st pod chmurka. Niestety przy 2.2 zima gwarancja niezawodnosci jest albo garaz, albo WEBASTO.
sibkods - 01-06-2011, 19:49
Cytat: | najlepiej lać 95/ON z Auchan |
Do jakiejś starej padaki mozna to lac.
Krzyzak - 02-06-2011, 07:07
nonsens - auchan sprzedaje tyle paliwa, że nie może sobie pozwolić na jego złą jakość
niska cena wynika z niskiej marży mającej przyciągnąć klienta także do zakupów
sam tankuje wszystkie auta także na auchan - najchętniej, no chyba, że nie mam wyjścia, to wtedy jedna ze stacji lotos/statoil czy bp
MetalMania - 02-06-2011, 15:07
Krzyzak napisał/a: | nonsens - auchan sprzedaje tyle paliwa, że nie może sobie pozwolić na jego złą jakość
sam tankuje wszystkie auta także na auchan - najchętniej, no chyba, że nie mam wyjścia, to wtedy jedna ze stacji lotos/statoil czy bp |
Idąc Twoim tokiem rozumowania w sklepach typu Biedronka, Tesco itp. jakość produktów tez jest rewelacyjna, takie Alma zostaje w tyle, no bo przecież tyle tego tam sprzedają
Antyey - 02-06-2011, 15:57
Krzyzak napisał/a: | nonsens - auchan sprzedaje tyle paliwa, że nie może sobie pozwolić na jego złą jakość
sam tankuje wszystkie auta także na auchan - najchętniej, no chyba, że nie mam wyjścia, to wtedy jedna ze stacji lotos/statoil czy bp | Akurat temat disela z Auchan przerabiano niedawno w rodzinie, jak silnik trzeba było rozkładać na części i czyścić Już od kilku mechaników słyszałem, żeby akurat diesel'a z Auchan unikać.
W końcu nie ważne kto dostarcza paliwo (Orlen/Lotos) tylko co się z nim dzieje bo wyjeździe cysterny z rafinerii
Krzyzak - 02-06-2011, 18:56
MetalMania napisał/a: | Idąc Twoim tokiem rozumowania w sklepach typu Biedronka, Tesco itp. jakość produktów tez jest rewelacyjna, takie Alma zostaje w tyle |
sprzedają produkty bdb jakości - zobacz sobie czasem - robią dla nich koncerny jak Bakoma czy Piątnica, tylko w opakowaniu dla Biedronki, skład ten sam...
w almie nigdy nie byłem
bastek - 02-06-2011, 19:40
z biedronką to chyba nie tak.... skłąd % owoców w jogorcie jest inny z napisem biedronka i piątnica. smakowo też chyba niekoniecznie... aczkolwiek nie jest źle
a z paliw. mam w rodzinie wujka-tankował tylko na stacji przy leclerku ON. po 3 latach check engine się pojawiło. nie "chwalił się " jak przyczyna tego check-a ale już tam nie tankuje.
a mi LPG na carrefurze - osiągi takie same subiektywnie, ale kilometrów zdecydowanie mniej. wynik powtarzalny, od 30-80 km mniej (na 500, które przejeżdżam na baku). 10 prób było
PiotrKw - 02-06-2011, 20:14
Krzyzak napisał/a: | sprzedają produkty bdb jakości |
Fajnie że są na świecie ludzie którzy w to wierzą . Szynka za 9 zł /kg czy kiełbasa grilowa za 3,5 zł/kg.
Kiedyś pewien właściciel masarni opowiadał mi jak się to robi. Rzeczywiście , "wysoka jakośc" -
Morfi - 02-06-2011, 21:46
Krzyzak, Jestem w stanie stwierdzić, że silnik GDI który by przejeździł w tych samych warunkach 300 tys km na paliwie Auchan 95 a 300 tys na paliwie Shell v- power, po rozebraniu będzie duzo lepszy ten który jeżdził na Shellu aniżeli na Auchan.
sylb - 03-06-2011, 00:01
Należy sobie wpierw odpowiedzieć na pytanie, kto jest dostawcą paliwa do Auchan.
Logika podpowiada, że w różnych częściach kraju jest jakiś lokalny dostawca, ale jeżeli taki Shell, BP, Statoli czy nawet taki Lukoil kupuję w Orlenie lub Lotosie to, dlaczego nie miał by robić tego Auchan.
|
|
|