To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Małopolskie - Ocena pracy moderatorów w małopolsce.

JCH - 11-06-2011, 14:37

gulgulq napisał/a:
termin jest sztywny ??
mam to w planach w tym roku ale pewno przełom lipca/sierpnia
i raczej wejście wieczorem, spanko na karimacie i podziwianie wchodu
Daj znać jak będziesz się wybierał - chętnie się przyłączę (o ile Ci to nie przeszkadza) w zależności od rozwoju wydarzeń - pogody czy to innych planów, które się mogą pojawić.
sieegurd - 11-06-2011, 21:14

Jackall napisał/a:
Wow Wojzi :) Pomysły fajne

Szacun :) Do obgadania wkrótce :)

Adaho_krak - 11-06-2011, 22:41

sieegurd napisał/a:
Jackall napisał/a:
Wow Wojzi :) Pomysły fajne

Szacun :) Do obgadania wkrótce :)

Myślę, że to temat do poruszenia na spocie. Ustawimy parę pewnych osób i temat na forum dla reszty chętnych. Ja od razu piszę że ze względu na model mojej rodziny z takich wyjazdów na razie odpadam.

Marcin-Krak - 12-06-2011, 08:18

Domyślam się, że większość nowych userów nie zna Ani i (miałem napisać ani zamiast i ;) ) Arka - może więc zamiast wyprawy w góry, wyprawa na Ślunsk na ślub jakby nie było pary Mitsumaniaków :?: :wink:
Temat tak pod przemyślenia podrzucam ;)

BTW - To od Arka vel Morfi zaczęło się, że ja na Zloty nie jeżdżę - tylko na basen :P

Jackall - 12-06-2011, 09:15

Chyba dobrze się domyślasz Marcin :wink: podrzuć jeszcze co gdzie i jak :wink:
Marcin-Krak - 12-06-2011, 09:24

Jackall napisał/a:
podrzuć jeszcze co gdzie i jak :wink:

http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=64553

wojzi - 12-06-2011, 10:53

Marcin-Krak napisał/a:
może więc zamiast wyprawy w góry, wyprawa na Ślunsk na ślub jakby nie było pary Mitsumaniaków

Wyprawa miała być integracyjna, więc mimo, że Morfiego w realu jeszcze nie poznałem, jak najbardziej optuję za ślubem - Babia Góra nie zając nie ucieknie. Więc za Adaho porponuje temat Babiej dogadamy na spocie.

gulgulq napisał/a:
termin jest sztywny ??
mam to w planach w tym roku ale pewno przełom lipca/sierpnia
i raczej wejście wieczorem, spanko na karimacie i podziwianie wchodu

Jak widzisz nie. Wal do mnie na priva kiedy byś chciał tam być, po wyjściu na Babią zapraszam do mnie w Zawoi na kawę :D (jeśli tam akurat będę).
Przy czym jeśli chcesz iść na wschód słońca to - słuchaj doświaczonego Lacha - najlepiej wyjść ok 1-2 w nocy, coby jak najmniej spędzać czasu na szczycie - zimno jak fix nawet w środku lata.

Marcin-Krak - 12-06-2011, 18:19

wojzi napisał/a:
Wyprawa miała być integracyjna, więc mimo, że Morfiego w realu jeszcze nie poznałem, jak najbardziej optuję za ślubem

Dla mnie trochę odległy termin żeby się móc już teraz określić - ale myślę, że za czas jakiś można spokojnie obgadać kwestię.
Na Babią w sumie też się piszę - o ile tylko czas pozwoli.

Przy okazji - jakby ktoś w temacie:
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=64361
coś skrobnął - co by mi postów nie połączyło ;)
Podziękował :)

sieegurd - 12-06-2011, 23:15

Marcin-Krak napisał/a:
Domyślam się, że większość nowych userów nie zna Ani i (miałem napisać ani zamiast i ;) ) Arka - może więc zamiast wyprawy w góry, wyprawa na Ślunsk na ślub jakby nie było pary Mitsumaniaków :?: :wink:
Temat tak pod przemyślenia podrzucam ;)

BTW - To od Arka vel Morfi zaczęło się, że ja na Zloty nie jeżdżę - tylko na basen :P

Morfi napisał/a:
że dnia 09 lipca 2011 roku o godzinie 11.00

Akurat tego dnia wyprawiamy Oleńce I urodziny :)

gulgulq - 12-06-2011, 23:27

JCH napisał/a:
Daj znać jak będziesz się wybierał - chętnie się przyłączę (o ile Ci to nie przeszkadza) w zależności od rozwoju wydarzeń - pogody czy to innych planów, które się mogą pojawić.

wojzi napisał/a:
Jak widzisz nie. Wal do mnie na priva kiedy byś chciał tam być, po wyjściu na Babią zapraszam do mnie w Zawoi na kawę (jeśli tam akurat będę).
Przy czym jeśli chcesz iść na wschód słońca to - słuchaj doświaczonego Lacha - najlepiej wyjść ok 1-2 w nocy, coby jak najmniej spędzać czasu na szczycie - zimno jak fix nawet w środku lata.

tak do końca jeszcze nie wiem jak to wyjdzie - temat obgadywałem zez znajomymi rok temu jak byliśmy na Babiej - musi zagrać pogoda, czas, wolne od pracy, opiekun dla psa, wolna chata u znajomych, znajomi z wolnym itp :) ..
jak to wszystko zagra będziemy w Zubrzycy wiec do Zawoji niedaleko :)

Mr V - 13-06-2011, 01:47

Myślałem trochę, jak można zachęcić ludzi do pojawienia się na spotach... Na pierwszy rzut oka, to pewnie połowa nie przychodzi, bo termin nie pasuje. 1/3 drugiej połowy jest na forum tylko dla rabatów, a reszta nie wiadomo, czy się boi, czy wstydzi.
Można albo zrobić ankietę, dlaczego ludzie nie pojawiają się na spotach, na którą i tak pewnie nikt nie odpowie, albo zrobić jakąś akcję latania z ulotkami po osiedlach i rozgłaszania naszego rejonu w Krakowie.

Zachęćmy jakoś ludzi. Na kolejnego spota biorę swój aparat i zdjęcia koniecznie trzeba gdzieś umieścić.

Adaho - może zamiast na maila, warto wysłać masówkę na PM ? Może gdyby poprosić o powód, dla którego ktoś nie chce się pojawić na spocie (opcjonalnie oczywiście) to czegoś byśmy się dowiedzieli ?

Prawda jest taka, że jedni myślą, że na spocie spotykają sie same szczyle, kręcą bączki na parkingu i po pijaku wracają do domu (podkolorowane troszkę)
a drudzy, że spot to spotkanie dziadków i gadanie jak to było 50 lat temu. Pokażmy innym, że tak nie jest.

OK, co nam da więcej aktywnych ludzi ?
A no np. to, że wtedy na jakieś akcje typu WOSP można się zrzucić całym regionem i wziąć udział w licytacji jako Mitsumaniaki.
Może by dało się ruszyć jakoś Assistance, bo jak na razie widzę, że to tylko dział na stronie głównej...
na razie mam chaos w głowie, jak to poukładam to coś dopisze.

Marcin-Krak - 13-06-2011, 09:08

A ja myślę, że cobyśmy nie robili i jakich nie działań nie podejmowali - to za wiele to nie zmieni.
Takie czasy teraz mamy ;)
Mnie się zdarzało wręczać osobiście wizytówki - tak żeby chwilę pogadać i na spota zaprosić - efekt ... żaden - tak wiem - odstraszam ludzi :P :wink:

Ale pojawiła się nowa krew - mająca zapał do działania - więc działajcie - myślę, że i na nasze wsparcie mniejsze lub większe także liczyć możecie.

Napiszę po raz 2 - bo się nie spotkało to z zainteresowaniem - we wrześniu bodajże 10 września dokładnie będzie 5 rocznica naszego pierwszego spota - IMHO to może być dobry punkt zaczepienia do zrobienia duuużego spota i zaproszenia ludzi z sąsiednich województw ;)

Tomek - 13-06-2011, 10:47

Marcin-Krak napisał/a:

Napiszę po raz 2 - bo się nie spotkało to z zainteresowaniem - we wrześniu bodajże 10 września dokładnie będzie 5 rocznica naszego pierwszego spota - IMHO to może być dobry punkt zaczepienia do zrobienia duuużego spota i zaproszenia ludzi z sąsiednich województw ;)

i do tego jest to sobota

Marcin-Krak - 13-06-2011, 12:05

tomek84 napisał/a:
i do tego jest to sobota

Nawet nie popatrzyłem do kalendarza - trzeba by się zastanowić (może na najbliższym spocie) - co i czy coś z tej okazji organizujemy.
Czasu niby dużo - ale biorąc pod uwagę okres wakacyjny - to jednak czas dość szybko zleci. :wink:

Mr V - 13-06-2011, 12:15

Marcin-Krak napisał/a:

czy coś z tej okazji organizujemy.

Pytanie retoryczne mam rozumieć :D Powinniśmy przemyśleć bardziej "co" niż "czy" :)